Χαράλαμπος Πιτσώλης Ι Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα | S5/227
Στο επεισόδιο #227 του Zulucast Talk, ο Ζανέττος Λουκά φιλοξενεί τον Χαράλαμπο Πιτσώλη, μαραθωνοδρόμο και νικητή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας το 2022 και 2024. Ο Χαράλαμπος, μας ταξιδεύει στη ζωή ενός αθλητή που συνδυάζει την καθημερινή δουλειά, την οικογένεια, και την απαιτητική προετοιμασία για τους μεγάλους αγώνες. Μιλάει για τη μετάβαση από τις μεσαίες αποστάσεις στον κλασικό μαραθώνιο, την εξέλιξή του μέσα από σκληρή δουλειά και επιμονή, αλλά και για τη χαρά της πατρότητας που του έδωσε νέα πνοή. Τι χρειάζεται για να πετύχεις στον αθλητισμό, οι προπονήσεις του και το πρόγραμμα του και η πορεία του για το μέλλον του στον μαραθώνιο. Παρακολουθείστε ένα επεισόδιο γεμάτο έμπνευση, πείσμα και αγάπη για το άθλημα, σε ένα podcast που αποδεικνύει ότι ο αληθινός μαραθώνιος είναι η ζωή η ίδια.
Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι Έλληνας μαραθωνοδρόμος με αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του στίβου, γνωστός για τη συνεχή εξέλιξη του στις μεγάλες αποστάσεις. Γεννημένος και αναθρεμμένος στην οικογένεια του στίβου, έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, ενώ αργότερα επικεντρώθηκε στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εντός σταδίου, υπό την καθοδήγηση πάντοτε του προπονητή του, Γιώργου Ζώρζου. Το 2018 έκανε τη μεγάλη στροφή προς τον Μαραθώνιο, ξεκινώντας απευθείας από τη θρυλική διαδρομή από τον Μαραθώνα έως την Αθήνα. Στο ντεμπούτο του σημείωσε χρόνο 2:30:26, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2022, κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 2:23:44. Η βελτίωση του ήταν σταθερή, καθώς κάθε χρονιά ανέβαζε τον πήχη. Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές του ήταν η νίκη του στον ΑΜΑ το 2022, ενώ την ίδια χρονιά στη Βιέννη βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ σε 2:23:22. Το 2023, στο Αμβούργο, πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 2:21:23, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία. Το 2024 έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στον ΑΜΑ κατακτώντας την πρώτη θέση με χρόνο 2:18:56.
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Αυγούστου το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2025 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ''.
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
Το Σάββατο 12 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή τρεξιματική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας, προσκεκλημένοι από την adidas και το community των adidas Runners Athens.