* φωτογραφία : από την χθεσινή κούρσα των 1.500μ γυναικών
Στο θέμα αυτό θα δημοσιεύουμε LIVE όλες τις πληροφορίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2026 που γίνεται στην Παιανία, τόσο για τα πρωινά αγωνίσματα, όσο και για τα απογευματινά της δεύτερης ημέρας.
--- Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Κ18 από τον Δημήτρη Δοβλέτη
Το πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου ξεκίνησε με τον προκριματικό στο μήκος των γυναικών και συνεχίστηκε με ένα πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18.
Ο ΔημήτρηςΔοβλέτης (ΑΟ Διόνυσος) διένυσε τα 200 μ. σε 22.17 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, το οποίο κατείχε ο Παναγιώτης Χρυσοσπάθης με 22.34 από τις 13 Ιανουαρίου του 2002. Ο νεαρός αθλητής του Γιάννη Οικονόμου είναι γεννημένος το 2010 κι άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 200 μ. πέτυχε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΑΚΑ Οδυσσέας) με 21.17, επίδοση που επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Πέτρος Κεχιόπουλος (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 21.70.
Η Κύπρια ΟλίβιαΦωτόπουλου ήταν γρηγορότερη όλων στον προκριματικό των 200 μ. με 23.38 με τη ΔήμητραΤσουκαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να επικρατεί στη δεύτερη σειρά με 24.06.
Ένα ήρεμο και χαλαρό άλμα στα 7,55 μ. έκανε ο ΝίκοςΣταματονικολός (ΑΟ Μεγάρων) που διανύει καλή σεζόν και είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρώτο του άλμα σε κλειστό στίβο πάνω από τα 8,00 μέτρα. Απευθείας στον τελικό θα αγωνιστεί ο ΜίλτοςΤεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), που όπως όλοι όσοι έχουν αγωνιστεί σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, δεν μπαίνει στη διαδικασία του προκριματικού.
Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Αναστασίας Ντραγκομίροβα στο 5αθλο. Η αθλήτρια του ΓιώργουΜποτσκαριώβ έτρεξε σε 8.61 τα ψηλά εμπόδια και βελτίωσε το 8.67, που ήταν το ρεκόρ της. Η αθλήτρια συνέχισε τον αγώνα της με 1,72 μ. στο ύψος και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στο 1,75 μ., ύψος που ξεπέρασε η Χριστίνα Ευκολίδου και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Τα κορίτσια συνέχισαν στη σφαιροβολία, όπου η Ντραγκομίροβα πέτυχε 14,84 μέτρα. Η Ντραγκομίροβα προηγείται με 1.872 β. και ακολουθούν οι Ευκολίδου (1.785) και Μπαλούμη (1.769).
Απευθείας τελικός θα γίνει στη σφαιροβολία των γυναικών, το ύψος των των ανδρών και τα εμπόδια Ανδρών και Γυναικών, καθώς και το επί κοντώ γυναικών, όπως ήταν προγραμματισμένο από το βράδυ του Σαββάτου.
Η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο μήκος με 6,12 μ., η Νικολία Ποιραζίδη (Παμμηλιακός) σημείωσε 6,06 μ. και η ΜαρίαΣτεφανοπούλου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό πέτυχε 5,98 μέτρα.
Συντηρητικές κούρσες έγιναν στα 800 μ. Ανδρών και Γυναικών με τα αναμενόμενα φαβορί να προκρίνονται στους απογευματινούς τελικούς. Μια άκυρη εκκίνηση στις γυναίκες στη σειρά της ΙουλιάνναςΡούσσου έγινε αντιληπτή μετά τα πρώτα 100 μ., οι αθλήτριες πήραν ανάσες και έτρεξαν μετά την επόμενη σειρά, ενώ τέσσερις αθλήτριες ακυρώθηκαν στην απόσταση καθώς σύγκλιναν σε λάθος σημείο. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε η ΜαρίαΣταυριανού (Παγχιακής) με 2.18.78. Στους Άνδρες γρηγορότερος όλων ήταν ο Κλαιντί Μπέκερι (ΟΦΗ) με 1.56.53.
Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Σάββατο 28/2 │ B΄ ημέρα πρωί
δείτε εδώ, από τις 09.00 :
Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Σάββατο 28/2 │ Α΄ ημέρα απόγευμα
δείτε εδώ, από τις 21.00 :
Και μία είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ :
Νέα καλή παρουσία από την Τριαντάφυλλου με 4,45 μέτρα
Η ΗλιάναΤριαντάφυλλου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στους Κολεγιακούς αγώνες που έγιναν στην Βοστώνη.
Η αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,45 μ. προσθέτοντας μία ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν. Η 21χρονη πέρασε με τη δεύτερη τα 4,15 μ., με την πρώτη τα 4,25 μ. και 4,35 μ. και με τη δεύτερη τα 4,45 μέτρα. Στη συνέχεια απέτυχε στα 4,50 μ, όσο και το ατομικό της ρεκόρ από φέτος. Ο ΓιώργοςΦρανκς ήταν τρίτος στον τελικό των 400 μ. με 46.01.
Ο ΔημήτρηςΑντωνάτος αγωνίστηκε στο Big 12 και ήταν έβδομος στη σφαιροβολία με 17,92 μέτρα. Στους ίδιους αγώνες ο Βασίλης Σαλπάς πέτυχε 1.54.45 και ήταν τέταρτος στη σειρά του.
Επιμέλεια κειμένου : Κώστας Παλάντζας πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!
Το On Cloudmonster επιστρέφει με την τρίτη του έκδοση και επιβεβαιώνει τη φήμη του σαν ένα εκπληκτικό αθλητικό παπούτσι για όσους αγαπούν ένα σταθερό μαλακό παπούτσι τρεξίματος με εντυπωσιακό στυλ.
Την Κυριακή 29 Μαρτίου τρέχουμε για καλό σκοπό! «PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.»: Οι Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas για καλό σκοπό επιστρέφουν για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κηφισιά!
Η On συνεχίζει να εξελίσσει τη σειρά των παπουτσιών της για τρέξιμο με το Cloudrunner 3, ένα μοντέλο σχεδιασμένο για δρομείς που θέλουν αξιόπιστη αντικραδασμική προστασία, σταθερότητα και άνεση στο καθημερινό τους τρέξιμο. Το δοκιμάσαμε και σας το παρουσιάζουμε:
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
Η New Balance ανακοινώνει την άφιξη του FuelCell SuperComp Elite v5 σε Ελλάδα και Κύπρο To νέο αυτό version το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο για δρόμο, είναι σχεδιασμένο για δρομείς που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση από αγώνα 5 km, μέχρι και τον μαραθώνιο.