Axios Running Festival
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Mizuno Neo Zen

Saucony TRIUMPH 22

Carnation Vican

Evxidas

Lefkada Green Half Marathon

Solygios Dromos

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores
01 Σεπ 24 ← πίσω

9ος Ημιμαραθώνιος Αθανασάκης Ελευθέριος

9Ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων

          Σας καλωσορίζουμε στο Σχηματάρι Βοιωτίας στον 9ο Ημιμαραθώνιο «Αθανασάκης Ελευθέριος» στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων. Έναν αγώνα δρόμου μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διοργανώνει ο Δήμος Τανάγρας, με τη βοήθεια χορηγών, δραστήριων συλλόγων της περιοχής και εθελοντών.

 

          Μετά από παύση τριών ετών λόγω πανδημίας και ενός ακόμα λόγω της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων του Δήμου ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας από την ισχυρή νεροποντή, φέτος διοργανώνουμε ξανά την επιτυχημένη δράση. Την Κυριακή 1­ Σεπτεμβρίου 2024 στις 5:30μ.μ. διοργανώνουμε αγώνα 20, περίπου, χιλιομέτρων.

          Και φέτος, παράλληλα με τον αγώνα αυτό, θα διεξαχθεί και άλλος αγώνας, 5,5 περίπου χιλιομέτρων, για αθλητές που δεν επιθυμούν να αγωνιστούν σε μεγάλη απόσταση.

 

          Ο αγώνας των 20 χλμ. (ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ (3) ΩΡΩΝ) ξεκινά στις 5:30μ.μ. από το άγαλμα στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων απέναντι από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου και διασχίζει περιμετρικά τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), φθάνει μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου, περνά στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας, φθάνει στο χωρίο της Σύγχρονης Τανάγρας, όπου θα δούμε το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Αθανασάκη Ελευθέριου στον κεντρικό δρόμο του οικισμού και το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Μπεσύρη Κωνσταντίνου, ο οποίος κάηκε μέσα στο αεροπλάνο του στην προσπάθειά του να μην πέσει μέσα στο χωρίο και προξενήσει καταστροφή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας συνεχώς πορεία περιμετρικά του Αεροδρομίου της Τανάγρας, ο αγώνας περνά μπροστά από την Πύλη της 114 Π.Μ. και μετά  ακολουθώντας το νότιο παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού διασχίζει την κεντρική οδό του Σχηματαρίου για να  καταλήξει στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

 

          Η διαδρομή είναι ακριβώς ίδια με αυτή των προηγούμενων διοργανώσεων.

 

          Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 στο χώρο μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου.

Αν και κατά την ώρα της εκκίνησης συνήθως η θερμοκρασία είναι υψηλή, επιθυμία των διοργανωτών είναι να μην τερματίσουν νύκτα οι πιο αργοί αθλητές και έτσι δε δίνεται εκκίνηση πιο αργά. Για λόγους ασφαλείας, η μέγιστη διάρκεια του αγώνα είναι τρεις (3) ώρες. Μετά την παρέλευση του τρίωρου από τη στιγμή της εκκίνησης, αποχωρούν οι εθελοντές και περατώνεται η διοργάνωση. Όποιος επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθειά του φέρει ακέραια την ευθύνη!

 

          Για τον αγώνα, υπάρχουν επτά σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά. Στο 3,5ο χλμ ο σταθμός ΕΑΒ, στο 6ο χλμ ο σταθμός Αρχαία Τανάγρα, στο 8,2 χλμ ο σταθμός στην πύλη πυρομαχικών της 114 Π.Μ., στο 11,7ο χλμ. ο σταθμός Τανάγρα, όπου θα προσφερθούν εκτός από νερό, μπανάνες και ισοτονικά,  στο 14 χλμ ο σταθμός 114 Π.Μ. στο 16ο χλμ. ο σταθμός Μπεσύρης Κωνσταντίνος και στο 18ο χλμ. ο σταθμός Σχηματάρι.

 

Η διαδρομή έχει μια κάποια σχετική δυσκολία: Μετά τα 100 πρώτα κατηφορικά μέτρα, ακολουθούν 200, περίπου, ανηφορικά μέτρα και κατόπιν τα επόμενα 5 χλμ είναι ελαφρώς κατηφορικά. Από το 1,8 χλμ. έως το 5,5 χλμ. τρέχουμε σε καλής ποιότητας χωματόδρομο. Από το 6 ως το 12 παρατεταμένα ανηφορικά (γι’ αυτό συστήνουμε οι αθλητές να πάρουν οπωσδήποτε νερό στον τρίτο σταθμό εφοδιασμού), από το 12 ως το 13 κατηφορικά, από το 13 ως το 14 χωρίς κλίση, από το 14 ως το 15,8 έντονα ανηφορικά και από το 15,8 ως τον τερματισμό σχεδόν χωρίς κλίση ή ελαφρώς κατηφορικά.

 

          Των αθλητών προπορεύεται μοτοσικλέτα και ακολουθούνται από ασθενοφόρο με γιατρό και μικρό βαν, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εγκαταλείψει. Γιατρός θα υπάρχει και στο 2ο Δημοτικό σχολείο, όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές.

 

          Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν.

 

Χορηγοί θα προσφέρουν εδέσματα και αναψυκτικά στους αθλητές, μετά τον τερματισμό.

 

          Η συγκέντρωση των αθλητών, για την εκκίνηση, θα γίνει στο 1ο Νηπιαγωγείο, στις 16:00 η ώρα. Εκεί θα λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και το τσιπ της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από τη Γραμματεία.

          Όσοι αθλητές αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στον τερματισμό (2ο Δημοτικό σχολείο), στις 17:00 η ώρα θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας με λεωφορεία του Δήμου Τανάγρας.

 

Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει την ίδια ώρα, αμέσως μετά την εκκίνηση των 20 χλμ., μπροστά από την είσοδο του 1ου Νηπιαγωγείου Σχηματαρίου.

          Ο αγώνας θα ακολουθήσει τη διαδρομή του ημιμαραθωνίου αγώνα μέχρι το πρώτο σημείο ανεφοδιασμού, όπου και θα κάνουν αναστροφή ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο προς τα πίσω, ώστε να τερματίσουν στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου.

 

          Με τον τερματισμό, κάθε αθλητής λαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα στον οποίο συμμετείχε. Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες.

 

          Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τις 20:30 θα γίνουν οι απονομές των κυπέλων και οι βραβεύσεις αθλητών για τη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό.

 

          Δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή σε κανέναν από τους δύο αγώνες.

 

          Κάθε συμμετέχων οφείλει να προφυλάσσει τον εαυτό του και να έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν από τη συμμετοχή του στον αγώνα.

 

Το γεύμα αποκατάστασης δίνεται ΜΟΝΟ στους δρομείς των 20 χλμ. (όχι σε συνοδούς).

         

          Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 28η Αυγουστου 2024 (για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων και τον υπολογισμό των απαιτούμενων μεταλλίων) με τον παρακάτω τρόπο:

Για τους αγώνες των 20 και των 5χλμ. συμπληρώστε την αίτηση υπεύθυνη δήλωση στο λινκ:

 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=f60ec8b2bcbfbeb4fb5b279901e2e02e&l=GR

 

Να είστε υγιείς και

να έχετε καλό τερματισμό

ΔήμοςΤανάγρας

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Γιατί Όλοι Τρέχουν; Τα Οφέλη του Τρεξίματος για Έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2025 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2025
Κυνηγώντας το όνειρο. Ο Στέφανος Αντωνάκης σχολιάζει τους αγώνες που έρχονται, και δίνει περάσματα για τους Μαραθωνίους 13ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών. Ανάλυση και σχόλια για 50 δρομείς
Nutrition News

Thessaloniki Half Marathon

Life Run

Πρέπει να διαβάσετε
24 Φεβ 25
On Cloudsurfer 2: Η άνεση που κερδίζει στα καθημερινά μας χιλιόμετρα
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο On Cloudsurfer 2 είναι επί τέλους εδώ, βελτιωμένο , πιο μαλακό και άνετο για τα καθημερινά μας χιλιόμετρα. Δεν είναι τυχαίο που η On το λάνσαρε με μότο "soft wins" καθώς αυτή είναι και η αίσθηση που σου αφήνει απο τα πρώτα χιλιόμετρα.
19 Φεβ 25
30 Μαρτίου τρέχουμε στην Κηφισιά 5-10χλμ «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2025»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2025 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
04 Φεβ 25
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
28 Ιαν 25
Αραφήνειος Δρόμος 2025: Στις 23 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Αραφήνειος Δρόμος διεξάγεται για 9η χρονιά στη Ραφήνα με διοργανωτές τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και τον σύλλογο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ . Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού στις αποστάσεις των 10χλμ και 5χλμ καθώς και 1χλμ για παιδιά.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse