Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Runner StoreVartholomio Triathlon

X-treme Stores
Cetilar
27 Μάρ 24 ← πίσω

Taygetos Challenge : Μια διοργάνωση ακριβώς όπως την ονειρευτήκαμε!

Στην καρδιά του Taygetos Challenge, υπάρχει μια βαθιά πεποίθηση: η σχέση μεταξύ διοργανωτών και αθλητών είναι αμοιβαία. Περισσότερο από μια απλή ανταλλαγή υπηρεσιών, είναι μια σχέση σεβασμού, ευγένειας, υπομονής και θετικής διάθεσης. Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και καλής θέλησης είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται κάθε Taygetos Challenge.

Φέτος, στην 13η έκδοση του αγώνα, που έλαβε χώρα στην πανέμορφη Καρδαμύλη στις 23-24 Μαρτίου 2024, είδαμε αυτή τη φιλοσοφία να ζωντανεύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Μας γεμίζει την καρδιά να σας βλέπουμε να αγκαλιάζετε αυτές τις αξίες τόσο γενναιόδωρα!

Φέτος το πλήθος των δρομέων που συμμετείχαν ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό, αγγίζοντας σχεδόν τις 1.000.  Σπάσαμε το ρεκόρ συμμετοχών, καθώς στη γραμμή της εκκίνησης στάθηκαν φέτος 885 δρομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% περίπου των συμμετεχόντων είναι από χώρες του εξωτερικού από τις 4 ηπείρους (Πολωνία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Τουρκία αλλά και από Κατάρ, Αυστραλία κα Αμερική)!

Πιο συγκεκριμένα, οι δρομείς που συμμετείχαν:

Στο Vertical Speed συμμετείχαν 288 δρομείς

Στο Hansaplast Marathon 40km - 209

Στo Αquarella Εxperience 22km - 275

Στo Old Kardamyli Basic 10km - 222

Στo independent Fun 5km - 179

Στην αρχή του διημέρου το Vertical Speed, ο κάθετος αγώνα ταχύτητας, έθεσε τον πήχη ψηλά, με ρεκόρ συμμετοχών, αποδεικνύοντας την αγάπη και το πάθος όλων για την πρόκληση και την περιπέτεια που ενσαρκώνει το Taygetos Challenge. Είναι πλέον ξεκάθαρο και για τους νέους συμμετέχοντες ότι για να πάρει κανείς κατάταξη στον αγώνα θα πρέπει να έχει τρέξει την προηγούμενη μέρα και το Vertical Speed.

Η συμμετοχή στο αγώνισμα  Experience 22km επίσης ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές! Φαίνεται πως η επιμήκυνση της διαδρομής με την προσθήκη του φαραγγιού έδωσε άλλο σασπένς στον αγώνα και προσέλκυσε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Πρώτος γενικής κατάταξης στο Taygetos Challenge Hansaplast Marathon 40km αναδείχθηκε ο Antoine Guillon με χρόνο 04:05:07. Στην 2η θέση ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από την ομάδα του Δημήτρη Κασσίμη και στην 3η θέση ο Δημήτρης Ελευθερίου. Στις γυναίκες 1η γενικής η Λεμονιά Παναγιώτου με χρόνο 05:22:09, ακολούθησε η Tasha Sexton που ήρθε για τον αγώνα από τη Μ. Βρετανία και 3η η Νικολέτα Τζαβάρα.

Στο αγώνισμα Taygetos Challenge Experience 22km, 1ος γενικής ο δικός μας Νίκος Πονηρέας που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά στη διαδρομή, 2ος ο πολλά υποσχόμενος Ανδρέας Μανέτας και 3ος ο Ανδρέας Ανδριόπουλος, επίσης υψηλών επιδόσεων αθλητής. Στις γυναίκες 1η  τερμάτισε η Emily Greve Somerset, 2η η Μαρία Μαλάι και 3η η Ελισσάβετ Παπαδήμα.

Στη διαδρομή Taygetos Challenge Basic 10k πρώτος γενικής κατάταξης ο Γιώργος Μανιώτης, 2ος ο Ατμός Λεωνίδας Θεοχάρης και 3ος ο Πάπικας Ιωάννης ενώ για τις γυναίκες 1η γενικής η Γωγούλα Αναγνωστοπούλου, 2η η Άρτεμις Κολίτα και 3η η Ναυσικά Τζάνου.

Στην Independent Fun 5k είχαμε ρεκόρ διαδρομής με 1ο τον Adrain Bullari, ο οποίος είναι επίσης δικό μας παιδί από την Καρδαμύλη με καταπληκτικό χρόνο 19:27, 2ος  ο Γιάννης Παπαδόπουλος και 3ος ο Χρήστος Παπαδήμας. Στα κορίτσια 1η η Μαρίνα Παπαδήμα σε χρόνο 29:07, 2η η Γιώτα Μπερτσιμά και 3η η Σοφία Καραγιάννη.


Μεγάλη πρόκληση φάνηκε να είναι το καινούριο κομμάτι που προστέθηκε στη διαδρομή των 40km & 22km, για πολλούς αθλητές, κυρίως στο σημείο του φαραγγιού. Ωστόσο, λόγω πολλών επισημάνσεων στην τεχνική ενημέρωση αλλά και εξαιτίας του άστατου καιρού των προηγούμενων ημερών, οι αθλητές ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και όλοι τερμάτισαν με ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας ήταν παρών στη διοργάνωση και η συμβολή της δημοτικής αρχής ήταν έμπρακτη, καθώς φέτος ήταν συνδιοργανωτής στον αγώνα. “Η έναρξη της τουριστικής μας σεζόν σηματοδοτείται με την εκκίνηση των αθλητών του αγώνα. Κάθε χρόνο τρέχουν εκατοντάδες Έλληνες αθλητές και ήδη έχουμε κάνει άνοιγμα στο εξωτερικό με σκοπό ο αγώνας να γίνει διεθνής”.

Ο προπονητής υπεραθλητών Δημήτρης Κασσίμης μας τίμησε επίσης με την παρουσία του στον αγώνα με μεγάλο τμήμα της ομάδας του. Είπε για μας “Στηρίζουμε τον τόπο, στηρίζουμε τον αγώνα, κατεβαίνουμε κάθε χρόνο με ομάδα, διεκδικούμε θέσεις, κερδίζουμε θέσεις, τα μονοπάτια και το μέρος έχουν μεγάλη αθλητική και τουριστική αξία. Δεν είναι μόνο τα οφέλη από το τρέξιμο άλλα και η χαρά του να τρέχεις σε ένα όμορφο μέρος και ένα ωραίο περιβάλλον όπως αυτό της Καρδαμύλης”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που μας βοήθησαν στη φετινή διοργάνωση. Ο αγώνας έγινε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Δυτικής Μάνης και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ευχαριστούμε θερμά την Hansaplast, την Ακουαρέλα, την Παλιά Καρδαμύλη και την Independent Average Adjusters για την ονοματοδοσία στις αντίστοιχες διαδρομές των 40km, 22km, 10km και 5km.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς Igloo και την εταιρεία Unigreen, την Xtreme Stores και το Xtreme Stores Καλαμάτα του Χρήστου Βασιλείου, τη Naak και την εταιρεία Γρηγόρης Αποστολίδης ΑΒΕΕ, την TerraNova Nutrition και την Avra Water που ήταν ο επίσημος χορηγός υδροδοσίας του αγώνα.

Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας για το Pasta Party και την Tselios Catering, την εταιρεία Eurimac που μας προσέφερε τα μακαρόνια Makvel και την τοπική μικροζυθοποιήα NEMA που μας προσέφερε φρέσκια μπύρα!

Ευχαριστούμε επίσης για την υποστήριξη τους τις εταιρείες Dole, Pharmasept, και τo χειροποίητο παστέλι Κέας Το Ανώγι.

Το περιβάλλον είναι πάντα για μας προτεραιότητα! Ευχαριστούμε τους Περιβαλλοντικούς Συνεργάτες Pi3, We4all - φυτεύουμε 1 δέντρο για κάθε 1 αθλητή, Καθαρή Μάνη και Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού.

Αξίζει να τονιστεί  η μεγάλη υποστήριξη που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία και γι’ αυτό ευχαριστούμε ξεχωριστά τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής που στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα ως Τοπικοί Υποστηρικτές: Anniska Hotel, Vardia Hotel, Cardamili Beach Hotel, Diapori Suites Hotel, Elies, Ηλιόλιθος, Huize Castellon Notos Stoupa, Ιφιγένεια Apartments, Kannas Mani-Luxury Suites, Kardamili Villas, Kritamos, Λίθος Ξενώνας, Maison Viros, Melitsina Village Hotel, Notos, Ο Πύργος της Βασιλικής στη Μάνη, Palataki, το Κάστρο, Τσέρος, Villa Meropi, Καφενείο Αλώνι, Ακρογιάλι, Αυλή της Γεωργίτσας, Γιαλός, Διόσκουροι, Καλόγρια, Babis Souvlaki, Πατρικό Στούπα, Σουπερ Μάρκετ Φωτεινή Δημητρέα και Τίκλα.

 

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάθε χρονιά κάτι καινούριο! Για την επόμενη χρονιά είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα έχουμε και παιδικό αγώνα! Είναι κάτι που μας το ζητάτε εδώ και καιρό και πιστεύουμε ότι είναι κάτι που θα το αγκαλιάσει πολύ θερμά ο κόσμος! Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά αθλητών ορεινού τρεξίματος! 

 

Τέλος, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες για την επόμενη χρονιά! Σας περιμένουμε λοιπόν στις 22 & 23 Μαρτίου του 2025! Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Τρίτη οπότε αν κάποιος πάρει άδεια τη Δευτέρα κάνει ένα ωραιότατο τετραήμερο στην Καρδαμύλη!

 

Από τα βάθη της καρδιάς μας, σας ευχαριστούμε για την απίστευτη συμμετοχή σας, την ακτινοβολούσα θετική σας ενέργεια, την αδιάκοπη υποστήριξη, την απέραντη καλοσύνη και την ευγένεια που επιδείξατε προς τους εθελοντές μας.

Η υπομονή και η κατανόηση που δείξατε απέναντι σε κάθε πρόκληση κατά τη διάρκεια αυτών των δύο απαιτητικών ημερών, μας έκαναν να αισθανθούμε πραγματικά ευλογημένοι. Τα χαμόγελά σας έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας, φωτίζοντας τις πιο ζωντανές στιγμές αυτής της περιπέτειας.

Νιώθουμε ότι έχουμε πραγματικά τους αθλητές που μας αξίζουν! Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε να έχουμε στο Τaygetos Challenge κάθε χρόνο!

Καλή αντάμωση το 2025!

 

Photo credits: Fototrexoume.gr

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Taygetos Challenge 2024 (αγώνες Σαββάτου και Κυριακής)

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Από τα Στάδια στην Τεχνολογία: Πρωτοπόροι Χορηγοί στον Αθλητικό Κόσμο Πως να αποφύγουμε τις στομαχικές διαταραχές κατά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων
Foam Rollers: Η χρήσιμη συμβολή τους στην αποκατάσταση και χαλάρωση των μυών και οι 8 πιο Αποτελεσματικές Ασκήσεις! Περί προπονητών: μνήμη Βαγγέλη Βαγιανού
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

SUUNTO

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

VO2 store

Πρέπει να διαβάσετε
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
15 Μαϊ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse