Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Carnation



Anopaia Atrapos

Vatikiotikos Agonas

Solygeios

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores

29 Ιουλ 25 ← πίσω

Ελλάδα – Κύπρος: Με πανελλήνια ρεκόρ στην 4Χ100 μ. Κ18 ανδρών και γυναικών έκλεισε η 1η αγωνιστική ημέρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική συνάντηση Ελλάδα Κύπρος για τη χώρα μας! 

Στην πρώτη αγωνιστική ημέρα στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας η χώρα μας πανηγύρισε δύο πανελλήνια ρεκόρ! Το ένα μάλιστα ήταν ιστορικό καθώς μετρούσε 31 χρόνια ζωής! Και τα δύο σημειώθηκαν στις ομάδες 4Χ100 μ. ανδρών και γυναικών Κ18. 

Ο Απόστολος Ιωαννίδης, ο Εμμανουήλ Σαρρής, ο Νίκος Σαλίβερος και ο Άγγελος Μάγειρας πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού σε 41.42 καταρρίπτοντας το 41.73 που είχε σημειωθεί το μακρινό 1994 στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα και πάλι στην πόλη της Λευκωσίας! Τότε στην ομάδα έτρεχαν οι Γιουρούκης, Χοϊδης, Σταματάκης και Βογιατζάκης.

Η Κύπρος ακολούθησε με 42.32.

Η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών Κ18 ήταν αυτή που πήρε την πρώτη θέση καταρρίπτοντας και αυτή το πανελλήνιο ρεκόρ! 

Η Αποστολία Αντωνάτου, η Ευσταθία Χαραλαμπίδη, η Μαρία Κοκόσση και η Μελπομένη Κοττάνη διένυσαν την απόσταση σε 46.56 και πήραν την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Κύπρο με 47.60. 

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ 4Χ100 μ. Κ18 στις γυναίκες ήταν 46.65 από την συνάντηση Ελλάδα Κύπρος το 2019 που είχε γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. 

Στη συνάντηση όμως ξεχώρισαν πολλοί ακόμη αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας. Με ρεκόρ αγώνων συνδύασε τη νίκη του στα 100 μ. ο Απόστολος Ιωαννίδης που τερμάτισε σε 10.68 (1,3) με τον Εμμανουήλ Σαρρή να είναι τρίτος με 10.81. Η Αποστολία Αντωνάτου αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μ. με 11.91 (2,9) και η Ευσταθία Χαραλαμπίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 12.04.

Ο Αλέξανδρος Κουτσούπας πήρε τη νίκη στα 400 μ. βελτιώνοντας μάλιστα το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε 48.93 με τον Γιάννη Ντούμο να είναι τέταρτος με 51.12. Με ατομικό ρεκόρ συνοδεύτηκε η νίκη στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών με την Φαίδρα Πολίτη Δολαψή να τερματίζει πρώτη με 57.67 και την Μιχαέλα Μπλιαμπλιά να ακολουθεί με 57.94.

Στα 1500 μ. νικητής ήταν ο Σωτήρης Τσώνης (4.06.90) με τον Γιάννη Δημόπουλο να είναι τρίτος με 4.11.64. Στην Ελλάδα πήγαν τα δύο πρώτα μετάλλια και στα 1.500 μ. των γυναικών με τις Τσακίρη (4.49.07) και Σχίζα (4.51.17) να κάνουν το “1-2”. Στο μήκος η Ευαγγελία Παυλακάκη ήταν δεύτερη με 5,72 μ. έχοντας όμως ευνοϊκό άνεμο κατά 3,2 μ./δ. με την Φανή Μαρκούλη να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 5,62 μ. (0,8).

Στη σφυροβολία των κοριτσιών η Κωνσταντίνα Κάρτσωνα είχε την καλύτερη βολή από τις Ελληνίδες αθλήτριες με 61,96 μ. όπου αγωνίζονταν εκτός συναγωνισμού με την Ιωάννα Πετεινάρη να είναι δεύτερη με 61,89 μέτρα. Και οι δύο αθλήτριες μας σημειώσαν τις μεγαλύτερες βόλες τους στην έκτη και τελευταία προσπάθεια. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών ο Ανδρέας Αποστολάκος πηρε τη δεύτερη θέση με 71,80 μέτρα. Η Λορένα-Μαρίνα Χατζηλελέκα ξεπέρασε τα 3,60 μ. στο επί κοντώ, ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στο μήκος με 7,07 μ. και πήρε τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ



Τάμπερε 2025: Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20



Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου έγινε η τελική επιλογή των αθλητών και αθλητριών που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως και τις 10 Αυγούστου 2025.

Η τελική επιλογή έγινε έπειτα από εισήγηση του Συντονιστή Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Συντονιστές των αγωνισμάτων και σύμφωνα με τα κριτήρια που είχε θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Αυτά ήταν η επίτευξη του ορίου και η επιβεβαίωση αυτού εντός του χρονικού διαστήματος της καλοκαιρινής περιόδου, από τις αρχές Ιουνίου έως και την τελική ημερομηνία των δηλώσεων.

Η ομάδα αποτελείται από 22 αθλητές και 22 αθλήτριες που είναι οι παρακάτω:

Κορίτσια
200 μ.: Στέλλα Ορφανίδη (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης)
400 μ.: Κάλλια Ρέμπελου (ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδας)
800 μ.: Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης), Νέλυ Φλουτάκου (ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών)
1500 μ.: Ιουλιάννα Ρούσσου
3.000 μ.: Μυρτώ Βαλαχά (ΑΟ Πέλοψ)
400 μ. εμπόδια: Ραφαηλία Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα)
3.000 μ. στιπλ: Ιωάννα Σταματοπούλου (Πανιώνιος ΓΣΣ), Κυριακή Κιούλιου (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς)
Επί κοντώ: Εβίνα Παναγιώτου (Ερμής Κωνσταντινούπολης 1877), Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς), Αριάδνη Μήρτσιου (ΓΣ Κερκυραϊκός)
Τριπλούν: Νεκταρία Μαμά (ΑΟ Κάλλιστος), Μελίνα Ζάραγκα (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Σφαίρα: Μαρία Ραφαηλίδου (ΑΠΣ Πυγμή), Ηλέκτρα Χιουτακάκου (ΓΣ Γαλατσίου Γυμνάσιον), Αναστασία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου),
Δίσκος: Βασιλική Σαμολαδά (ΑΣ Κιλκίς Αίας)
Σφύρα: Παρασκευή Πουλλή (ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου), Αλεξάνδρα Τσερνόβα (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου)
Ακόντιο: Γεωργία Κατσαρού (ΓΣ Ερμής Ιλίου)
10.000μ. βάδην: Χαρά Γέρου (ΑΟ Πρέβεζας Κότινος)
4X400 μ.: Κάλλια Ρέμπελου, Ιουλιάννα Ρούσσου, Νέλυ Φλουτάκου, Ραφαηλία Γιαννουλίδου, Ήβη-Φανή Σενκάλα (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου)

Αγόρια
100 μ.: Δημήτρης Βαβίλης (ΑΓΣ Αγίου Στεφάνου το Οίον), Φίλιππος Γεωργαντάς (Πανιώνιος ΓΣΣ), Ρωμανός-Γιώργος Σταθούρος (Αθλητική Ακαδημία Άτλας Βόλου)
200 μ.: Βασίλης Ταγάρας (ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης)
400 μ.: Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου), Σπύρος Κονιδάρης (ΓΣ Λευκάδας), Παναγιώτης Μπερτόλης (ΑΟ Δίας Ολυμπιακού Χωριού)
800 μ.: Βασίλης Σαλπάς (ΑΣΕ Δούκας Αμαρουσίου)
110 μ. εμπόδια: Νίκος Τσώνης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου)
3.000 μ. στιπλ: Φίλιππος Σιώμος-Γκίζας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Ύψος: Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες), Χάρης Αλιβιζάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας)
Μήκος: Σαράντης Τζελέπης (ΠΜΣ Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Τριπλούν: Γιάνης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς), Απόστολος Γρηγορίου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Σφαίρα: Βαλάντης Κανοτζιάν (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Σφύρα: Σωτήρης Γεντέκος (Παναξιακός ΑΟ)
Δέκαθλο: Νίκος Αλεξόπουλος (ΟΦΚΑ Σέρρες), Νίκος Κοσμόπουλος (Μεσσηνιακός ΓΣ)
10.000 μ. βάδην: Παναγιώτης Σάλτης (ΣΟΑ Καρδίτσας ο Φωκιανός), Ελισσαίος Μπαρδάκης (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)
4Χ100 μ.: Δημήτρης Βαβίλης, Φίλιππος Γεωργαντάς, Ρωμανός-Γιώργος Σταθούρος, Βασίλης Ταγάρας, Νίκος Τσώνης
4Χ400 μ.: Βλαδίμηρος Ανδρεάδης, Σπύρος Κονιδάρης, Παναγιώτης Μπερτόλης, Βασίλης Σαλπάς, Κυριάκος Τσίκιλης (ΑΟ Ερμής)


Δείτε εδώ όσα έγιναν στη 2η ημέρα : Καλές επιδόσεις στο φινάλε των αγώνων στη Λευκωσία ξεχώρισαν Πάσιου και Κοτάνη.


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ασκήσεις 10λέπτου Yoga για αρχάριους

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Αφιέρωμα: Τι εξέλιξη είχαν τα παιδιά-θαύματα του ελληνικού στίβου Στο Ρότερνταμ θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους: Τα exit poll του Στέφανου Αντωνάκη
Τα αόρατα θεμέλια της απόδοσης: τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τη φυσική προετοιμασία ενός επαγγελματία αθλητή Ψάχνεις τρόπους να αυξήσεις την αθλητική σου απόδοση;
Nutrition News

Run for Stroke

Salomon

Sifnathlon

Vassiliki Lefkadas

Levidi Run

Πρέπει να διαβάσετε
17 Απρ 26
Evrytania Trail Races 2026: Η Ευρυτανία μας περιμένει 30 & 31 Μαϊου να τρέξουμε τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της
Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαΐου 2026 ο Σύλλογος “Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου το 5o EVRYTANIA TRAIL RACES με 7 αγώνες ορεινού τρεξίματος. 6K, 12K, 20K, 42K, 60K , 85K αλλά και τον παιδικο αγώνα Evrytanaki 1k.
05 Απρ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
09 Μάρ 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
04 Μάρ 26
Το On Cloudmonster 3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το On Cloudmonster επιστρέφει με την τρίτη του έκδοση και επιβεβαιώνει τη φήμη του σαν ένα εκπληκτικό αθλητικό παπούτσι για όσους αγαπούν ένα σταθερό μαλακό παπούτσι τρεξίματος με εντυπωσιακό στυλ.
26 Φεβ 26
On Cloudrunner 3 : Μια εξαιρετική επιλογή για τα καθημερινά μας τρεξίματα
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να εξελίσσει τη σειρά των παπουτσιών της για τρέξιμο με το Cloudrunner 3, ένα μοντέλο σχεδιασμένο για δρομείς που θέλουν αξιόπιστη αντικραδασμική προστασία, σταθερότητα και άνεση στο καθημερινό τους τρέξιμο. Το δοκιμάσαμε και σας το παρουσιάζουμε:




Axios Running

Runster



©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome