Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
OAKLEY

Saucony

VICAN Carnation

NITECORE VASSILIKOS

Hercules Mountain Marathon

Olympic Day Run

X-treme Stores

18 Μαϊ 26 ← πίσω

Μαγευτική εμπειρία άθλησης στη φύση το 4ο Axios Running Festival!

Μία εμπειρία διαφορετική από όλες τις άλλες πρόσφερε σε δρομείς όλων των ηλικιών το 4ο Axios Running Festival, που διοργανώθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου στο μαγευτικό περιβάλλον της κοιλάδας του Αξιού, σε μία αθλητική γιορτή με έντονο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα!

 

Τις καταπράσινες διαδρομές απόλαυσαν αθλούμενοι κάθε επιπέδου, μαζί με πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, σε μία διοργάνωση, που συνδύασε το πανέμορφο φυσικό τοπίο με άρτια οργάνωση, άριστη υποστήριξη, αλλά και την υποδειγματική τοπική φιλοξενία, με την σφραγίδα και με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Χαλκηδόνος.

 

Ξεχωριστή αίγλη στο 4ο Axios Running Festival έδωσε η συμμετοχή της σπουδαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου και OLYMPIAN, Μαρίας Πολύζου, κατόχου του Πανελλήνιου ρεκόρ Μαραθωνίου Γυναικών για 30 χρόνια με επίδοση 2:33:40, μιας προσωπικότητας που έχει συνδέσει το όνομά της με τις αξίες του αθλητισμού, της αντοχής και της έμπνευσης.

Η κορυφαία αθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων έτρεξε στον Δρόμο 10.000μ. - Axios Run, ενώ παράλληλα είχε τη χαρά να συναντηθεί και να μιλήσει με παιδιά σχολείων της περιοχής, μεταφέροντας τις Ολυμπιακές αξίες, τη σημασία της προσπάθειας, της πίστης στους στόχους και της δύναμης να μην τα παρατάς ποτέ.

 

Παράλληλα με το αγωνιστικό σκέλος, το 4ο Axios Running Festival ένωσε τις δυνάμεις του με τον μεγάλο στόχο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» να φτάσουμε τους 300.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί έως και μετά τον τερματισμό των δρομέων, άνθρωποι του Συλλόγου και εθελοντές βρίσκονταν στον χώρο, παρείχαν ενημέρωση και έδωσαν τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, συνεχίζοντας το μεγάλο όραμα της αείμνηστης Μαριάννας Βαρδινογιάννη.



Επιπλέον, η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση είχε ξεκινήσει με το διήμερο συνέδριο Axios Green Forum στις 7-8 Μαΐου, με θεματικές ενότητες «Αθλητικές Διοργανώσεις και Αθλητικός Τουρισμός σε ένα Βιώσιμο Μέλλον», «Στρατηγικές και Καλές Πρακτικές Διεξαγωγής Πράσινου Μαραθωνίου», «Περιβαλλοντική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Χορηγών» και «Χτίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον», συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα αξιόλογους ομιλητές και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο - Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. - Axios Run, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. - Axios Historic Route, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). - Axios Social Family Mile.

Κοινό σημείο τερματισμού για τους τέσσερις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος ήταν το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν), το οποίο με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων παρέμεινε ανοιχτό κατά τη διάρκεια της Κυριακής 17 Μαΐου με δωρεάν είσοδο για όλους τους δρομείς και τους επισκέπτες!

 

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο - International Axios Gold Half Marathon που είχε ως αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων, νικητής στην κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Κουτσελίνης (1 ώρα 15:39), έπειτα από συναρπαστική μάχη με τον Δημήτρη Καρακουλάκη που τερμάτισε ακριβώς πίσω του (1 ώρα 15:40), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Εμμανουήλ Μάριος Χατζηνικολάου (1 ώρα 16:11).

Στην κατηγορία Γυναικών επικράτησε η Κωνσταντίνα Κατσανοπούλου (1 ώρα 35:50), με δεύτερη την Ειρήνη Μάστορα (1 ώρα 43:40) και τρίτη την Κάλι Ελευθερίου (1 ώρα 46:43).

 

Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. - Axios Run, που ξεκίνησε από το Πρόχωμα, στους Άνδρες κέρδισε ο Νίκος Παρθένης (35:00) με δεύτερο τον Ευδόκιμο Θεοδοσιάδη (35:32) και τρίτο τον Χρήστο Καρακουλάκη (35:39) και στις Γυναίκες πρώτευσε η Βασιλική Καραγεωργάκη (41:39) μπροστά από τις Καρολίνα Μιλιτσίνσκα (45:33) και Γεωργία Χαρίση (46:44).

 

Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. - Axios Historic Route, που ξεκίνησε από τον Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου, είχε νικητές τους Δημήτρη Σερέφα (18:28), Δημήτρη Δέλλιο (18:44) και Μαξίμ Ανγκόφ (18:57) στους Άνδρες και τις Μαρία Κουκουβίτη (22:38), Άννα Πέγια (22:57), Κυριακή Αρβανιτίδου (23:07) στις Γυναίκες.

 

Τέλος, στον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου - Axios Social Family Mile που είχε ως αφετηρία το Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Γέφυρας, ταχύτεροι όλων στην κατηγορία Ανδρών ήταν οι Αλέξης Παγωνίδης (6:01), Μιχάλης Κεραμιτζής (6:02) και Κωνσταντίνος Γκάρος (6:26), ενώ στην κατηγορία Γυναικών επικράτησε η Μαρία Ελένη Δαμιανίδου (7:27) μπροστά από τις Μαρίνα Χατζησάββα (7:39) και Κατερίνα Αραμπατζή (7:39), που τερμάτισαν μαζί και μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση.

 

Το 4ο Axios Running Festival διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου «Ο Ήφαιστος», με την υποστήριξη του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics.

 

Μετά το πέρας των αγώνων, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος που ο σύλλογός μας και το ανθρώπινο δυναμικό του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά στην σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκηδόνος και του ΑΓΣ Βαθυλάκκου “Ο Ήφαιστος”, στην καθιέρωση και θεσμοθέτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού για την περιοχή αθλητικού, κοινωνικού και πολιτιστικού γεγονότος, του Axios Running Festival.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Θεσμικούς και Εθελοντικούς Φορείς Υποστήριξης και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνετέλεσαν στην σημερινή πανέμορφη από κάθε άποψη εκδήλωση, η οποία αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τοπίου των αγωνιστικών διαδρομών, στρέφει τον κόσμο στον αθλητισμό υγείας και παράλληλα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαρία Πολύζου, που τίμησε με την συμμετοχή της αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση!

Ιδιαίτερη μνεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ όλων μας ανήκει στη ZeniΘ, τον στρατηγικό συνεργάτη και ευγενικό υποστηρικτή των αθλητικών μας προσπαθειών, καθοριστικό παράγοντα της ανοδικής τους πορείας. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Χορηγούς μας ISOMAT, ΒΙΟΛΑΡ S.A., ΑΥΡΑ, ΑΝΑΔΟΜΩ, DRIVE, τους Υποστηρικτές μας ΜΕΒΓΑΛ, ΒΕΡΓΙΝΑ, AGRINO, ΚΤΗΜΑ ΑΞΙΟΥ, ΕΛΒΥΚ, MUSICSP, SQUEEZY, CHERY - ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε., ECOCAR και τους Χορηγούς Επικοινωνίας, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης»


Τα αποτελέσματα 4ο Axios Running Festival


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Βίντεο : Επιστημονική Ημερίδα «20 χρόνια Μαραθώνιος της Ιστορίας» Παρουσίαση Σχεδίου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Καλοκαίρι και άσκηση στην παραλία Διατροφή ή Άσκηση; Τι είναι πιο σημαντικό για την υγεία;
Ασκήσεις για δικεφάλους Η Λόις Κατσέλη μιλά στο RunningNews.gr για το POWERADE B2Run Aθens 2026!
Nutrition News

Louis Tikas

Polylofos Run

Πρέπει να διαβάσετε
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
04 Μαϊ 26
SiFNaThLoN 30-31.05.2026: Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome