Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno

Saucony



Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Kallithea Run

Volos Half Marathon

Poseidon Half Marathon

X-treme Stores
Fitness EXPO
11 Ιαν 26 ← πίσω

Διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ η Αναστασία Μαρινάκου

Πολύ μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο που διέλυσε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα στην απόσταση, πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου στον αγώνα 10K Valencia Ibercaja.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και τερμάτισε την απόσταση των 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο σε 32.20, συντρίβοντας το 33.03 που είχε σημειώσει στο 10άρι του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στην κατάταξη βρέθηκε στην 36η θέση.

Ο αγώνας της Βαλένθια είχε πολλές και ποιοτικές συμμετοχές και έγινε σε εξαιρετικές συνθήκες σε επίπεδη διαδρομή, συνδυασμός που έφερε νέα ευρωπαϊκά ρεκόρ, 26.46 από τον Σουηδό Αντρέας Άλμγκρεν και 30.09 από την Βρετανίδα Έιλις ΜακΚόλγκαν, αρκετά εθνικά και πολλές μεγάλες επιδόσεις. Ο Άλμγκρεν κέρδισε τον αγώνα των ανδρών, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κενιάτισσα Μπρέντα Τζεπτσιρτσίρ με χρόνο 29.26.


«Το περίμενα ότι θα τρέξω σε αυτούς τους χρόνους, γιατί ήξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Με τους προπονητές μου, βάσει της κατάστασης που βρίσκομαι, υπολογίζαμε να βγει επίδοση γύρω στο 32.20 με 32.30. Ακολούθησα το πλάνο και ήρθε το ρεκόρ. Όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Ήταν η πρώτη μου φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση του εξωτερικού με τόσες πολλές συμμετοχές υψηλού επιπέδου. Οι συνθήκες ήταν εκπληκτικές, η διαδρομή υπέροχη και είχε πάρα πολύ κόσμο. Δεν γινόταν να μην κάνω ρεκόρ σε αυτήν τη διαδρομή.

Είναι μια πολύ μεγάλη επίδοση για μένα στην άσφαλτο, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς και είμαι σε φάση προετοιμασίας. Η επόμενη κούρσα μου θα είναι στη Βαρκελώνη στις 15 Φεβρουαρίου, σε μια διαδρομή με πολλές ομοιότητες με τη σημερινή και στη συνέχεια ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας στις 8 Μαρτίου» είπε μετά τον αγώνα της η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία οριοθέτησε και το πλάνο των καλοκαιρινών στόχων της:

«Θέλω να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ εντός σταδίου (σ.σ.: 31.31.16 από την Αλεξία Πάππας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο). Θα επικεντρωθώ σε αγώνες 5.000 μ. και 10.000 μ. και στοχεύω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ», είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρρέ, ο οποίος ήταν επίσης πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση της Αναστασίας Μαρινάκου στη Βαλένθια.


Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Ορεινό Τρέξιμο – Προπονητικές Μέθοδοι, Τεχνική & Οφέλη Η Αναγκαιότητα των Προπονητικών Runs σε Ρυθμό Αγώνα!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Περί προπονητικής - τα φαβορί και τα outsiders για τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών - Σχόλια για Κλέμεντς και Μαρινάκου Νέα μέθοδος προπόνησης αντοχής που βελτιώνει περισσότερο τον όγκο αίματος και την απόδοση σε δρομείς
Η ενυδάτωση του αθλητή Διατροφή για Άσκηση σε «Ιδιαίτερες» Κλιματολογικές Συνθήκες. Τι ισχύει για το κρύο, τι ισχύει για τη ζέστη
Nutrition News

Pepsico Gives Back Kifissia

Half Marathon EXPO

Crete Marathon

athletin.gr

Spetses

Πρέπει να διαβάσετε
06 Φεβ 26
Love is in the RUNAWAY – Σάββατο 14.02.2026
Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την αγάπη — για το τρέξιμο, την άσκηση και την καλή παρέα — με τον πιο RUNAWAY τρόπο. Το Love is in the RUNAWAY είναι ένα ανοιχτό running event για όλους, με Run, Strength και Yoga, που συνδυάζει κίνηση, ενέργεια και Valentine vibes. Σας περιμένουμε παρέες, ζευγάρια, φίλους ή και solo runners για να τρέξουμε και να γυμναστούμε όλοι μαζί στο RUNAWAY, Γεωργίου Λύρα 53, Κηφισιά.
02 Φεβ 26
Η New Balance παρουσιάζει τα νέα colourways του FuelCell SuperComp Elite v5
Η New Balance ανακοινώνει την άφιξη του FuelCell SuperComp Elite v5 σε Ελλάδα και Κύπρο To νέο αυτό version το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο για δρόμο, είναι σχεδιασμένο για δρομείς που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση από αγώνα 5 km, μέχρι και τον μαραθώνιο.
12 Ιαν 26
Αραφήνειος Δρόμος 2026: Στις 29 Μαρτίου τρέχουμε στην ομορφότερη δρομική διαδρομή της Ανατολικής Αττικής
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ διοργανώνουν για 10η χρονιά τον «ΑΡΑΦΗΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026. Η ομορφότερη δρομική διαδρομή στην Ανατολική Αττική, σας περιμένει να την τρέξετε με αγώνες 10χλμ και 5 χλμ για δρομείς καθώς και 1 χλμ. για παιδιά.
10 Ιαν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Coastal Half Marathon

Axios Running

Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse