Axios Running Festival
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno Neo Zen

Saucony TRIUMPH 22

Evxidas

Lefkada Green Half Marathon

Solygios Dromos

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores
27 Αυγ 24 ← πίσω

Λίμα 2024: Εύκολη πρόκριση για Ρούσσου – Οριακά εκτός ο Γρέψιος - Live ενημέρωση 1η ημέρα

* θα ανανεώνουμε με κάθε νεότερη εξέλειξη από την 1η ημέρα

Μολονότι ξύπνησε με πυρετό και απώλεσε αρκετές από τις δυνάμεις της, η Ιουλιάννα Ρούσσου έκανε μια έξυπνη κούρσα στον προκριματικό των 800 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης, έτρεξε όλη την απόσταση από το δεύτερο διάδρομο για να αποφύγει τα σπρωξίματα και τερμάτισε εύκολα στην τρίτη θέση της τρίτης σειράς σε 2.10.33 με δυνατό δεύτερο 400άρι, για να πάρει την απ’ ευθείας πρόκριση από μια αργή σειρά. Το εισιτήριο για τα ημιτελικά έπαιρναν οι τρεις πρώτες.

Ήμουν άρρωστη και αποφάσισα να αγωνιστώ μόλις είκοσι λεπτά πριν κατευθυνθώ προς την αίθουσα κλήσης. Σίγουρα δεν έτρεξα όσο καλά περίμενα, ωστόσο αγωνίστηκα και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κατάφερα να πάρω την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενη“, είπε η Ρούσσου στη μικτή ζώνη.

Στο τριπλούν, ο Γιώργος Γρέψιος άργησε να βρει ρυθμό. Ξεκίνησε με άλμα στα 14.94 (-1.3), ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθειά του και ανέβηκε στα 15.21 (0.3) στην τρίτη, αλλά δεν κατάφερε να μπει στη δωδεκάδα του τελικού και κατετάγη 14ος.

Στο Περού ο Γρέψιος ταξίδεψε με 15.77 και για την πρόκριση αρκούσε άλμα στα 15.32.  


Το πάλεψε αλλά έμεινε για μια θέση εκτός τελικού η Μποντιώτη

Η Ανδριάνα Μποντιώτη σημείωσε μια πολύ καλή εμφάνιση όμως δεν κατάφερε να συνδυαστεί με την πρόκριση της στον τελικό των 3000 μ. στιπλ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20.


Η νεαρή πρωταθλήτρια μπήκε δυνατά από την αρχή της κούρσας προκειμένου να βρεθεί στις οκτώ πρώτες που θα τερματίζαν στην πρώτη προκριματική σειρά όμως στην τελική ευθεία δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της.
 

Έτσι τερμάτισε στην 9η θέση σε 10.40.82 και να μείνει για μια θέση εκτός τελικού, ενώ στο σύνολο πήρε την 21η θέση.


Εκτός τελικού η Τριανταφύλλου στο επί κοντώ

Η Ηλιάννα Τριανταφύλλου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του επί κοντώ.

H 19χρονη πρωταθλήτρια είχες τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,10 μ. ύψος που τελικά έδωσε την πρόκριση για τον τελικό σε δέκα αθλήτριες, ενώ πέρασαν και δυο ακόμη με 3,95 μ. που το είχαν περάσει με την πρώτη προσπάθεια. 

Η Τριανταφύλλου ξεκίνησε τον αγώνα από τα 3,80 μ. τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε με τα 3,95 μ. που χρειάστηκε τρεις προσπάθειες και στην συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 4,10 μέτρα. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τελικά την 15η θέση στο σύνολο.

Να θυμίσουμε ότι το αρχικό όριο για τον τελικό ήταν στα 4,25 μ., ύψος που δεν χρειάστηκε να φτάσει ο πήχης.


Εκτός τελικού οι ρίπτες


Οι τρεις αθλητές μας που άνοιξαν τις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Περού, έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους και δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Πρώτος μπήκε στο στάδιο της Λίμα ο Παύλος Τζαμτζής για τον προκριματικό της σφυροβολίας. Ξεκίνησε με άκυρη βολή, συνέχισε με 65.32 και ήταν και πάλι άκυρος στην τρίτη προσπάθειά του για να καταταγεί τελικά 23ος.

Στο δεύτερο γκρουπ που ακολούθησε ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν κατάφερε να καταγράψει έγκυρη βολή και έμεινε κι αυτός εκτός τελικού. Οι δύο τους μπήκαν στον προκριματικό με την τρίτη (Παπαναστασίου – 77.77) και την όγδοη (Τζαμτζής – 73.11) καλύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Για τον τελικό αρκούσε βολή στα 69.00.  

Στη σφαιροβολία, ο Δημήτρης Αντωνάτος κατέλαβε την 15η θέση με επίδοση 18.59, που σημείωσε στη δεύτερη προσπάθειά του. Έριξε ακόμα 18.39 με την πρώτη βολή του και ήταν άκυρος στην τρίτη. Ο 18χρονος Κεφαλλονίτης ταξίδεψε στο Περού με 19.39.

Για την πρόκριση στον τελικό χρειαζόταν επίδοση 18.88.


Επτάδα ελληνικών συμμετοχών και τη 2η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20


Πλούσια θα είναι και η 2η αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 για την ελληνική αποστολή, καθώς τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες ξεκινούν τις προσπάθειες τους. 

Πρώτος χρονικά (18:05 ώρα Ελλάδας) αγωνίζεται ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης. Ο νεαρός πρωταθλητής θα πάρει θέση στην εκκίνηση της 7ης προκριματικής σειράς των 400 μ. εμπ. από τον ένατο διάδρομο. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 52.32 και το σημείωσε φέτος. Την πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά και οι 3 καλύτεροι χρόνοι.

Μισή ώρα αργότερα θα έχουμε την συμμετοχή δύο αθλητών στον προκριματικό του ύψους. Ο Ανδρέας Μίτα αγωνίζεται στο Α’ προκριματικό γκρουπ με το φετινό του ρεκόρ να είναι στα 2,20 μέτρα. Από την άλλη, ο Γιώργος Μανωλόπουλος αγωνίζεται στο Β’ γκρουπ με ατομικό ρεκόρ στα 2,13 μέτρα. Το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι στα 2,17 μέτρα.

Η Χρυσή Φουντουλάκη θα πάρει θέση στην εκκίνηση των 400 μ. στην πέμπτη σειρά από τον έκτο διάδρομο. Το ατομικό της ρεκόρ είναι στα 54.68 και την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες από τις έξι προκριματικές σειρές και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. 

Στο τριπλούν η Μελίνα Ζάραγκα θα αγωνιστεί στο Α’ γκρουπ με το όριο για τον τελικό να είναι στα 13,30 μέτρα. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ18, έχει ατομικό ρεκόρ στα 13,17 μέτρα. Η Ζωή Ράπτη θα αγωνιστεί στο Β΄ γκρουπ και το φετινό της ρεκόρ είναι στα 12,92 μέτρα. 

Στο απογευματινό πρόγραμμα έχουμε την συμμετοχή του Παύλου Κριαρά. Ο 18χρονος θα συμμετάσχει στο Β’ προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ. Με φετινό ρεκόρ στα 5,10 μ. καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του καθώς το όριο πρόκρισης είναι στα 5,30 μέτρα. 

Οι ελληνικές παρουσίες την 2η ημέρα: 

Πρωινό πρόγραμμα: 

18:05 400 μ. Εμπ. (Α) Προκριματικός Βλαδίμηρος Ανδρεάδης
18:30 Ύψος (Α) Προκριματικός Ανδρέας Μίτα/Γιώργος Μανωλόπουλος
19:05 400 μ. (Γ) Προκριματικός Χρυσή Φουντουλάκη
19:50 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Μελίνα Ζάραγκα/Ζωή Ράπτη

Απογευματινό πρόγραμμα:

00:05 Επί Κοντώ (Α) Προκριματικός Παύλος Κριαράς



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Κάνεις καθημερινό τρέξιμο; Δες πώς θα φροντίσεις τα πόδια σου σωστά! Χρήσιμες συμβουλές για ευχάριστη και ασφαλή συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Βασικές συμβουλές για όποιον σκέφτεται να παίξει στο Καζίνο «Η Σπηλιά του Πόνου»: Τα διδάγματα των μαραθωνοδρόμων για τη ζωή και τις επιχειρήσεις. Ποιο είναι το μότο τους
Γιατί Όλοι Τρέχουν; Πρόγραμμα Ασκήσεων για Αύξηση Μεταβολισμού Όταν Δεν Έχεις Χρόνο!
Nutrition News

Thessaloniki Half Marathon

Life Run

Πρέπει να διαβάσετε
24 Φεβ 25
On Cloudsurfer 2: Η άνεση που κερδίζει στα καθημερινά μας χιλιόμετρα
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το νέο On Cloudsurfer 2 είναι επί τέλους εδώ, βελτιωμένο , πιο μαλακό και άνετο για τα καθημερινά μας χιλιόμετρα. Δεν είναι τυχαίο που η On το λάνσαρε με μότο "soft wins" καθώς αυτή είναι και η αίσθηση που σου αφήνει απο τα πρώτα χιλιόμετρα.
19 Φεβ 25
30 Μαρτίου τρέχουμε στην Κηφισιά 5-10χλμ «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2025»
PepsiCo Gives Back: Υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, η PepsiCo Hellas διοργανώνει Αγώνες Δρόμου για όλους! Το «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2025 - Run Smile Repeat» θα πραγματοποιηθεί σε μια καταπράσινη διαδρομή στην Κηφισιά, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
04 Φεβ 25
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
28 Ιαν 25
Αραφήνειος Δρόμος 2025: Στις 23 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Αραφήνειος Δρόμος διεξάγεται για 9η χρονιά στη Ραφήνα με διοργανωτές τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και τον σύλλογο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ . Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού στις αποστάσεις των 10χλμ και 5χλμ καθώς και 1χλμ για παιδιά.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse