Ιστορικές επιδόσεις καταγράφηκαν στο Six Days of France race που έγινε στο Vallon Pont d'Arc στη Γαλλία.
Ο Ρώσος Ivan Zaborsky κατέγραψε 1.047 χιλιόμετρα και 554 μέτρα, και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ 1.046 χιλιόμετρα και 296 μέτρα του Matthieu Bonne από τον Σεπτέμβριο του 2024 (
διαβάστε εδώ όσα γράψαμε τότε).
Μερικούς μήνες πριν είχαμε τη χαρά να σούμε στη χώρα μας τον Zaborsky, να τρέχει με απίστευτο ρυθμό :
Σαρωτικός ο Ivan Zaborsky νικητής με τεράστιο ρεκόρ διαδρομής 12μισυ ωρών στον Φειδιππίδειο Δρόμο.
Η Megan Eckert από τις ΗΠΑ έτρεξε στις 6 ημέρες 970 χιλιόμετρα και 685 μέτρα. Μάλιστα ήταν 2η στη γενική κατάταξη του αγώνα, μετά από τον Zaborsky. Κατέρριψε με πολύ μεγάλη διαφορά το ρεκόρ της Camille Herron 901,768 χλμ που σημειώθηκε στο lululemon Further event το 2024. Παραλίγο να έσπαζε και το ρεκόρ ΗΠΑ ανδρών 975,653 χλμ του Joe Fejes από το 2015.
Ο αγώνας έγινε σε σχεδόν επίπεδη πίστα 1.131 μέτρων και 28 εκατοστών, σε διαδοχικές στορφές. Οι 141 συμμετέχοντες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28 Απριλίου το μεσημέρι και αντιμετώπισαν θερμές έως καυτές θερμοκρασίες τις ημέρες και χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα που πρόσφεραν κάποια ανακούφιση. Τερμάτισαν χθες Κυριακή 4 Μαΐου. Η διοργάνωση έγινε από την Global Organization of Multi-Day Ultramarathoners (GOMU) world championships.
