Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Runner StoreVartholomio Triathlon

X-treme Stores
UltraMag
31 Μάρ 24 ← πίσω

Καθολική αποδοχή του απολογισμού της διοίκησης από το σώμα της γενικής συνέλευσης

ΣΕΓΑΣ

Η καθολική αποδοχή των σωματείων του ΣΕΓΑΣ στο έργο της διοίκησης εκφράστηκε εμφατικά στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση.

Εκπρόσωποι από 173 σωματεία του ΣΕΓΑΣ τίμησαν με την παρουσία τους στο όργανο της Ομοσπονδίας και έδειξαν τη στήριξη τους στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενέκριναν με πλειοψηφία (172 ναι, 1 λευκό) την Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 01/01/2023 μέχρι 31/12/2023.

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Οικονομικός και Ταμειακός απολογισμός, την παρουσίαση του οποίου έκανε ο ταμίας της Ομοσπονδίας Γιάννης Λιούμπας, ο Ειδικός απολογισμός Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και ο ειδικός απολογισμός Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), από 01/01/2023 έως 31/12/2023.

Τα σωματεία ενέκριναν ομόφωνα την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρήση από 01/01/2023 έως 31/12/2023, τον απολογισμό και τον ισολογισμό και απάλλαξαν τη Διοίκηση από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

Το μέλος της διοίκησης Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την παρουσίαση στις τροποποιήσεις των άρθρων του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες πέρασαν κατά πλειοψηφία (δύο λευκά), ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε και ο κανονισμός του ΣΕΓΑΣ για την εναρμόνισή στις αντίστοιχες τροποποιήσεις του νομοκανονιστικού πλαισίου.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των σωματείων είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για θέματα που αφορούν το σώμα, τις τοπικές τους περιφέρειες και το έργο της διοίκησης και έλαβαν απαντήσεις από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, στις τοποθετήσεις που έκαναν.

Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Δρόμων, Ιάκωβος Πετσούλας, που θέλησε να απαντήσει στην κριτική που έγινε για την αλλαγή των πόλεων του Run Greece.

Θα περίμενα να δεχθούμε κριτική για την μικρή συμμετοχή στα Run Greece τα προηγούμενα χρόνια. Πήραμε την απόφαση και προχωρήσαμε σε αλλαγές πόλεων. Και το κάναμε για να προχωρήσουμε μπροστά και να ενισχύσουμε τη διοργάνωση και να είστε σίγουροι πως αν κάποιες πόλεις τα επόμενα χρόνια δεν πάνε όσο καλά θέλουμε θα της αλλάξουμε και πάλι. Έχουμε δουλέψει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι και περιμένω εξαιρετικά αποτελέσματα“.

Διαγραφή 67 σωματείων

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης διαγράφηκαν 67 σωματεία, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος.

Για τους αθλητές και τις αθλήτριες αυτών των σωματείων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (1/4) 10ήμερη μεταγραφική περίοδο, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου. Εξαίρεση έλαβε με δικαστική απόφαση, η Αναγέννηση Σάμου , που θα συνεχίσει τη δράση της.

Αναλυτικά τα σωματεία που διαγράφηκαν

ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ Ο ΟΡΦΕΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΞΥΘΕΜΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΝΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΩΡΙΩΝ” ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “ΔΙΑΣ”
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΣ “ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΙ”
ΣΚΑ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ
ΠΑΝΒΟΙΑΚΟΣ ΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΗΓΑΣΟΣ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΑΘΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΕΡΙΧ. Γ.ΠΑΣΙΑΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ “ΟΙ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ”
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΑΠΙΔΑΝΟΣ”
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2020

ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΣ ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΑΛΚΑΙΟΣ ΓΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ “ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ”
ΠΟΛΥΜΝΑΣΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΑΠΣ ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΙΣΘΕΝΙΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΗΝΙΟΧΟΣ”

ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ”
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ”

ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ “ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ”
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ – “ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ”

ΣΕΓΑΣ ΒΟΡ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ’80
ΑΧΑΙΑΣ “Η ΓΑΛΗΝΗ”

ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΣΦΑ ΑΡΓΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΑΚΡΙΤΑΣ”
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Ο.Κ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ”
ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ ΑΘΛΗΣΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΚΩΝ ΜΗΛΟΥ ΙΕΡΑΞ 1960
ΑΘΚΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΟΥ

ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΓΑΣ ΡΟΔΟΥ Η ΥΓΕΙΑ
ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΕ ΛΑΡΔΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΔΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΛΕΡΟΥ

ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΙΟΓΝΗΤΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ 2017
ΕΘΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ο ΘΗΣΕΥΣ


Σοφία Σακοράφα: «Τηρήσαμε απόλυτα τις δεσμεύσεις μας. Ειλικρινείς και διαφανείς σχέσεις με όλα τα σωματεία»

Η διαδικασία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών του ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, παρουσία εκπροσώπων 173 συλλόγων, ξεκίνησε με την τοποθέτηση της προέδρου της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα.

Πριν από την τοποθέτησή της, η πρόεδρος τόνισε ότι διαφωνεί κάθετα με τις διαγραφές σωματείων για διοικητικές παραλείψεις και κάλεσε όσα διεγράφησαν να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την επανεγγραφή τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε απολογισμό του έργου της διοίκησης και στους στόχους για το 2024.

Ξεκινώντας από τις χορηγίες, τόνισε:

«Το χορηγικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας κάλυψε το 65% του προϋπολογισμού. Ο απολογισμός μας είναι στα 9 εκατομμύρια και η Πολιτεία μαζί με τα χρήματα από το στοίχημα – ένα ποσό που δεν έχει θεσμοθετηθεί – μας έδωσε 3.250.000 ευρώ.

Πλέον, ο ΣΕΓΑΣ έχει ένα σοβαρό, στιβαρό οικονομικό πρόγραμμα. Έχει αποκτήσει όνομα και σοβαρότητα και συνομιλεί για νέες χορηγικές προτάσεις από θέση ισχύος, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σημειώνω ότι οι συνομιλίες γίνονται αδιαμεσολάβητα, από το προσωπικό της ομοσπονδίας, με ευθύνη του αντιπροέδρου Κώστα Κεντέρη και με την υποστήριξη του αντίστοιχου διοικητικού προσωπικού».


Η επόμενη αναφορά της έγινε στη συνέχιση και τη διεύρυνση των συνεργειών με τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης

«Αυτές οι συνεργασίες επέτρεψαν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία προπονητικών καμπ, που έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες σε αθλητές. Για πρώτη φορά έγινε καμπ μαραθωνίου. Στόχος μας είναι, μετά τις εκλογές, αυτές οι συνεργασίες να συμπεριλαμβάνουν αναβαθμίσεις και ακόμα προγραμματισμό κατασκευής νέων υποδομών, όπου μπορούμε να παρέμβουμε.

Κάνουμε πράγματα που δεν γνωρίζετε. Για παράδειγμα, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να συμπληρώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει υπογραφεί  σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου (Τρικκαίων) ύψους 170.000 για αυτές τις ανάγκες. Θα γίνει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χωρίς να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό, που κοστίζει.

Όσον αφορά, τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, η Μήλος απέκτησε ένα πανέμορφο, αναβαθμισμένο στάδιο με συνέργειες του Δήμου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κοπιαστικών διαπραγματεύσεων και άρτιων εισηγήσεων του τεχνικού και αγωνιστικού προσωπικού της Ομοσπονδίας. Προχωράμε σε επαφές και συζητήσεις για υιοθέτηση παρόμοιων παρεμβάσεων και στο Ιόνιο.

Υπάρχει άριστη συνεργασία με την ΕΟΕ που μας έχει βοηθήσει πολλές φορές. Για παράδειγμα, ενέταξε στην Ολυμπιακή προετοιμασία δύο στρώματα επί κοντώ, ένα ύψους και κλωβό κλειστού χώρου. Λόγω άριστης σχέσης με τον νυν Υπουργό, υποβάλαμε πλήρες, αναβαθμισμένο σχέδιο για το κλειστό του ΟΑΚΑ και για το Κ1, για να αποκτήσει ο στίβος το δικό του σπίτι.

Πιέσαμε, για να διασφαλίσουμε πιστοποιημένα στάδια. Οι τεχνικές υπηρεσίες εισηγήθηκαν στον Υπουργό τις προϋποθέσεις κατά τα πρότυπα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και η  εγκύκλιος απεστάλη σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τη ΓΓΑ. Από εδώ και στο εξής δεν θα βλέπουμε διαγωνισμούς χωρίς προδιαγραφές. Στόχος μας είναι να γίνει παρόμοια παρέμβαση και στο Καυτανζόγλειο, ενώ και για το Πανθεσσαλικό, το Παμπελοννησιακό και το Παγκρήτιο έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αναβάθμισης.

Στη νέα μας θητεία δεν θα ψάχνουμε για πιστοποιημένα στάδια, αλλά θα επιλέγουμε».


Στη συνέχεια η κ. Σακοράφα έκανε μνεία στον Αυθεντικό Μαραθώνιο:

«Προχωρήσαμε σε περαιτέρω αναβάθμιση του Μαραθωνίου κι αυτό σχολιάστηκε σε υπερθετικό βαθμό από τα ΜΜΕ. Η 40ή επέτειος τιμήθηκε με τον πιο επιτυχημένο Μαραθώνιο της ιστορίας.

Είμαστε πολλοί υπερήφανοι που από την πρώτη μας χρονιά στη διοίκηση η οργάνωση και η εκτέλεση του αγώνα είναι αποκλειστικά έργο του ανθρώπινου δυναμικού του ΣΕΓΑΣ».

Το τέταρτο σημείο που αναφέρθηκε η πρόεδρος αφορούσε την εξωστρέφεια της ομοσπονδίας:

«Αναθερμάναμε τις σχέσεις μας με τη Βαλκανική, την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια ομοσπονδία. Αποτέλεσμα ήταν να μας χορηγηθεί εξοπλισμός από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ φιλοξενήσαμε, ακόμα, το συνέδριο της Βαλκανικής, στην οποία πετύχαμε την εκλογή του Λάμπρου Παπακώστα. Έχουμε φωνή στους διεθνείς οργανισμούς. Ο Παναγιώτης Δημάκος είναι μέλος της επιτροπής αγώνων εκτός σταδίων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και βραβεύτηκε για την πολύχρονη παρουσία του.

Επίσης, διοργανώσαμε το συνέδριο των CEOs της Ευρωπαϊκής με μεγάλη επιτυχία και μας έχει ανατεθεί το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο για αγώνες σε δημόσιο δρόμο, από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου με πάνω από 500 σύνεδρους φορέων τοπικής και διοργανωτών αγώνων. Στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας».


Σχετικά με άλλες πρωτοβουλίες της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, η κ. Σακοράφα υπογράμμισε:

«Εφαρμόσαμε αγωνιστικές καινοτομίες στη βάση, στις μικρές ηλικίες, όπως τον τρόπο βαθμολόγησης των πρωταθλημάτων Κ16, τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων Κ14 σε περισσότερους ομίλους, την υιοθέτηση του προγράμματος επιλέκτων Κ16 και Κ18. Περίπου 750 αθλητές και αθλήτρες αισθάνθηκαν το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας.

Έγιναν επισκέψεις πρωτοκλασάτων αθλητών σε μικρούς μαθητές, φιλοξενήσαμε 100 παιδιά από την πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία στις μέρες του Μαραθωνίου. Επισκεφτήκαμε το ΠΙΚΠΑ Πεντελης με πρωταθλήτριες και στη συνέχεια υποδεχτήκαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου τα παιδιά όπως και παιδιά από τα παιδικά χωριά SOS, όπου είχαμε οριοθετήσει κερκίδα και τους μοιράσαμε δώρα. Θυμίζω, επίσης, ότι πρόγραμμα καταπολέμησης της παρενόχλησης».

Η κ. Σακοράφα έκανε μνεία και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Τύπου, που οδήγησαν σε τεράστια αύξηση της απήχησης των νέων και των δράσεων της ομοσπονδίας και των σωματείων και φυσικά των επιτυχιών των πρωταθλητών.


Τέλος, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε για τις σχέσεις της διοίκησης με τα σωματεία:

«Στόχος μας είναι οι ειλικρινείς και διαφανείς σχέσεις με όλα τα σωματεία. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε τυπικοί και συνεπείς τις υποχρεώσεις μας και το έχουμε τηρήσει απαρέγκλιτα, πέρα από κάθε δυσκολία.

Οι διοικούντες πρέπει να αναγνωρίζουν τι αναλαμβάνουν και να παίρνουν τα  ρίσκα και τις αποφάσεις, να συνεχίζουν τον αγώνα τους και να μην επικαλούνται δυσκολίες.

Δεσμευτήκαμε ότι θα στέλνουμε πλήρεις ομάδες σε όλα τα διεθνή πρωταθλήματα, δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Και το τηρήσαμε. Οι δαπάνες των εθνικών ομάδων, από 2.262.000 ευρώ το 2021 αυξήθηκαν στα 4.454.000 το 2023. Οι δαπάνες ανάπτυξης από 1.425.000 ευρώ ανέβηκαν στα 2.577.000 για το 2023.

Στα 9.350.000 του οικονομικού απολογισμού για το 2023, οι δαπάνες για τις εθνικές ομάδες και την ανάπτυξη απορροφούν το 76% του συνόλου. Με αποδείξεις.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ διαχειρίζεται έσοδα 3.250.000 κρατικής επιχορήγησης και παραπάνω από 6 εκ. ψάχνει και τα βρίσκει μόνη της, χωρίς ειδήμονες και μεσάζοντες. Σήμερα, δε γνωρίζουμε τι ποσό θα λάβουμε από την Πολιτεία, αλλά παρ’ όλα αυτά η διοίκηση θα μείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στα σωματεία.

Ο ισολογισμός της ομοσπονδίας είναι πλεονασματικός, κι αυτό επιτρέπει σε όλους μας να νιώθουμε ασφαλείς.

Στα τρία χρόνια που είμαι στο τιμόνι της ομοσπονδίας είχα βάλει ως στόχο να υπερασπίζομαι με κάθε τρόπο και κόστος το πολυτιμότερο χαρακτηριστικό που έχουμε ανάγκη όλοι εμείς οι εθελοντές που προσφέρουμε αμισθί και με προσωπικό κόστος χρόνου και πολλές φορές και χρήματος, δηλαδή την προσωπική αξιοπρέπεια όλων μας σε όλους τομείς.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Μέχρι το Δεκέμβρη και τις εκλογές, η ομοσπονδία έχει να διεκπεραιώσει το βαρύ πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Πως να αποφύγουμε τις στομαχικές διαταραχές κατά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων Οι 8 Βιταμίνες, Μέταλλα και Συστατικά, που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Από τα Στάδια στην Τεχνολογία: Πρωτοπόροι Χορηγοί στον Αθλητικό Κόσμο Το mindset κάνει την διαφορά (Μindset makes the difference)
Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρότυπο αφοσίωσης, αντοχής και αποφασιστικότητας Μανώλης Πούρικας : Οι εμμονές που σε κάνουν καλύτερο αθλητή
Nutrition News

Run for the Kids with Disabilities

Salomon

B2RUN

Thessaloniki Night Half Marathon

algotreat freeze massage gel

Πρέπει να διαβάσετε
22 Μαϊ 24
B2Run Aθens 2024: Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται για 4η φορά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Στις 18 Ιουνίου προσθέστε στο καλεντάρι της εταιρίας σας έναν διαφορετικό εταιρικό αγώνα δρόμου, που όχι μόνο σας προπονεί, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις σχέσεις και την καθημερινότητα με τους συναδέλφους σας
16 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),
15 Μαϊ 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
14 Μαϊ 24
Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.
01 Μαϊ 24
Ραντεβού 19 Μαϊου στην Κηφισιά για τους αγώνες δρόμου προσφοράς «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2024 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse