--- Δυνατό ξεκίνημα και καλές επιδόσεις στο πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 διεξάγεται Σάββατο (4/7) και Κυριακή (5/7) στην πόλη των Τρικάλων. Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε προκριματικά με μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Η Δανάη Μπακογιάννη (ΣΑΚΑ) μπορεί να είχε τη βοήθεια του ανέμου, ακόμη κι έτσι πέτυχε μια μεγάλη επίδοση στα 100 μ. εμπ. τερματίζοντας στην πρώτη προκριματική σειρά σε 13.60 (2,5). Η αθλήτρια της Φωτεινής Κατσινέλη έχει πετύχει φέτος 13.83 και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο δείχνει πως μπορεί να βελτιώσει στον απογευματινό τελικό.
Η νεαρή την περασμένη εβδομάδα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 με 13.52. Η 17χρονη Ελένη Τσιάγγου (ΦΣ Άργους Ορεστικού) ήταν νικήτρια στη δεύτερη σειρά με 14.05 (2,5) και η Αθανασία Οικονομοπούλου (ΑΟ Κούρος Πατρών) την τρίτη με 14.31 (0,2).
Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι η Δέσποινα Πάσιου (ΑΟ Κάλλιστος) με ένα άλμα στα 12,97 μ. (0,3) στον προκριματικό του τριπλούν, που της έδωσε απευθείας την πρόκριση στον τελικό και την προοπτική διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου.
Το απευθείας όριο (12,20 μ.) πρόκρισης στον τελικό του τριπλούν πέτυχαν ακόμη η Δανάη Βλασερού (ΓΣ Κέρκυρας 2018) με 12,44 (1,2), η Χριστίνα Δαμιανίδου (ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος Γιαν.) με 12,40 μ. (1,5) και η Ναυσικά Κωτίδου (ΦΣΚΑ Κοζάνης) με 12,33 μέτρα.
Πολύ καλό ήταν το επίπεδο στα 100 μ. των Ανδρών Κ20 με τον Αντώνη Κατσαντώνη (ΟΣΦΠ) να πετυχαίνει την κορυφαία επίδοση με 10.48 (1,3) και τον 19χρονο Ιωάννη Αγκνανγκμε Μπαντεμπέ να πετυχαίνει 10.64 (1,2) και νέο ατομικό ρεκόρ. Καλή κούρσα πραγματοποίησε ο Φίλιππος Γεωργαντάς (Πανιώνιος ΓΣ) με 10.69. Από τα ευχάριστα του πρωινού προγράμματος η επανεμφάνιση του Δημήτρη Βαβίλη (Οίον Αγίου Στεφάνου) που τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 10.73 (-1,4). Ο Εμμανουήλ Σαρρής (ΑΑ Ηρακλείου Κρήτης 2017) τερμάτισε σε 10.85 (1,2) και ο 16χρονος Παναγιώτης Φωκαϊδης (ΑΣ Πύρρος Δήμας) με 10.91.
Συνολικά 11 αθλητές έτρεξαν την απόσταση κάτω από 11.00, ενώ η 16αδα έκλεισε σε 11.07.
Ο άνεμος ανέτρεψε τις ισορροπίες και στα 100 μ. γυναικών Κ20 με την Αργυρώ Παπαδεράκη (ΑΟ Κύδων)να επικρατεί στην τρίτη προκριματική σειρά με 11.36 (5,3) με τον άνεμο πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ωστόσο η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη έκανε πολύ καλή κούρσα την οποία θα επιδιώξει να επαναλάβει και στον τελικό με στόχο την επιβεβαίωσε του ορίου (11.78) για το Παγκόσμιο Κ20. Σταθερά γρήγορη η Αποστολία Αντωνάτου (ΠΓΣ) επικράτησε στην πρώτη σειρά με 11.79 (1,5). Με ευνοικό άνεμο η Ιωάννα Τσίγκα (ΓΕ Γρεβενώ) ήταν πρώτη στη σειρά ε 11.84 (2,3). Το υψηλό φετινό επίπεδο στο αγώνισμα αποτυπώθηκε και στους χρόνους που έκλεισε η πρόκριση, με την Δέσποινα Καυκούλα (Άτλας Βόλου) να προκρίνεται ως 16η με 12.37 (0,1) με τρεις αθλήτριες να ακολουθούν με 12.37 και να μένουν εκτός τελικού.
Η 17χρονη Αγγελική Ρόμπινσον (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 400 μ. με 56.41 και επιβεβαιοωσε πως είναι φαβορί στον απογευματινό τελικό. Η νεαρή αθλήτρια ήταν δεύτερο πανελλήνιο Κ18 στην Πάτρα με 55.97. Η Ειρήνη Δαγκλή (ΠΑΟΚ) με 56.89 και η Σοφία Συμεωνίδου (ΦΣ Καλλιθέας) με 58.05 σημείωσαν τις δύο αμέσως επόμενες επιδόσεις. Υποψήφιες για θέση στο βάθρο είναι αρκετές ακόμη αθλήτριες, καθώς το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.
Από την απόσταση απουσιάζουν οι γρηγορότερες φέτος, Ελένη Ιακωβάκη, Ιουλιάννα Ρούσσου και Κατερίνα Γιαννουλίδου.
Ο γρηγορότερος αθλητής φέτος στην κατηγορία, Αλέξανδρος Κουτσούπας (ΑΓΣΙ), πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 400 μ. με 48.98. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Γιαννης Πατέλης (ΓΟ Γ. Παλάσκα) με 49.11 και ο Μιχάλης Χατζημαρκάκης (ΟΚΑ Αρκάδι) με 49.53. Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει και ο νικητής του περσινού αγώνα, Σπύρος Κονιδάρης (Μεσσηνιακός ΓΣ), που πέτυχε 49.63.
Τη διαδικασία των προκριματικών απέφυγαν τα κορίτσια στο τριπλούν και τη δισκοβολία, αλλά και τα αγόρια στη σφαιροβολία, τον ακοντισμό και τα 110 μ. εμπ.. Στα παραπάνω αγωνίσματα θα γίνουν απευθείας τελικοί το απόγευμα.
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.