Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Aletheia

NITECORE VASSILIKOS

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

01 Μάρ 26 ← πίσω

Παιανία 2026: Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Άγγελος Ανδρέογλου, δεύτερος όλων εποχών στο έπταθλο - τα ΒΙΝΤΕΟ

Το φράγμα των 6.000 πόντων άγγιξε στο έπταθλο ο Άγγελος Ανδρέογλου με εντυπωσιακές εμφανίσεις τη δεύτερη μέρα του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο αθλητής του ΣΚΑ Δράμας, αν και δεν έκανε στα 60 μ. εμπόδια την επίδοση που ήθελε, καθώς τερμάτισε σε 8.20, πέρασε τα 5.00 στο επί κοντώ και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στα 1.000 μ. με 2.40.37, για να φτάσει σε ένα σύνολο 5.921 πόντων. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από τους 6.032 βαθμούς του Μάκη Κορκίζογλου.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο 22χρονος Κώστας Καραγιαννίδης (ΓΣ Σέρρες 93), ένας αθλητής που προέρχεται από το ποδόσφαιρο, με 5.365 και τρίτος ο Χρήστος Αλεξόπουλος (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς) με 5.290.

Απρόσμενο φινάλε είχε το πένταθλο, που διεξήχθη εξ ολοκλήρου τη δεύτερη μέρα και ανέδειξε νικήτρια με διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών, την Χριστίνα Ευκολίδου (ΟΦΚΑ Σέρρες).

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) είχε πάρει το προβάδισμα από το πρώτο αγώνισμα, τα 60 μ. με με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 8.61, αλλά στη συνέχεια στο ύψος ένιωσε ενόχληση στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της να μην είναι αυτές που ήθελε και μπορούσε. Στο μήκος έκανε μόνο το πρώτο άλμα (6.01) και στη συνέχεια ζήτησε ιατρική βοήθεια, για να αποσύρει τελική τη συμμετοχή της από τη συνέχεια του αγώνα κι ενώ ήταν στην πρώτη θέση με 3.575 βαθμούς.

Η νίκη κρίθηκε έτσι στα 800 μ., με την Αναστασία Μπαλούμη (Παμμηλιακός ΑΣ) να παλεύει να καλύψει διαφορά 38 πόντων από την Ευκολίδου. Τερμάτισε σε 2.26.04 με την Σερραία να ακολουθεί σε 2.28.74 και να κρατά οριακά το προβάδισμα με σύνολο 3.948 έναντι 3.944 πόντων της Μπαλούμη. Τρίτη, στο ντεμπούτο της στα σύνθετα, η Βασιλική Μητσιούλη (ΓΣ Τρικάλων) με 3.610 και εξαιρετικό 800άρι (2.17.59).

Στα 3.000 μ. ο Σέργιος Διακοστεφανής (ΓΣ Αμαρουσίου) είχε περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας και έφτασε στη νίκη με χρόνο 8.26.52. Ο Διονύσης Καψάλης (ΓΑΣ Αγρινίου) ήταν δεύτερος με 8.29.29 και ο Αθανάσιος Ζυγούρης (ΣΑΚΑ) τρίτος με 8.31.52, λίγο μπροστά από τον δίδυμο αδελφό του Παναγιώτη.



Σφαίρα ο Γκαραγκάνης, ιπτάμενη η Μητροπούλου


Τρέλανε τα χρονόμετρα ο Σωτήρης Γκαραγκάνης στα 200 μ. στο Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026 στο κλειστό της Παιανίας. Μετά το 20.99 νωρίτερα στη σεζόν, ο αθλητής του ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου Οδυσσέας κατέβασε κι άλλο το ρεκόρ του στα 20.90 και έγινε ο τρίτος ταχύτερος Έλληνας όλων των εποχών, πίσω από τον Αλέξη Αλεξόπουλο και τον Κώστα Κεντέρη. Το ρεκόρ του βελτίωσε εκ νέου και ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας) με 21.12 (πρώτος στην πρώτη σειρά), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πέτρος Κεχιόπουλος (ΑΟΠΦ) με 21.60. Πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 έφτασε με 21.76 ο 18χρονος Απόστολος Ιωαννίδης του ΠΑΟΚ.

Εκπληκτική εμφάνιση από μια άλλη 18χρονη, την Έβελυν Μητροπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) στο μήκος με νέο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, 6.45 με το τελευταίο της άλμα. Νωρίτερα, στην τρίτη προσπάθεια, είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ της, με 6.25 και στο τελευταίο της άλμα πέτυχε την μεγάλη επίδοση που της χάρισε και τη νίκη! Η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) προσπάθησε να απαντήσει, ταξίδεψε μακριά, αλλά ο πίνακας έγραψε 6.42, ατομικό ρεκόρ σε κλειστό στίβο και δεύτερη θέση. Τρίτη ήταν, επίσης με νέα ατομική επίδοση, 6.31, η Νικολία Ποϊραζίδη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).

τα βίντεο από την ΕΡΤ :


Κατέβηκε τα 21 δευτερόλεπτα και στέφθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής ο Γκαραγκάνης





Οι δηλώσεις του Σωτήρη Γκαραγκάνη μετά τη νίκη του και η αφιέρωση στον πατέρα του





Μήκος (Γ) | Το άλμα που χάρισε τη νίκη στην 18χρονη Μητροπούλου και η αγκαλιά με τον Πομάσκι





Μήκος (Γ) | Οι δηλώσεις της Έβελυν Μητροπούλου μετά τη νίκη της στο μήκος







πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026 Οι καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Τενοντίτιδα: Πρόληψη και αντιμετώπιση Σπονδυλολίσθηση: η νόσος του πρωταθλητισμού
Αντιμετώπιση του πόνου με φυσικά μέσα και άσκηση «Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων!
Nutrition News

Zagori Mountain Run

Patra Half Marathon

Almopia Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome