Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Εξοπλισμός
Runner Store

Nitecore VASILIKOS

Vartholomio Triathlon

X-treme Stores
Cognifuel
05 Απρ 23 ← πίσω

SALT BOOSTER CAPS: O Ρυθμιστής ηλεκτρολυτών

SALT BOOSTER CAPS

Είναι ένα συμπλήρωμα ρύθμισης ηλεκτρολυτών, που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητών κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, ορειβατική πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση ποδόσφαιρο, μπάσκετ.


Η ανισορροπία ή η μείωση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών στο σώμα σε συνδυασμό με την απώλεια υγρών, λόγω της έντονης σωματικής άσκησης και της εφίδρωσης, οδηγεί σε κόπωση, θερμική φόρτιση (heat stress), εξάντληση του οργανισμού, αλλά και σε εμφάνιση κραμπών και μυϊκών τραυματισμών. Ο συνδυασμός ηλεκτρολυτών και βιταμίνης D του Salt  Booster Caps, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα.


Πού βοηθούν οι ηλεκτρολυτες 

Είναι  προφανές  ότι  η  άσκηση   και  η  έντονη  προπόνηση  αφυδατώνουν το σώμα. Κατά  την  έντονη  δραστηριότητα Παρατηρείται  απώλεια  νερού λόγω        εφιδρώσεων  και  ταυτόχρονη  απώλεια  ηλεκτρολυτών.

Η απώλεια  αποθεμάτων του νερού του σώματος  κατά  20%, μειώνει την αθλητική μας  απόδοση έως και 50%. 

Οι ηλεκτρολύτες  είναι βασικά μέταλλα τα οποία βρίσκονται στα ούρα, το αίμα, και τον ιδρώτα. 

ΟΙ ηλεκτρολύτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύσπαση των μυών, τη σωστή λειτουργία των νεύρων, τη μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα σας, τη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας και τη διατήρησης της ενυδάτωσης στον οργανισμό.  

Οι πιο  σημαντικοί  ηλεκτρολύτες στο σώμα μας  είναι το νάτριο (Na +), το κάλιο (K +), και το χλώριο (Cl2). 

Το νάτριο  βρίσκεται στο εξωκυττάριο υγρό (το υγρό που βρίσκεται ανάμεσα στα κύτταρα) το κάλιο είναι  ο κύριος ηλεκτρολύτης του ενδοκυττάριου υγρού (το υγρό που βρίσκεται μέσα στα κύτταρα). 

Οι  ηλεκτρολύτες  αυτοί  διαδραματίζουν  πολύ  σημαντικό  ρόλο στην  ρύθμιση του όγκου των υγρών μεταξύ ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου χώρου.

 Το νάτριο και το κάλιο  εμπλέκονται στην ισορροπία της αρτηριακής πίεσης και της ισορροπίας μεταξύ του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου περιβάλλοντος. 

Τα   χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, καλίου και νατρίου επηρεάζουν αρνητικά τη μυϊκή σύσπαση προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και σοβαρές μυϊκές συσπάσεις.

Οι μυς και οι νευρώνες επηρεάζονται άμεσα από τη δράση των ηλεκτρολυτών

Από τις βασικές ρυθμίσεις των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό είναι:

 • Ζωτικές λειτουργείες: Οι ηλεκτρολύτες αποτελούν βασικό παράγοντα λειτουργίας του νευρικού συστήματος και των μυών
 • Μυϊκή λειτουργία: Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη μυϊκή συστολή καθώς επιτρέπει στις μυϊκές ίνες να κινούνται μεταξύ τους κατά τη συστολή τους. Από την άλλη πλευρά, το μαγνήσιο, επιτρέπει τη μυϊκή χαλάρωση μετά τη συστολή.
 • Ρύθμιση pH :Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας, δηλαδή μετατόπιση του pH του σώματος. Στο σώμα μία αλλαγή του pH επιφέρει και αλλαγές στο εσωτερικό περιβάλλον προς όξινο ή αλκαλικό.
 • Λειτουργία νευρικού συστήματος: Πράγματι, οι νευρώνες για να λειτουργήσουν χρειάζονται την παρουσία ηλεκτρολυτών. Ο εγκέφαλος στέλνει νευρικά σήματα μέσω των νευρώνων, παρουσία νατρίου (ηλεκτρολύτης).
 • Ενυδάτωση : Το νερό περιέχεται στο σώμα μας σε 70% ποσοστό, αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι απαραίτητες ποσότητες στο σώμα μας. Οι ηλεκτρολύτες παίζουν πρωταρχικό ρόλο για τη ρύθμιση της οσμωτικότητας. Η οσμωτικότητα είναι μια μέτρηση του συνολικού αριθμού διαλυμένων ουσιών σε ένα υγρό διάλυμα δηλαδή με πιο απλά λόγια η οσμωτικότητα του ορού βοηθάει στη διάγνωση της αφυδάτωσης.
Γιατί  SALT BOOSTER

Οι ανάγκες μας κατά την διάρκεια  της  άσκησης  αυξάνονται και πρέπει να στηρίξουμε το σώμα μας και να το ενυδατώσουμε καθ’ όλη την  διάρκεια  της προπόνησης αλλά  και  πριν,  και μετά . Όταν οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω της διατροφής ή της πρόσληψης νερού τότε  το  SALT  BOOSTER  CAPS   αποτελεί  τον ιδανικό  ρυθμιστή  ηλεκτρολυτών

ΟΦΕΛΗ

 1. Διατηρεί τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών 
 2. Ενισχύει την απορρόφηση υγρών – καλύτερη ενυδάτωση
 3. Μειώνει την εξάντληση του οργανισμού
 4. Μειώνει τη θερμικό στρες  κ την κόπωση
 5. Μειώνει τις μυϊκές κράμπες
 6. Μειώνει τους μυϊκούς τραυματισμούςΠεριεκτικότητα ανά κάψουλα                                                                                   

 • 215 mg Na      Νάτριο
 • 63 mg  K        Κάλιο
 • 22 mg Ca       Ασβέστιο
 • 11 mg Mg       Μαγνήσιο
 • 100 IU Vit. D Βιταμίνη D


Η σύνθεση  του ,  επιτρέπει  να  πίνουμε  όσο  νερό χρειάζεται ο οργανισμός  μας,  και όχι όσο  νερό  απαιτείται για  να  διαλυθούν  αναβρύζοντες  ταμπλέτες ηλεκτρολυτών η σκόνες. Τα  SALT BOOSTERS  είναι ειδικά  σχεδιασμένα για όλους  τους αθλητές:

 • Δεν  έχουν γλυκαντικά
 • Δεν περιέχουν γλουτενη
 • Δεν περιέχουν  αμφισβητήσιμα  συστατικά
 • Δεν είναι απαγορευμένα  από  τους  Διεθνείς  Οργανισμούς
 • Η ορθή  βιομηχανική παραγωγή (GMP)  και  ο σωστός  σχεδιασμός του προιόντος
 • Επιτρέπουν την  γρήγορη απορρόφηση και χώνεψη.


* Η  προτεινόμενη  δοσολογία  είναι μια  κάψουλα  ανά  30 -60 λεπτά  κατά  την διάρκεια της  άσκησης. Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουμε  τις  10 κάψουλες ημερησιώς.


Για περισσότερες πληροφορίες:

ABBIMED 

DΕLOU 1,KIFISSIA 14562

T: +30 210 8019895

F: +30 210 8019899

e-mail: info@abbimed.gr

www.abbimed.grH εταιρεία   ΑBBIMED έχοντας ως   στόχο και όραμα να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, να προάγει την καινοτομία, την ποιότητα και να ανταποκρίνεται υπεύθυνα απέναντι στους αθλητές και αθλούμενους κάθε ηλικίας προσφέρει προϊόντα προστιθέμενης αξίας. 
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Το mindset κάνει την διαφορά (Μindset makes the difference) Τα 4 « C » της αθλητικής ψυχολογίας για υψηλή απόδοση

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
9 Συμβουλές για να βελτιώσεις την αντοχή σου στο τρέξιμο 8 Συνήθειες για να γίνεις καλύτερος και αποτελεσματικός Δρομέας
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

SUUNTO

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
15 Μαϊ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse