Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

29 Σεπ 23 ← πίσω

Αύριο στις 7:00πμ η εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα 245,3 χλμ του αγώνα

Τα πάντα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, στον κόσμο των Υπεραποστάσεων, το 41ο Σπάρταθλον, το οποίο θα πάρει εκκίνηση στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου 30ης Σεπτεμβρίου 2023, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών. 380 δρομείς προερχόμενοι από 49 χώρες, θα διανύσουν απόσταση 245,3km, από την Αθήνα στη Σπάρτη, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του όρους Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, και τον ποταμό Ευρώτα, διαδίδοντας το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε μέσω της ιστορικής διοργάνωσης του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την παρουσία 50 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 245,3 km, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα. Το στάδιο της πολύμηνης προετοιμασίας των 380 αθλητών και αθλητριών χαρακτηρίζεται από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί, φυσιοθεραπευτές. Η φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα την ημέρα του Σαββάτου αντί της Παρασκευής όπως γινόταν τα προηγούμενα έτη!

Ο πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Κωστής Παπαδημητρίου κατά την ομιλία του προς τους αθλητές τόνισε ότι:«Αδύνατη θα ήταν η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των Εθελοντών οι οποίοι για 36 ώρες υποστηρίζουν ασταμάτητα τους δρομείς με όλες τις δυνάμεις τους σε όλο το μήκος της διαδρομής των 245,3χλμ, τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως».Πλήθος κόσμου θα αναμένει τους Σπαρταθλητές σε όλο το μήκος της διαδρομής, από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους μέχρι και τον τερματισμό, προκειμένου να τους δίνει αμέριστα την υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Άξια αναφορά είναι και η ολοκλήρωση της ολόφρεσκης σήμανσης της διαδρομής του αγώνα η οποία έγινε από έμπειρη ομάδα η οποία καθ’ οδών φρόντισε να καθαρίσει αρκετά σημεία τα οποία έχριζαν ιδιαίτερης προσοχής, προκειμένου κανένα ξένο στοιχείο να μην αποσπάσει την προσοχή των Σπαρταθλητών, κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους.

Η φετινή διοργάνωση του 41ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Αθηναίων & Σπάρτης. Εδώ και χρόνια υπάρχει αγαστή και μακροχρόνια συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης, καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού & Εθνικής Άμυνας. Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έχει την εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Χρόνος λήψης των υδατανθράκων και αποκατάσταση Behind the Track | Επεισόδιο 2: Μαρία Ραφαηλίδου

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο Βασίλης Τζουμάκας μιλά στο RunningNews.gr για το Zagori Mountain Running Η Λόις Κατσέλη μιλά στο RunningNews.gr για το POWERADE B2Run Aθens 2026!
Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας Δυναμικό βάδισμα : η τεχνική του και τα μυστικά για να το κάνετε σωστά
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

Triple Tri

Aitoliko Races

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
01 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.


B2Run

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome