Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Night Run

Olympic Day Run

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
13 Απρ 24 ← πίσω

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από τον Εμμανουήλ Σγουρό στα 5.000 μ. και sub14!

Ο Εμμανουήλ Σγουρός συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις, καθώς στο ντεμπούτο του στη θερινή σεζόν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 14.00 στα 5.000 μέτρα.


Ο αθλητής από την Κρήτη σημείωσε 13.53.63 στο Bryan Clay Imvitational στη Καλιφόρνια και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ βελτιώνοντας το 14.31.24 από το 2023.

Ο ανερχόμενος αθλητής των μεσαίων αποστάσεων κατάφερε να πετύχει επίδοση 25ετίας για την κατηγορία των Ανδρών Κ23, ενώ σημείωσε την γρηγορότερη στην κατηγορία των Ανδρών από το 2018 και το 13.48.23 του Μάρκου Γκούρλια.

Ο αθλητής είχε πετύχει καλές επιδόσεις και στη χειμερινή περίοδο και δείχνει πως θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός και στη θερινή σεζόν. Στόχος του αθλητή είναι να βελτιώνεται διαρκώς και να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 το 2025.


Η ομάδα 4Χ400 μ. Ανδρών Κ20 "βλέπει" συμμετοχή στο Παγκόσμιο της Λίμα


Η τελευταία φορά που ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. Ανδρών μετείχε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 ήταν το μακρινό 1998 στο Ανσί.

Την εποχή, δηλαδή, που άρχισε να ανατέλλει το άστρο του Περικλή Ιακωβάκη και μια δυνατή φουρνιά 400άρηδων έκαναν την εμφάνιση της. Εκείνη η ομάδα αποτελούμενη κατά σειρά από τους Γιώργο Ντούπη, Τάσο Γκούση, Βαγγέλη Μουστακίδη και Περικλή Ιακωβάκη – στην ίδια διοργάνωση αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 μ. εμπ.- κατέλαβε την έβδομη θέση με 3.09.70.

Το 2024 μοιάζει η χρονιά που η παρατεταμένη… λειψυδρία στο αγώνισμα θα τελειώσει. Μπορεί ακόμη η διοργάνωση να απέχει χρονικά και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η αγωνιστική εικόνα των αθλητών, ωστόσο είναι κοινή διαπίστωση πως υπάρχει μια φουρνιά αθλητών που μπορεί να κερδίσει συμμετοχή και μια καλή παρουσία στη διοργάνωση της Λίμα στο αγώνισμα της 4Χ400 μέτρα.

Ο Πέτρος Παπαγιάννης και ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης άφησαν το στίγμα τους την περσινή χρονιά και μοιάζουν ικανοί να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Δύο αθλητές με κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και την ικανότητα να αποδίδουν τόσο στα 400 μ. όσο και στα 400 μ. εμπ., είναι ήδη υποψήφιοι για πρόκριση στο Παγκόσμιο της Λίμα.

Ο Ανδρεάδης έτρεξε τον χειμώνα τα 400 μ. σε 48.18 και πέτυχε απόλυτο ρεκόρ, ενώ την Τετάρτη στη διάρκεια της β΄ φάσης του σχολικού πρωταθλήματος τερμάτισε σε 48.13 και ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό του. Το όριο των 47.65 στα 400 μ. για το Παγκόσμιο Κ20 είναι στις δυνατότητες του, ωστόσο τα 400 μ. εμπ. (όριο 53.20) αναμένεται να είναι το αγώνισμα στο οποίο θα επικεντρωθεί.

Την προσοχή του στο ίδιο αγώνισμα έχει ρίξει και ο Πέτρος Παπαγιάννης, που απείχε από τους αγώνες του χειμώνα λόγω τραυματισμού κι αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στις διοργανώσεις του Μαΐου. Ο νεαρός έχει ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. 51.95 και στα 400 μ. 47.65, ενώ έχει τρέξει τα 200 μ. σε 21.44.

Ο 18χρονος Κυριάκος Τσίκιλης με 48.88 πριν από λίγες ημέρες στο σχολικό και καλές εμφανίσεις στον κλειστό στίβο αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο αγώνισμα, ενώ με αξιώσεις θα πάρει μέρος στην απόσταση και ο Ιωάννης Λιόλος με 49.05 στο Ηράκλειο την περασμένη Τετάρτη, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο Κώστας Σαραντόπουλος, φοιτητής στις ΗΠΑ από φέτος, έχει ατομικό ρεκόρ 48.55 από την περσινή σεζόν και είναι ικανός να επαναλάβει τις περσινές επιδόσεις.

Η έναρξη της θερινής περιόδου αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο κι άλλους αθλητές, που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην ομάδα. Αναμένουμε…


Ατομικό ρεκόρ από τον Μπουζάκη στη δισκοβολία


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Μπουζάκης σε αγώνες που έγιναν στο Γκεισβιλ. Ο αθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του αφού έστειλε το δίσκο στα 60,20 μ. και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 58,37 μ. από το 2023. Ο Μπουζάκης είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 58,68μ., 56,54μ. και 59,26 μέτρα.

Με τη σημερινή του εμφάνιση ο Μπουζάκης έγινε ο 11ος Έλληνας όλων των εποχών.


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
20 χρόνια πριν : 11ος Μαραθώνιος Ρώμης, 13 Μαρτίου 2005 Ο Ολυμπιακός Ημιμαραθώνιος στη συμπρωτεύουσα με 210 συμμετοχές

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Δρομείς, χρόνιος πόνος και κάνναβη: Τι ισχύει πραγματικά Αναβολισμός vs Καταβολισμός: Ποια η σχέση τους με τον μεταβολισμό;
Βίντεο : Προαγωγή του Αθλητισμού - Πρόληψη και Αντιμετώπιση Αθλητικών Τραυματισμών Και νέο χιουμοριστικό βίντεο από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης : Γιαγιά Vs απατεώνες!
Nutrition News

AtLife

Salomon

Pavsanias Half Marathon

Spata Stadium Run

Πρέπει να διαβάσετε
25 Σεπ 26
New Balance SuperComp Rebel: Αγωνιστική αίσθηση στο καθημερινό σου τρέξιμο
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
18 Σεπ 26
Amadeus Clements και ena athletics μαζί: Δέσμευση στο τρέξιμο, στην ανθεκτικότητα και στην Ελλάδα
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
02 Σεπ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Half Marathon

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome