Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του νησιωτικού αθλητισμού – Η Ποϊραζίδη το πρώτο χρυσό (Live Streaming)
Η εκκίνηση στους 36ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες δόθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου «Λεωνίδας Μίχαλος» με τη συμμετοχή 550 αθλητών και αθλητριών από 36 νησιωτικά σωματεία, μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών.
Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Μανώλης Κουτουλάκης. Λόγους εκφώνησαν ο Δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σάμου-Χίου, Δημήτρης Κάβουρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Κουρσουμπάς και ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος.
Τον όρκο των αθλητριών και αθλητών έδωσε η Χιώτισσα Μαρία Σταυριανού.
Η διοργάνωση ξεκίνησε με τα 100 μέτρα και πρώτη νικήτρια την Νικολία Ποϊραζίδη. Η 21χρονη άλτρια του μήκους που ανήκει στον ΑΣ Παμμηλιακός επέλεξε να εκπροσωπήσει το σύλλογό της,m τον ΑΣ Παμμηλιακό στα στη μικρότερη απόσταση των σπριντ και κατάφερε να τερματίσει πρώτη σε 12.82 (-0.6).
Στο αντίστοιχο αγώνισμα ανδρών, το φαβορί, ο Λάμπρος Βολίκας (ΑΣ Έφηβος Χίου) ήταν άνετα νικητής με 11.05 (0.2).
Δύο νίκες για την Ένωση Καζώνης-Κάλυμνος 2000 στις ρίψεις γυναικών. Με βολή στα 42.61 με την τρίτη προσπάθειά της, η 20χρονη Καλλιόπη Μεϊμάρη κέρδισε στο ακόντιο, σε ένα αγώνισμα όπου τα 40 μ. πέρασε και η Αναστασία Μπαλούμη (ΑΣ Παμμηλιακός) με επίδοση 40.65.
Στη σφαίρα, επικράτησε για άλλη μια χρονιά στη διοργάνωση η Μαρία Μαγκούλια με 13.92. Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή κερδίζει συνεχώς στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες από το 2012.
“Ήταν ένας αγώνας σε μια περίεργη περίοδο, αφού ξεκινήσαμε προετοιμασία για τη νέα χρονιά, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η κούραση της περσινής περιόδου. Συνεχίζουμε με πολύ όρεξη…“, είπε μετά τον αγώνα η Μαρία Μαγκούλια.
Καλό 400άρι στην ιδιαίτερη πίστα 350 μ. του σταδίου της Χίου, έκανε η Μαρία Σταυριανού (ΓΣ Παγχιακός Χίου) με χρόνο 58.77. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο 16χρονος Ευστράτιος Ραφαήλ Δεσποτέλης (Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης) ήταν ο ταχύτερος με 50.57, μια επίδοση που πανηγύρισε βλέποντας το χρονόμετρο στον τερματισμό.
Ωραία κούρσα στα 800 μ. με τον Μιχαήλ Κολώνα (ΑΕ Λήμνου) να ξεπερνά τον Ορφέα Ιωάννου (Παναξιακός ΑΟ) στην τελική ευθεία και να τερματίζει πρώτος σε 1.58.72.
Η Σοφία Αλικανιώτη, η οποία αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, έφυγε μπροστά με την πιστολιά του αφέτη στα 3.000 μ. βάδην, σε ένα αγώνισμα… περίεργο για την ίδια, καθώς ειδικεύεται στα 35 χλμ., και τερμάτισε άνετα πρώτη σε 14.44.75 χαρίζοντας τη νίκη στον Παναξιακό ΑΟ.
Στο σύλλογο της Νάξου κατέληξε το χρυσό μετάλλιο και στη σφαίρα των ανδρών. Ο Ιάσων Μαχαίρας έκανε δύο βολές με τη δεύτερη να είναι καλύτερη, καθώς μετρήθηκε 17.63. Ήταν η πρώτη συμμετοχή του υψηλόσωμου ρίπτη στη διοργάνωση.
Την πρώτη μέρα των αγώνων βραβεύτηκαν και δύο από τους επίτιμους καλεσμένους των Αγώνων, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος.
Το πρόγραμμα της Κυριακής (5/10) ξεκινά στις 16:00.
Run Greece Τρίκαλα: Μεγάλο ενδιαφέρον και καλές συμμετοχές στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς
Στα Τρίκαλα θα γίνει η έκτη και τελευταία στάση για το 2025 για τους αγώνες Run Greece.
Η θεσσαλική πόλη είναι έτοιμη για τον μεγάλο δρομικό αγώνα και από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πλήθος κόσμου έσπευσε στο κέντρο εγγραφών στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να προμηθευτεί το kit των δρομέων.
Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων έχει… άρωμα Run Greece καθώς στα κεντρικά σημεία της πόλης υπάρχουν αφίσες για τον αγώνα. Μέγας χορηγός του Run Greece είναι η Ergo Ασφαλιστική.
Πέρα από τις μαζικές συμμετοχές του κόσμου στον αγώνα των Τρικάλων θα πάρουν μέρος και κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων.
Στα 10 χλμ. πρόκειται να αγωνιστούν ο Παναγιώτης Πετρουλάκης, αλλά και ο Νέστορας Κολιός και στις γυναίκες η Αντριάνα Μποντιώτη και η πρώην πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Σόνια Τσεκίνι.
Θέση στην εκκίνηση των 5 χλμ. αναμένεται να πάρουν ο Αντρέας Γεωργίου, ο Φίλιππος Σιώμος Γκίζας και ο Γιώργος Τασιούλας. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Ανθής Κυριακοπούλου, της Δήμητρας Ντάσκα αλλά και της Βερονίκης Μπουγά.
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 το απόγευμα, στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β. - πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities - Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.