Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Acerbis Sportitalia blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno

Runner Store

Soligeios Dromos

To 10ari tou Parkou

Heday Road

Green Half Marathon

Konitsa

Evklios Agonas Vounou

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Cetilar
07 Απρ 24 ← πίσω

Ζεύξεια Θήβας 2024 (νέα ημερομηνία)

Κατόπιν ενημέρωσης ότι δεν μπορούν να μας παραχωρήσουν το φωτοφινις το Σάββατο 6 Απριλίου από το ΣΕΓΑΣ λόγο 2 διασυλλογικων πρωταθλημάτων συμφωνήσαμε τα ΖΕΥΞΕΙΑ να γίνουν Κυριακή 7 Απριλίου με το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα.


Οι δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεχίζονται κανονικά .

ΖΕΥΞΕΙΑ ΘΗΒΑΣ 2024

---
Η αρχική προκήρυξη:

O όμιλος Διαχρονικών Αθλητών Στίβου Αθηνών ( Ο ΔΙ.Α.Σ )  με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ τον ΓΑΣ.ΗΡΑΚΛΗ Θήβας , τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας & Μαραθωνοδρόμων Θήβας ( Σ.Δ.Υ.Μ ) υπό την αιγίδα της Ο.Ε.Β.Α.Σ και με ενημέρωση της τοπικής Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ  διοργανώνει τα ΖΕΥΞΕΙΑ-ΘΗΒΑΣ 2024 στο δημοτικό στάδιο της Θήβας το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα έναρξης 4μ.μ .

Η 7η διοργάνωση ΖΕΥΞΕΙΑ θα έχει νέα στοιχεία στο πρόγραμμά της όπως την μικτή σκυταλοδρομία 2*1500 βάδην , το ομαδικό 3 αθλητών στα 3.000 μέτρα βάδην , το ομαδικό 1+1 άνδρας - γυναίκα στα 5 & 10.000 μέτρα και  το ομαδικό 3 αθλητών ( όχι μεικτό) στα 10.000 μέτρα .


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα γίνει το ομαδικό 5αθλο με τα αγωνίσματα του 5αθλου( 200 μ - δισκοβολία - μήκος - ακοντισμός & 1500μ.)με 5 διαφορετικους αθλητές ανά κάθε αγώνισμα , οι αθλητές θα πρέπει να ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο σύλλογο είτε βετεράνων είτε του ΣΕΓΑΣ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-τριες με δελτιο ΣΕΓΑΣ , με δελτίο ΟΕΒΑΣ , σύλλογοι δρομέων που ανήκουν στο δρομικο κίνημα όπως επίσης και ανεξάρτητοι που δεν έχουν κανένα δελτίο σε οποιοδήποτε αθλητικό σύλλογο .


- ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση θα γίνει με photo-finish & κριτές επίσημους του συνδέσμου Βοιωτίας - Εύβοιας
Θα υπάρχει ανεμόμετρο τόσο στις ταχύτητες όπως και στα οριζόντια άλματα 


- ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ 
Τα αγωνίσματα που θα γίνουν θα είναι ως ΔΡΟΜΙΚΑ τα 2*1500 μ, βάδην μικτής σκυτάλης , τα 3.000 μέτρα βάδην , τα 60 μ. Κ14   αγόρια-κορίτσια , τα 50 μ. δημοτικών σχολείων αγόρια - κορίτσια, 600μ. δημοτικών σχολείων αγόρια - κορίτσια ,τα 150μ. Κ14 ,  τα 100 - 200 - 400 - 1500  - 5.000μ. - 10.000 μ. ανδρων - γυναικών .
ΑΛΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ θα γίνουν το αλμα εις μήκος Γ'-Δ'-Ε' δημοτικών σχολείων αγόρια - κορίτσια με 2 προσπάθειες, τα άλμα εις ύψος ανδρών - γυναικών , το άλμα εις μήκος ανδρών - γυναικών και το τριπλούν ανδρών & γυναικών.
ΡΙΠΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ θα γίνουν η σφαιροβολία ανδρών & γυναικών , η δισκοβολία ανδρών & γυναικών και ο ακοντισμός ανδρών - γυναικών.


- ΡΙΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ 
Τα ριπτικά όργανα της σφαιροβολίας ,του ακοντισμού και της δισκοβολίας θα έχουν τα ανάλογα βάρη των κάθε ηλικιακών κατηγοριών όπως ορίζει η WORLD MASTERS ATHLETICS .


- KAΘΕΤΑ ΑΛΜΑΤΑ 
Το άλμα εις ύψος θα ξεκινησει απο τους 90 πόντους και θα ανεβαίνει κάθε 10 πόντους μέχρι το ύψος του 1,20 εκατοστών , κατόπιν θα ανεβαίνει ανά 5 εκατοστά εως το 1,50 & μετά από αυτό το ύψος ανά 3 εκαατοστά .


- ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΜΑΤΑ 
Η βαλβίδα στο διαδρομο του μήκους θα είναι ως έχει στα 3 μέτρα απο την αρχη του σκάμματος , για τις μικρές ηλικίες των δημοτικών σχολείων θα μπει ασπρη σκόνη για να εμφανίζεται το πάτημα του μικρού αθλητή-τριας ,το ίδιο θα επιτρέπεται και σε βετεράνους άνω των 70 ετών , η συγκεκριμένη άσπρη σκόνη θα τοποθετείται 1 μέτρο από την αρχή του σκάμματος.
Στο τριπλούν θα υπάρχουν 3 βαλβίδες απογείωσης , στα 11 στα 9 και 7 μέτρα ενώ θα υπάρχει ενημέρωση του κάθε αθλητή-τριας στον έφορο το αγωνίσματος για το ποια βαλβίδα θα χρησιμοποιήσει και αυτό σε συνάρτηση και την ηλικιακή κατηγορία όπως την ορίζει η W.M.A ( world masters athletics)


-KANOΝΙΣΜΟΙ 
Θα ισχύσουν οι διεθνείς κανονισμοί των βετεράνων αθλητών στίβου όπως αυτοί διαχωρίζονται από αυτους της IAAF
Ως παράδειγμα στους δρόμους θα υπάρχει δυνατότητα 1 άκυρης εκκίνησης αλλά οποιοσδήποτε κάνει 2η θα βγαίνει εκτός κούρσας , σε περίπτωση κάποιας ένστασης ελλανόδικο επιτροπή θα είναι ο έφορος του αγωνίσματος και ο αλυτάρχης των αγώνων με ενημέρωση στον διοργανωτή .
Για το αγώνισμα του βάδην θα υπάρχουν 5 κριτές συν τον έφορο όπως ορίζει ο κανονισμός 230 της IAAF.-ΖΕΥΞΕΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ 
Ο ΖΕΥΞΕΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ θα ανακηρύσσεται κατόπιν μετατροπής της ηλικιακής κατηγορίας και της επίδοσης που έχει επιτευχθεί με βάση τον διεθνή πίνακα της world masters athletics όπου και θα κοινοποιηθεί εν γνώσει όλων των αθλητών .
Η καλύτερη ομάδα του 5αθλου θα βγει κατόπιν της μετατροπης επιδόσεων & ηλικίας με βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου και ΟΧΙ του δεκάθλου.

 
-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 
Σε κάθε αγώνισμα θα ανακοινώνονται οι 3 καλύτεροι αθλητές-τριες μετά την μετατροπή των επιδόσεων & της ανάλογης ηλικίας ( ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΥΧΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ) , ο ΖΕΥΞΕΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ θα παραλαμβάνει το κύπελο και το χρυσό μετάλλιο ενώ ο δεύτερος αργυρό μετάλλιο και ο τρίτος το χάλκινο.
Ολοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος θα πάρουν από 1 αναμνηστικό μετάλλιο της διοργάνωσης 


- ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΑΘΛΗΤΩΝ 
Το παράβολο ορίζεται στα 10 ευρώ όπου θα έχει δικαίωμα ο κάθε αθλητής -αθλήτρια να κάνει εως 2 αγωνίσματα ,κάθε έξτρα αγώνισμα θα έχει κόστος επίσης 10 ευρώ , για την σκυτάλη στο βάδην το παραβολο θα έχει 15 ευρω μόνο για αυτό το αγώνισμα ,στο ομαδικά του βάδην και των 10.000 μέτρων το παραβολο θα κοστίζει 20 ευρώ ,ενώ στο μεικτο ομαδικό ζευγαριού το παραβολο θα κοστίζει 15 ευρώ.
Τέλος να ενημερώσουμε τους συλλόγους που θα λάβουν μέρος στο ομαδικό 5θλο το παράβολο θα είναι στα 20 ευρώ.

*** Ο ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ 5ΑΘΛΟ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ & ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ 5, ΔΗΛΑΔΗ 5 ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ 1 ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ & ΑΤΟΜΙΚΑ & ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ 2 ΦΟΡΕΣ .


    -  ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


16.00     3.000 Μ. ΒΑΔΗΝ & 2*1500 Μ.ΒΑΔΗΝ ΜΙΚΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ 
16.00     ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ  -    ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 
16.10     ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ -   ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
16.30     60 Μ. ΑΓΟΡΙΩΝ Κ14  -   ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 
16.45     60 Μ. ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  Κ14 -  ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
17.00       * Τ Ε Λ Ε Τ Η    Ε Ν Α Ρ Ξ Η Σ  *
17.20     200 Μ. ΑΝΔΡΩΝ       -    ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ/ΚΟΡΙΣΤΣΙΩΝ Γ΄Δ΄Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
17.30     200 Μ . ΓΥΝΑΙΚΩΝ     -    ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 
17.40     50 Μ. ΑΓΟΡ./ΚΟΡ. Γ΄Δ΄Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   -   ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
18.00     1500 Μ. ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
18.15     600 Μ. ΑΓΟΡΙΩΝ Γ΄Δ΄Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
18.20     600 Μ . ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Γ'Δ'Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
18.30     100 Μ. ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ 
18.50     100 Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ 
19.00     150Μ. ΑΓΟΡΙΩΝ Κ14     -    ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ   -     ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ  
19.10     150Μ.  ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ14   -  ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  -  ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
19.20     400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ 
19.30     400 Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
19.40     5.000 ΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
20.15    10.000 ΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ 


- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Οι δηλωσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα σας ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες , η πληρωμή των παραβόλων θα γίνονται στο στάδιο 1 ώρα πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγωνίσματος .

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΥΞΕΙΑ 2024 : ΖΕΥΞΕΙΑ ΘΗΒΑΣ 2024
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε "like" στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

...διάβασε επίσης
Το mindset κάνει την διαφορά (Μindset makes the difference) Δοκιμάζουμε το νέο Mizuno Wave Rebellion PRO 2

Poseidon Half Marathon
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Σύνδρομο Απιοειδούς Μυός - Διάγνωση & Θεραπεία Τενοντοπάθεια Χήνειου Πόδα - Συμπτώματα και θεραπεία
Ναι ή όχι στη διαλειμματική νηστεία για τους δρομείς; Η αναγκαιότητα του Σιδήρου για τους Αθλητές Αντοχής – Και τι προκαλεί την αναιμία
Nutrition News

PepsiCo Gives Back

Salomon

Puma Karalis

No finish Line

Run for the Kids with Disabilities

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.
07 Μάρ 24
HiPRO: ο σύμμαχός σου στην πρωτεΐνη, ενόψει του Ημιμαραθωνίου Αθήνας
Το μεγαλύτερο δρομικό event της Άνοιξης πλησιάζει και όλοι οι δρομείς, όπως κι εσύ, ανυπομονούμε για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2024. Είτε προετοιμάζεσαι να τρέξεις στα 21χλμ, είτε στα 5χλμ, είτε ακόμη και στο Family Run, σίγουρα βρίσκεσαι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας σου!
06 Μάρ 24
On Cloudmonster 2: Ένα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
H On επιστρέφει δυναμικά και τη φετινή σεζόν με το Cloudmonster 2 το νέο καινοτόμο μοντέλο της ελβετικής εταιρίας. Ενα «τέρας» αντοχής στα πόδια μας ιδανικό για καθημερινά χιλιόμετρα , είτε για αφοσιωμένους δρομείς, είτε για πιο περιστασιακούς που ψάχνουν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στις διαδρομές τους.
16 Φεβ 24
Τα νέα FuelCell SC Elite v4 και FuelCell Rebel v4 της New Balance
Η New Balance εξελίσσει το ρόστερ της πιο εκρηκτικής σειράς της με την ανακοίνωση του νέου FuelCell Rebel v4 και του νέου FuelCell SuperComp Elite v4 στην Ελληνική αγορά.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse