Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Night Run

Olympic Day Run

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
29 Σεπ 22 ← πίσω

Δίνεται η εκκίνηση του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ! LIVE STREAMING, LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Στην τελική ευθεία το «40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022»

Στις 06:45 το πρωί η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα.


Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο των Υπεραποστάσεων, το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ παίρνει εκκίνηση. 400 δρομείς από 47 χώρες του κόσμου θα σταθούν στην γραμμή εκκίνησης, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στις 06.45 το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να διανύσουν την απόσταση που ενώνει την Αθήνα με τη Σπάρτη. Η διαδρομή των 245 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσουν οι 400 δρομείς, διέρχεται από αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και χωμάτινα μονοπάτια, τόσο της Αττικής όσο και της Πελοποννήσου, διασχίζοντας, την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, και την γέφυρα του Ευρώτα, διαδίδοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, διαδίδοντας το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε», μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Η φετινή διοργάνωση του 40ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται από την παρουσία 51 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων, οι οποίοι δίνουν το παρόν στον ιστορικό αγώνα, αφού πρωτίστως κέρδισαν την πολυπόθητη πρόκριση που απαιτείται για την συμμετοχή τους.


Εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» διεξάγεται πάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 km, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα. Το στάδιο της πολύμηνης προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών χαρακτηρίζεται από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας, οι αθλητές και οι αθλήτριες παρέλαβαν τα νούμερά τους, και παρέδωσαν τα συσκευασμένα τους drop box, τα οποία τοποθετήθηκαν, μέσα σε ειδικά κουτιά τα οποία φορτώθηκαν στα ειδικά οχήματα διανομής προκειμένου να διανεμηθούν, με αριθμητική ευλάβεια στα 70 check point που παρεμβάλλονται κατά μήκος της διαδρομής. Απίστευτες ήταν οι στιγμές που έλαβαν χώρα όταν οι δρομείς αντάμωναν μεταξύ τους στον χώρο της γραμματείας!  Τα χαμόγελα έδιναν την θέση τους σε φιλικές χειραψίες οι οποίες εν συνεχεία προχωρούσαν σε ιδιαίτερες αφηγήσεις, με θέμα: τους αγώνες και την προετοιμασία όλων για το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Η αυριανή εκκίνηση του αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, καθώς και το κανάλι του Συνδέσμου στο youtube, και θα ξεκινήσει από τις 06:15 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι την έξοδο των Δρομέων από την Ιερά οδό προς το Δαφνί! Η γραμματεία παρέμεινε ανοιχτή μέχρι τις 18:00μμ, αναμένοντας και τους τελευταίους αθλητές οι οποίοι προσήλθαν αργά λόγο των μακρινών ταξιδιών που έκαναν.

 

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού. Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα εκκινήσει με την χρυσή ετικέτα ποιότητας,”Golden Label” την οποία απένειμε η Διεθνής Ομοσπονδία Δρομέων Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ.

LIVE STREAMING Start Line από τις 6.00 το πρωί :


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Πού να πας για τρέξιμο στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2026 Ακατάλληλα παπούτσια, πως να τα καταλάβω;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ποια αόρατη δύναμη μας παρακινεί να τρέχουμε; Φαγητό πριν ή μετά την άσκηση;
Δρομείς, χρόνιος πόνος και κάνναβη: Τι ισχύει πραγματικά Αναβολισμός vs Καταβολισμός: Ποια η σχέση τους με τον μεταβολισμό;
Nutrition News

AtLife

Salomon

Triple Tri

Rovolontas st Agrafa

Πρέπει να διαβάσετε
25 Σεπ 26
New Balance SuperComp Rebel: Αγωνιστική αίσθηση στο καθημερινό σου τρέξιμο
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
18 Σεπ 26
Amadeus Clements και ena athletics μαζί: Δέσμευση στο τρέξιμο, στην ανθεκτικότητα και στην Ελλάδα
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
02 Σεπ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Half Marathon

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome