Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony

VICAN Carnation

NITECORE VASSILIKOS

Lefkada Green Half Marathon Night Run

X-treme Stores

24 Οκτ 25 ← πίσω

42ος ΑΜΑ: Ο Κωνσταντίνος Παπαγόρας ερευνητής στη βιοπληροφορική, κάνει το δεύτερο «μεταπτυχιακό» του στο τρέξιμο

ΣΕΓΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπαγόρας, εκπρόσωπος της γενιάς των 20άρηδων στο αφιέρωμά μας στους ερασιτέχνες δρομείς του Μαραθωνίου της Αθήνας, ζει τα τελευταία χρόνια στη Δανία και προετοιμάζεται για να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στον Αυθεντικό. Οι σπουδές του τον έφεραν στην Κοπεγχάγη, όπου εργάζεται και κατοικεί μόνιμα.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΡΟΜΕΑ: Κωνσταντίνος Παπαγόρας

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 21-30

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ: Απόφοιτος Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Παπαγόρας μετακόμισε πριν από τρία χρόνια στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU). Πλέον, συνεχίζει τη ζωή του εκεί  επαγγελματικά ως ερευνητής βιοπληροφορικής. Παράλληλα όμως έχει τη μεγάλη του αγάπη, όπως αποδεικνύεται από αυτά που ο ίδιος μαρτυρά· το τρέξιμο. Στα 26 του χρόνια θα σταθεί για πρώτη φορά στη γραμμή εκκίνησης στο Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου γυμναζόμουν με διάφορους τρόπους· κολύμπι, ποδήλατο, γυμναστήρια. Όμως, στα 20 μου ξεκίνησα τυχαία να τρέχω στον Υμηττό και από τότε κόλλησα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λοιπόν, προπονούμαι έχοντας περάσει από τρεις προπονητές!

Εδώ και λίγο καιρό όμως, προπονούμαι μόνος μου διαβάζοντας για προπονητικές και άλλες μεθόδους. Είναι η δεύτερη έρευνα που κάνω (όχι επαγγελματικά), απλώς για να καταλάβω τη φυσιολογία μου καλύτερα και να μάθω τι δουλεύει πάνω μου». 

Ο Κωνσταντίνος Παπαγόρας έχει συμμετάσχει σε τρεις μεγάλους αγώνες βουνού στην Ελλάδα και σε ένα μαραθώνιο ασφάλτου στην Κοπεγχάγη το 2023, όπου σημείωσε πολύ καλό χρόνο με 2:52.27. Στις 9 Νοεμβρίου θα τρέξει για δεύτερη μαραθώνιο· στην Αθήνα.

Γιατί ξεκίνησες να τρέχεις;

«Ξεκίνησα να τρέχω στο βουνό γιατί απλά πίστευα ότι είναι η πιο απλή μορφή ελευθερίας. Την άσφαλτο την γνώρισα δύο χρόνια αφότου είχα ξεκινήσει στο βουνό. Συνεχίζω να πιστεύω το ίδιο και σήμερα για το τρέξιμο ανεξαρτήτως τερέν».

Τι σημαίνει για σένα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας; 

«Είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί, καθώς από μικρός θυμάμαι να παρακολουθώ με δέος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Βλέπετε, η διαδρομή περνάει πολύ κοντά από το πατρικό μου σπίτι, κι έτσι πήγαινα κι εγώ και χάζευα αυτούς που έτρεχαν. Έτσι, δημιουργήθηκε μια παιδική εικόνα που με έλκυε να δοκιμάσω κι εγώ να τρέξω, αν και πιτσιρικάς πίστευα ότι είναι ακατόρθωτο.

Πέρασαν τα χρόνια και πλέον έχω γράψει κάμποσα χιλιόμετρα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τρέξω τον πρώτο μου Αυθεντικό.

Προφανώς θα ήθελα να μπορέσω να συμμετάσχω σε προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά εξαιτίας εργασιακών και προσωπικών υποχρεώσεων δεν τα κατάφερνα. Με αυτή την συμμετοχή μου, λοιπόν, και με προσμονή μικρού παιδιού, αφού συμπληρώθηκαν με αξιοπρέπεια τα απαραίτητα χιλιόμετρα ως υπόβαθρο, ελπίζω να καταφέρω να τερματίσω υγιής».

Ποια παλαιότερη στιγμή/ιστορία/εικόνα τρεξίματος ξεχωρίζεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

«Ξεχωρίζω όλες τις στιγμές πόνου, κούρασης και χαράς τόσο των αθλητών όσο και των υποστηρικτών τους. Έτσι χτίζονται οι αναμνήσεις ανεξίτηλες, μοναδικές».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Πέρα από τις ματαιοδοξίες του κάθε αθλητή που κυνηγά ένα χρονόμετρο ή μια απόσταση, o αληθινός στόχος  είναι να τρέχω πάντα υγιής,  χαρούμενος και ελεύθερος όπου και όσο θέλω».

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Βασίλης Τζουμάκας : το όραμα πίσω από τον Ioannina Half Marathon Αντοχή πέρα από τα όρια

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Διατροφική προσέγγιση για αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών στη γυμναστική Ο ρόλος της διατροφής στην προετοιμασία του Mαραθωνίου
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026
Nutrition News

Run for Stroke

Salomon

Sifnathlon

Life Run

Kourouta Running

Marathon Lake Run

Πρέπει να διαβάσετε
04 Μαϊ 26
SiFNaThLoN 30-31.05.2026: Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
27 Απρ 26
23 Μαϊου Τρέχουμε στο Run For Stroke 2026 και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό
Το Σάββατο 23 Μαϊου 2026 τρέχουμε στον αγώνα δρόμου «Run For Stroke 2026» και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Run For Stroke είναι ένας δρομικός αγώνας ευαισθητοποίησης αφιερωμένος στην πρόληψη, την ενημέρωση και τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.
17 Απρ 26
Evrytania Trail Races 2026: Η Ευρυτανία μας περιμένει 30 & 31 Μαϊου να τρέξουμε τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της
Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαΐου 2026 ο Σύλλογος “Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου το 5o EVRYTANIA TRAIL RACES με 7 αγώνες ορεινού τρεξίματος. 6K, 12K, 20K, 42K, 60K , 85K αλλά και τον παιδικο αγώνα Evrytanaki 1k.
05 Απρ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
09 Μάρ 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY




Axios Running

Runster


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome