Ο Ηλίας Αργύρης (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), μπήκε με τον καλύτερο χρόνο στη γρήγορη τελική κούρσα των 800 μ., κράτησε το προβάδισμα μέχρι το καμπανάκι, αλλά ο Χριστόφορος Κουτλής (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση για να του ξεφύγει η νίκη και το χρυσό μετάλλιο, αφού έκανε μια αλλαγή που άφησε πίσω τον Αργύρη και δεν επέτρεψε ούτε στον Μπάμπη Λαγό (ΠΑΟ), παρά την αντεπίθεσή του, να τον απειλήσει. Ο Λαγός ήταν δεύτερος με 1.51.78 και ο Αργύρης τρίτος με 1.51.80.
Η Γεωργία Δεσπολλάρη (ΠΑΟ) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στα 800 μέτρα. Κυνήγησε το πανελλήνιο ρεκόρ με πέρασμα στα 59 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα, αλλά δεν άντεξε μέχρι το φινάλε και το χρονόμετρο έδειξε 2.04.26. Η 19χρονη Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) δεν συνέχισε το σερί των ρεκόρ, αλλά και πάλι ήταν δεύτερη με 2.06.83, δύο εκατοστά μακριά από το δικό της ρεκόρ Κ20, που σημείωσε πέρυσι. Χάλκινο μετάλλιο για την Μαρία Σταυριανού (ΓΣ Παγχιακός Χίου) με 2.12.66.
βίντεο ΕΡΤ :
Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 800μ. η Γεωργία-Μαρία Δεσπολλάρη
πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο! Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο. Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα! Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.