PepsiCo Gives Back
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Runner Store

Nitecore VASILIKOSHeday Road

Konitsa

X-treme Stores
Cetilar
19 Μαϊ 24 ← πίσω

6ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυµοτείχου

«6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ - ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»

 

 

Φίλες και Φίλοι Δροµείς,

 

Ο Δήµος Διδυµοτείχου σας προσκαλεί να συµµετάσχετε στον « 6ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, εντός της πόλης του Διδυµοτείχου από τις 16:00 και έπειτα.

 

Ο αγώνας θα περιλαµβάνει τις εξής διαδροµές:

 

10 χλµ , 5 Χλµ, Παιδικό & Α.Μ.Ε.Α.

 

Ο 1ος Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου, πραγµατοποιήθηκε το 2016, µε πρωτοβουλία του – τότε Διοικητή της XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού – επίτιµου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαµπου Λαλούση και µε την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη του Δήµου Διδυµοτείχου και της Μεραρχίας.

 

Ο Δήµος Διδυµοτείχου αναγνωρίζοντας την ανεκτίµητη προσφορά του Στρατηγού Χαράλαµπου Λαλούση στην Πατρίδα µας και ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου, αλλά και για την πολύτιµη συµβολή του ως Μαραθωνοδρόµος στον µαζικό αθλητισµό και στο δροµικό κίνηµα, τον ανακήρυξε σε επίτιµο δηµότη του Δήµου µας.

 

Ο Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου είναι µοναδικός, διότι πραγµατοποιείται στην ιστορική και ακριτική πόλη του Διδυµοτείχου, που στο διάβα δεκάδων αιώνων, στέκει αγέρωχη προπύργιο της Θράκης, ένας ευλογηµένος τόπος που δεν αποτελεί το τέρµα, αλλά την αρχή της Ελλάδας, την αρχή της Ευρώπης.

 

Το 2024 συµπληρώνονται 104 χρόνια, από την απελευθέρωση του Διδυµοτείχου και την ενσωµάτωση της ευρύτερης περιοχής του Έβρου στον Εθνικό Κορµό, γεγονός που θα εορταστεί και εφέτος το τριήµερο 17-19 Μαΐου, µε την προσήκουσα λαµπρότητα.

Παράλληλα, καθότι η 19η Μάϊου αποτελεί ηµέρα µνήµης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία και µε συµµετοχή του Συλλόγου Ποντίων Β.Έβρου "Ο Διγενής", ο συγκεκριµένος αγώνας θα είναι αφιερωµένος και στον Ελληνισµό του Πόντου.


Τον αγώνα υποστηρίζει και η Οµάδα Δροµέων - Μαραθωνοδρόµων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει µια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυµοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Έβρου.

 

Στο Διδυµότειχο, κάθε γωνιά της πόλης έχει να διηγηθεί και µία πτυχή της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της, που ξεκινά από τη Νεολιθική περίοδο και συνεχίζεται έως και σήµερα. Γι’ αυτήν ακριβώς τη µακρά ιστορία, γι’ αυτό το 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυµοτείχου δοξασµένο παρελθόν που χαράζει το δρόµο για ένα εξίσου λαµπρό µέλλον, καθένας από τους σηµερινούς κατοίκους του Διδυµοτείχου, αισθάνεται πολύ υπερήφανος.

 

Από την πρώτη στιγµή που θα φθάσει κάποιος στο Διδυµότειχο, νιώθει τη φιλόξενη και ζεστή διάθεση του κόσµου, καθώς και την αυθεντική καλοσύνη µε την οποία σε περιβάλλουν. Θα σας συγκινήσει η άδολη και καθαρή καρδιά των Εβριτών, και θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτό το µέρος.

Πρόκειται για ανθρώπους αληθινούς, ξεχωριστούς, µε υψηλό φρόνηµα, µε βαθιές αξίες και αρχές, που αγαπούν και τιµούν τον τόπο τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής περιµένουν µε χαρά όλους εσάς να συµµετάσχετε σε αυτόν τον ακριτικό συµβολικό αγώνα, που θα είναι µια αξέχαστη εµπειρία από όλες τις απόψεις.

 

Στο Διδυµότειχο εδρεύει και η XIV M/K Μεραρχία Πεζικού, ένας από τους ισχυρότερους Σχηµατισµούς του Ελληνικού Στρατού, που έχει ταχθεί, ως δεσπόζον οχυρό, να προασπίσει την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των Θρακιωτών.

 

Η άθληση είναι «τρόπος ζωής» και δεν βελτιώνει µόνο τη φυσική κατάσταση του ατόµου, αλλά έχει να κάνει και µε τη «σµίλευση της ψυχής». Αξίζει κάποιος να βρει τη διάθεση και τη δύναµη να ξεκινήσει να τρέχει, να φτάσει ως στο τέλος της διαδροµής ακόµα και περπατώντας. Το να µπορέσεις να πεις µέσα σου ποτέ δεν είναι αργά, µπορώ να προσπαθήσω και εγώ, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά µόνο αγάπη για τη ζωή.

Ο καθένας µε το δικό του µοναδικό τρόπο, µπορεί να γίνει ένας αθλητής. Αθλητές είναι όλοι εκείνοι οι άγνωστοι που αγωνίζονται για το όνειρο, για εκείνη τη µοναδική στιγµή του τερµατισµού. Τη στιγµή που πάνω από τη βαριά ανάσα και τον ιδρώτα τους, βγαίνει η ικανοποίηση, ότι για άλλη µια φορά κέρδισαν το δικό τους έπαθλο. Το έπαθλο του ονείρου.

 

Οκτώ έτη µετά τη διοργάνωση του 1ου αγώνα καθώς και µε τη σταθερή υποστήριξη της Οµάδας Δροµέων «ΟΡΑΜΑ», ας συνεχίσουµε την παράδοση που έγινε θεσµός. Εν αναµονή των εορτασµών για τα Ελευθέρια, ας γίνουµε φορείς του αθλητικού ιδεώδους σε µια ακριτική περιοχή και ας τιµήσουµε µε την παρουσία µας, µικροί και µεγάλοι, αυτή την ιστορική πόλη.


Σας περιµένουµε να τρέξουµε µαζί !!

Επιτυχία θα είναι η µεγαλύτερη δυνατή παρουσία σας στέλνοντας το µήνυµα ότι όλοι µαζί είµαστε δίπλα στους ακρίτες µας

 

 

Για δηλώσεις Συµµετοχής πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε στο 25533-50603 ή εναλλακτικά στο mayor@didymoteicho.gr


  • η συμμετοχή στον αγώνα είναι Δωρεάν,
  • ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος -  κατάταξη)
  • και το link για δήλωση συμμετοχής είναι το παρακάτω

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSSMghLCVUd6zrrsFAT3ps0dxxK4jX0rvWry8sGgPSRhr5qQ/viewform

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρότυπο αφοσίωσης, αντοχής και αποφασιστικότητας Μανώλης Πούρικας : Οι εμμονές που σε κάνουν καλύτερο αθλητή

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Hybrid Race: Η Νέα Τάση? Bodyweight Squats : τι είναι, πως γίνονται, που σε ωφελούν!
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

SUUNTO

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
16 Μαϊ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024
30 Μάρ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
29 Μάρ 24
«Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Κυριακή απόγευμα 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5χλμ και 5χλμ σε κυκλική διαδρομή 2,5χλμ εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse