Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Άρθρα
Runner Store

Nitecore VASILIKOS

Half Marathon Thiva Epaminondas

X-treme Stores
UltraMag
24 Ιουν 24 ← πίσω

Petzl SWIFT® RL: Δοκίμασε τον κορυφαίο φακό κεφαλής στους ορεινούς αγώνες Olympus Marathon & Zagori Mountain Running

Επιμέλεια: Γιώργος Δούσης

H Petzl προχώρησε στη δημιουργία του φακού κεφαλής SWIFT RL 1100, μετά την αξιόπιστη και επιτυχημένη έκδοση του φακού κεφαλής SWIFT RL 900, διατηρώντας όλα τα καίρια χαρακτηριστικά του προηγούμενου μοντέλου στην τεχνολογία και στην εργονομία και εμπλουτίζοντας τη φωτεινότητα στα lumens με επιπλέον 200!


Με 1100 lumens και μόλις 100 γραμμάρια βάρος, ο SWIFT RL 1100 είναι ένας εξαιρετικός φακός κεφαλής πολλαπλών αθλημάτων για όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες. Έχει τη δυνατότητα επιλογής δύο τρόπων φωτισμού, επιλεγμένα με παρατεταμένο πάτημα: REACTIVE LIGHTING® ή STANDARD LIGHTING.


Ο SWIFT RL 1100 χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία REACTIVE LIGHTING® του προηγούμενου μοντέλου, έναν αισθητήρα που αναλύει το περιβαλλοντικό φως και προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα στις ανάγκες του χρήστη. Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του φακού, συνεχώς «σκανάρει» το ανακλώμενο φως, όταν αυτό πέφτει σε κάποια επιφάνεια και ρυθμίζει το πόσο δυνατό φως θα παράγει. Λόγου χάριν, αναγνωρίζει αν ο χρήστης εστιάζει σε ένα κοντινό αντικείμενο (π.χ. ένας χάρτης, βράχος στο σκαρφάλωμα) ή αν βλέπει μακριά και ανάλογα ρυθμίζει την έντασή του και χρησιμοποιεί ή όχι το led μακρινής σκόπευσης. Επίσης, ο αισθητήρας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί το φως του περιβάλλοντος (π.χ. ξημέρωμα, φεγγαρόφωτο) ώστε να ρυθμίζει αυτόματα πάλι την ένταση. Έτσι, ο χρήστης κερδίζει περισσότερο χρόνο λειτουργίας του φακού, μεγαλύτερη οπτική άνεση και λιγότερο χειροκίνητη λειτουργία, βελτιστοποιώντας τη χρήση της μπαταρίας. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα συνεχούς κόκκινου φωτισμού για τη διατήρηση της νυχτερινής όρασης και αύξηση της άνεσης κατά την ανάγνωση, χωρίς να «τυφλώνει» τους γύρω ανθρώπους.


Ο ιμάντας του κεφαλόδεσμου του Petzl SWIFT RL 1100 είναι αντανακλαστικός για να παραμένει ο χρήστης ορατός τη νύχτα και με τη διαχωρισμένη «χιαστί» σχεδίασή του (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Petzl) προσθέτει άνεση και σταθερότητα, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια δυναμικών και έντονων δραστηριοτήτων, όπως ορειβασία, τρέξιμο μονοπατιών και σκι. Είναι ελαστικός και λεπτός στο πίσω μέρος του ενώ στο μπροστινό - εκεί δηλαδή που έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με το δέρμα - το υλικό του είναι απαλό και αφρώδες. Μπορεί επίσης να αποσπαστεί και να πλυθεί.

Συνοδεύεται από μια εξαιρετικά ελαφριά θήκη αποθήκευσης “SHELL LT” που επιτρέπει τη μετατροπή του φακού κεφαλής σε φανάρι.


Ο φακός Petzl SWIFT RL 1100 είναι εύχρηστος, με ένα μόνο κουμπί που ελέγχει όλες τις λειτουργίες: ON/OFF, λειτουργίες φωτισμού, φωτεινότητα και κλείδωμα για την αποφυγή ατυχήματος ενεργοποίησης του προβολέα κατά τη μεταφορά ή αποθήκευση. Εάν απαιτείται, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί η συνεχής ή κόκκινη στροβοσκοπική φωτεινότητα. 


Η γωνία κλίσης του φτάνει τις 45o τόσο προς τα κάτω όσο και προς τα πάνω αφού έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα περιστροφής γύρω από τον άξονά του. Έτσι μπορεί να προωθείται η όραση μπροστά όταν φοριέται γύρω από το λαιμό ή να κλίνει προς τα κάτω όταν φοριέται σε κράνος.


Είναι επαναφορτιζόμενος, με έναν πολύ χρήσιμο μετρητή με πέντε μπάρες, ο οποίος φωτίζεται για λίγα δευτερόλεπτα μόλις ενεργοποιηθεί η απενεργοποιηθεί ο φακός, γεγονός που επιτρέπει τον έλεγχο του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας.


Όσον αφορά την αντοχή του στο νερό, ο Petzl SWIFT RL 1100 (όπως και το προηγούμενο μοντέλο SWIFT RL 900) έχει πιστοποιηθεί ως προς IPX4 (ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες) που σημαίνει ότι έχει αντοχή στη βροχή αλλά δεν είναι πλήρως αδιάβροχος. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να υπάρχει μια αναβάθμιση, κατά τη γνώμη μας.


Ως προς τη διάρκεια της μπαταρίας, για τον SWIFT RL 1100 η Petzl δίνει: α) σε Reactive mode : μέγιστη ονομαστική απόδοση 1100 lms (155m), για 2 έως 30 ώρες. Στα 275 lms (75m)  για 7 έως 40 ώρες. 

Το τεράστιο αυτό εύρος χρόνου εξαρτάται από τη χρήση του αισθητήρα reactive (αν αυτός εστιάζει σε κάποιο κοντινό αντικείμενο, απενεργοποιεί αυτόματα το led μακρινής εστίασης, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια).


β) σε Standard mode : μέγιστη ονομαστική απόδοση 700 lms (115m) για 2 ώρες. Στα 160 lm (50m) μέγιστη ονομαστική απόδοση για 7 ώρες. Βέβαια, στο πεδίο χρήσης κάθε φακού, η διάρκεια του πραγματικού χρόνου απόδοσής του εξαρτάται από πληθώρα (καιρικών) παραμέτρων.


Ο φακός Petzl SWIFT RL 1100 συνοδεύεται από μπαταρία ιόντων λιθίου 2350 mAh, επαναφορτιζόμενη μέσω θύρας USB-C, με συνεχή ένδειξη επιπέδου φόρτισης κατά τη φόρτιση. Δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης απλών μπαταριών, έτσι η επέκταση της χρήσης του φακού (π.χ. μέσα σε έναν πολύωρο αγώνα) προϋποθέτει την αγορά του battery pack ACCU SWIFT RL ως πρόσθετο αξεσουάρ. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 5 ώρες (vs. PETZL RL 900 - 6 ώρες).

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαιρετική ποιότητα του φωτός που εκπέμπει ο φακός Petzl RL 1100, στο ίδιο - και καλύτερο, λόγω της αναβαθμισμένης φωτεινότητάς του -  επίπεδο με το προηγούμενο μοντέλο του RL 900. Η διάχυση του φωτός γίνεται σε όλο το εύρος της περιφερειακής όρασης του χρήστη. Έτσι, περιορίζονται καταφανώς οι συνέπειες της κόπωσης που προκαλείται στα μάτια από το είδος του φωτισμού που επικεντρώνεται on- the- spot. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό καθιστά το φακό Petzl SWIFT RL 1100 απαράμιλλο εργαλείο για πολύωρη και απαιτητική νυχτερινή χρήση.Όσοι αγωνιστείτε αυτό το καλοκαίρι στον OLYMPUS MARATHON ή στο ZAGORI MOUNTAIN RUNNING, θα έχετε την ευκαιρία να τον δοκιμάσετε δωρεάν. Σε αυτές τις διοργανώσεις θα διατεθούν στους αθλητές για δοκιμή 50 φακοί Petzl SWIFT RL. Τον δοκιμαστικό φακό σας θα έχετε την ευκαιρία να τον παραλάβετε από το περίπτερο Petzl στην Expo κάθε αγώνα. Θα τον βρείτε επίσης στα επίσημα σημεία πώλησης Petzl. Περιμένουμε τη γνώμη σας!

Επίσημος Αντιπρόσωπος: www.dimitriadis.com.grΣου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Γίνε πιο δυνατός δρομέας με αυτά τα 8 Tips! Cardio Προπόνηση – Ποια είναι τα Είδη Cardio, τα 6 Σημαντικά Οφέλη και οι 7 Καλύτερες Ασκήσεις

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Spartan Race: Η μοναδική εμπειρία των αγώνων με εμπόδια, στην καλύτερή της εκδοχή Spartan Race. Ο μεγαλύτερος αγώνας με εμπόδια στον κόσμο
Ο τύπος που πουλούσε κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και κουνούσε το δάκτυλο σε όλους ήταν απλά άλλος ένας κοινός τραμπούκος; Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2024
Nutrition News

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
15 Ιουν 24
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY είναι για σένα
Το RUNAWAY Gate στην Κηφισιά (Γεωργίου Λύρα 53), ένας ανακαινισμένος πολυχώρος άθλησης, φτιαγμένος από δρομείς για δρομείς, άνοιξε την πύλη του και σoυ προσφέρει «διέξοδο» προς... τον καλύτερο εαυτό σου!
30 Μαϊ 24
Styx Trail Race 2024: Ο πιο μουσικός αγώνας ορεινού τρεξίματος
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΔΙΑΒΑ", σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει το Styx Trail Race 2024, powered by The NorthFace, ως μέρος του Helmos Mountain Festival. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
23 Μαϊ 24
16 Ιουνίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας),


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse