Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second naak My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno Neo Vista 2

Saucony

Althea Nutrition



Serres Ultra

Volos Half Marathon

X-treme Stores
Olyfer
05 Ιουλ 25 ← πίσω

Δρόμεια 2025: Έγραψαν ιστορία Τσουκαλά και Εμμανουηλίδου – Νέο ατομικό ρεκόρ και στα 200 μ. ο Γκαραγκάνης

* δείτε επίσης : Οι πλήρεις μεταδόσεις της ΕΡΤ : Δρόμεια 2025, & Fly Athens.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού δύο αθλήτριες διένυσαν τα 200 μ. σε χρόνο κάτω από τα 23’’ στον ίδιο αγώνα! Κι αυτό έγινε χθες στα «Δρόμεια 2025» στο Δημοτικό στάδιο της Βάρης όπου η Δήμητρα Τσουκαλά και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έγραψαν τη δική τους ιστορία. 

Η Τσουκαλά ήταν πρώτη στην 1η σειρά των 200 μ. και δεύτερη στη γενική κατάταξη με 22.97 (0,7) βελτιώνοντας το 23.25 που είχε σημειώσει τρεις εβδομάδες πριν στο Εαρινό πρωτάθλημα στα Τρίκαλα.

Λίγο αργότερα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Βάρης μπήκε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου όπου διένυσε την απόσταση σε 22.99 (1,1) και πήρε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Στην ίδια κούρσα η 18χρονη Κυριακή Τσαούση βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 24.33 (1,1) επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Τάμπερε τον Αύγουστο. 

Εντυπωσιακός ήταν σε μια ακόμη κούρσα ο Σωτήρης Γκαραγκάνης. Μετά το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μ. νωρίς το απόγευμα στα «Δρόμεια» ο σπρίτνερ έκανε το ίδιο και στα 200 μέτρα. Ο 26χρονος πρωταθλητής ήρθε στη Βάρη με 20.78 στα πόδια του και μετά τον τερματισμό είδε το χρονόμετρο να σταματά στα 20.66 (0,5). 

Στα 110 μ. εμπ. ο Κώστας Δουβαλίδης βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 13.95 (1,4) με τον Ανάσταση Ηλιόπουλο να χτυπά σε εμπόδιο και τελικά να τερματίζει σε 14.14. Στα 100 μ. εμπ. η Σοφία Ιωσηφίδου πήρε την 6η θέση στο σύνολο με 13.31 (2,0). 

Αποτελέσματα από τη διοργάνωση εδώ


Δρόμεια 2025: Γρήγορα 100άρια με ατομικά ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες


Αρκετά ατομικά ρεκόρ «έπεσαν» στα 100 μ. στο μίτινγκ «Δρόμεια 2025» που έγινε το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο της Βάρης. 

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης συνέχισε να βλέπει το χρονόμετρο να κατεβαίνει στα 100 μ. καθώς τερμάτισε σε 10.23 (0,5) βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν στα 10.26 και το είχε σημειώσει μια εβδομάδα πριν στη Μαδρίτη. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος είχε τη δεύτερη καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς με 10.33. 

Ο Βασίλης Παπαμαργαρίτης ήταν ο νικητής στην 1η σειρά των 100 μ. με 10.32 (2,7), ενώ είχαμε την επανεμφάνιση του Γιάννη Νυφαντόπουλου στην αγωνιστική δράση μετά από τον τραυματισμό του με 10.36.

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100 μ. όπου ήταν πρώτη στη 2η σειρά με 11.26 (1,7). Tο προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 11.27 και το είχε σημειώσει πέρυσι στο ίδιο μίτινγκ. Στην 4η σειρά η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν τέταρτη με 11.21 έχοντας όμως ευνοϊκό άνεμο κατα 3,2 μ./δ. με τη Δήμητρα Τσουκαλά να είναι έκτη στην ίδια σειρά με 11.25. Στην 1η σειρά των 100 μ. η Αποστολία Αντωνάτου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 11.88 (1,8) με την Αλάνα Μπερν να ακολουθεί με 11.95. 

Οι αδερφές Ζενέγια πρωταγωνίστησαν στα 400 με εμπόδια. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Ελημπιόνα να βγει νικήτρια από την κούρσα και μάλιστα με νέο ατομικό ρεκόρ με 58.27. Δεύτερη ήταν η Λάουρα Ζενέγια με 58.57 που ήταν αρκετά κουρασμένη από την κούρσα της στη Μαδρίτη. 

Όσο απολαυστικές ήταν στην κούρσα τους τόσο απολαυστικές ήταν και στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα… 

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς στα 400 μ. εμπ. τερματίζοντας σε 51.50. Η αλήθεια είναι ότι ο αέρας τον δυσκόλεψε αρκετά στην αρχή της κούρσας του και του στέρησε έναν καλύτερο χρόνο. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Γιάννης Σιμόνι στην τρίτη κούρσα της καριέρας του στα εμπόδια με 52.87. 




πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
10 ασκήσεις που καλό είναι να… αποφύγετε Πως να επιλέξτε την κατάλληλη άσκηση για εσάς;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιατί Όλοι Τρέχουν; Πως η άσκηση στη φύση ενισχύει την πνευματική διαύγεια
Χρήσιμες Συμβουλές για να απολαμβάνουμε το τρέξιμο στο βουνό! Στην προπόνηση ή τον αγώνα – έχουμε πάντα μαζί μας νερό με τον πιο υγιεινό τρόπο!
Nutrition News

Salomon

Πρέπει να διαβάσετε
01 Δεκ 25
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
07 Νοέ 25
On Cloudboom Max για τη μέγιστη εμπειρία τρεξίματος
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να καινοτομεί και να μας εντυπωσιάζει. Το νέο της μοντέλο για τρέξιμο είναι το Cloudboom Max το οποίο φέρνει το αγωνιστικό στυλ και τη γραμμή της σειράς Cloudboom σε μια προπονητική έκδοση για μέγιστη εμπειρία δρομικής προπόνησης.
04 Νοέ 25
Smart Training – Το μέλλον του home running experience με την TECHNOGYM
Το τρέξιμο δεν γνωρίζει όρια. Όμως η καθημερινότητα συχνά τα συναντά — από τον χρόνο, τον καιρό ή τις υποχρεώσεις. Γι' αυτό, όλο και περισσότεροι δρομείς ανακαλύπτουν τη δύναμη του smart training στο σπίτι:
29 Οκτ 25
PUMA Velocity NITRO™ 4: The Way Running Should Feel
Το τρέξιμο δεν είναι απλώς μια συνήθεια ή ένα πρόγραμμα. Είναι ρυθμός, αναπνοή, ελευθερία. Και για κάθε δρομέα, υπάρχει εκείνη η στιγμή που όλα δένουν αρμονικά, το σώμα, το μυαλό, η διαδρομή.
28 Οκτ 25
Olympia Marathon 2025: Εκεί που η δόξα του Μαραθωνίου, συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα!
Η 30η Νοεμβρίου 2025 θα σηματοδοτήσει μια νέα αυγή που θα λάμπει αιώνια, όπως ακριβώς και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία. Τo Olympia Marathon δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας· είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του Ολυμπισμού, μια διαδρομή που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και σε μετατρέπει σε πρωταγωνιστή μιας ζωντανής ιστορίας.


Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse