Run For The Kids With Dissabilities
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

18 Ιουλ 26 ← πίσω

Live streaming, live αποτελέσματα και ενημέρωση : Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Κ16 2026

Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Κ16 2026


Θήβα 1η ημέρα Σάββατο 18/7
και 2η ημέρα Κυριακή 19/7

ΤΑ LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ.


* θα ανανεώνουμε το θέμα με κάθε νεότερη είδηση.

* φωτογραφία επάνω : Τερματισμός στα 600 μ. με τις Καλλιά (141), Αναστασοπούλου (142), (ΕΒΕΛΥΝ ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ / EUROKINISSI)

----
Κυριακή 18/7 : Ο δυνατός αέρας ...πήρε τα ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 στη Θήβα


Ο ευνοϊκός άνεμος «πήρε» αρκετά ρεκόρ στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16 στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και επιδόσεις που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ανάμεσα στις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν το 9.83 της Δήμητρας Μαγαλιού (ΑΟ Βουλιαγμένης) στα 80 μ., με ευνοϊκό, ωστόσο, άνεμο 2,6 μ./δ. Η αθλήτρια του Θωμά Ιακωβάκη πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, αφού είχε τρέξει την απόσταση σε 9.87 κι έγινε η τρίτη ταχύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στην κατηγορία της. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αθανασία Τσάχλη (ΑΓΣ Άτλας Πατρών 2020) με 9.97, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Νικολέτα Μπαλιάκου (Πελασγός ΑΣ Λάρισας) με 10.01.

Η Αποστολία Βασδέκη (ΓΣ Ηλιούπολης) έκανε το νταμπλ και μετά το τετραπλούν επικράτησε και στο μήκος με άλμα στα 5,84 μ.(2,8). Η 15χρονη αθλήτρια ξεκίνησε με 5,61 μ. (2,5), έφτασε στα 5,84 μ. στη δεύτερη προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη ένα έγκυρο άλμα στα 5,38 μ. (2,3) στην τέταρτη προσπάθεια, ενώ δεν εκτέλεσε την έκτη προσπάθεια.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Μυρτώ Γιαντζόγλου (ΟΦΚΑ Σερρών) με 5,55 μ. (2,8) στο τελευταίο της άλμα, ενώ τρίτη ήταν η Κωνσταντίνα Γκέγκα (ΓΣ Σχηματαρίου «Ο Ερμής») με 5,52 μ. (2,6).

Εξαιρετική κούρσα πραγματοποίησε η Θωμαή Κουκουτούδη (ΓΣ Σέρρες 93) στα 80 μ. εμπ., με επίδοση 11.59, ωστόσο ο άνεμος ήταν ευνοϊκός (+2,6 μ./δ.) κι έτσι έχασε ένα μεγάλο ρεκόρ. Η νεαρή αθλήτρια, που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, έδειξε πως διαθέτει το ταλέντο για να κυνηγήσει καλές επιδόσεις στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Δεύτερη τερμάτισε η Μαριανθή Κώτση (ΓΑΣ Εορδαίας) με 12.00, ενώ τρίτη η Δήμητρα Νεκταρία Μούλια (Αθλ. Ακαδημία Άτλας Βόλου) με 12.61.

Με τον άνεμο πάνω από το επιτρεπτό όριο, ο Βασίλειος Ραφαήλ Ρούσσος (Αθηναϊκός Ομ. Αθλητισμού) σημείωσε εντυπωσιακή νίκη στα 100 μ. εμπ. με 13.43, επικρατώντας του κορυφαίου βάσει επίδοσης, Γιώργου Κασούμη (ΑΟ Πατρών «Κούρος»), που ακολούθησε με 13.47. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γιάννης-Γαβριήλ Γιαννού (ΠΑΟΚ) με 13.59.

Με την έκτη του βολή στα 15,88 μ., ο Βαγγέλης Τζανάκης (ΑΟ Κύδων) πήρε τη νίκη στη σφαιροβολία αγοριών σε έναν τελικό με συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή. Ο αθλητής από τα Χανιά ήταν δεύτερος μέχρι την τρίτη βολή, πίσω από τον Ταξιάρχη-Δημήτρη Παπαδόπουλο (ΑΣ Δοξάτου), που είχε 15,21 μέτρα. Ο Τζανάκης απάντησε με 15,22 μ. στην τέταρτη βολή, ενώ ο Παπαδόπουλος πέρασε ξανά μπροστά με 15,26 μ. στην πέμπτη. Στην τελευταία προσπάθεια ο Τζανάκης πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή με 15,88 μ., ενώ ο Παπαδόπουλος βελτιώθηκε στα 15,48 μ., χωρίς όμως να αλλάξει η τελική κατάταξη. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Καπετανάκης (Παναξιακός ΑΟ) με 15,12 μ.

Ο νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18, Σταύρος Φωτεινάκης (ΟΦΗ), ήταν το μεγάλο φαβορί και επιβεβαίωσε την πρόβλεψη στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός σπρίντερ τερμάτισε σε 8.96 (άνεμος +2,4 μ./δ.), ωστόσο έχασε μια σπουδαία επίδοση – που θα αποτελούσε κορυφαία όλων των εποχών- εξαιτίας του ευνοϊκού ανέμου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μαράτος (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλλήνης) με 9.12, ενώ τρίτος ήταν ο Μιχάλης Αραβαντινός (Εθνικός ΓΣ) με 9.21.

Η Κωνσταντίνα Πάσιου (ΑΟ Κάλλιστος), μετά το ασημένιο μετάλλιο στο τετραπλούν, αναδείχθηκε νικήτρια και στο βασικό της αγώνισμα, το ύψος, με άλμα στα 1,65 μ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού πέρασε με την πρώτη τα 1,54 μ. και 1,58 μ., χρειάστηκε τρεις προσπάθειες στα 1,62 μ., ενώ μετά το επιτυχημένο άλμα στα 1,65 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 1,68 μ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ευλαμπία Καφετζάκη (ΟΦΚΑ Φίλιππος Γιαννιτσών) με 1,62 μ., ενώ το χάλκινο η γεννημένη το 2013 Μελίνα Δούλα (ΑΟ Λουτρακίου) με 1,58 μ.

Η Μαρία Καλαιτζοπούλου (Αίολος Πτολεμαΐδας ΓΕ), η οποία είχε πετύχει επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 (χωρίς δικαίωμα συμμετοχής λόγω ηλικίας), κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφυροβολία με βολή στα 59,65 μ. Η νεαρή αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 60,12 μ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Αικατερίνη Σιαπανίδου (Αίολος Πτολεμαΐδας ΓΕ) με 53,86 μ., ενώ τρίτη ήταν η Θάλεια Τζιώρα (ΓΕ Ηρακλείου) με 53,44 μ.

Η Σοφία Κουϊρίνη (ΑΣ Ήλιος) ήταν η νικήτρια στο επίπονο αγώνισμα του εξαθλου με 4.784 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Δέσποινα Κολέτσα (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 4.385 βαθμούς, ενώ τρίτη ήταν η Τατιάνα Γανίδου (ΑΠΣ Διομήδης Ξάνθης) με 4.312 βαθμούς.

Η Αναστασία Κλάδη (Αθλητής) κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία με 12,47 μ. Δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Ανδρίτσου (ΓΑΣ Ηρακλής Θηβών) με 11,71 μ., ενώ τρίτη η Στυλιανή Βαρουχάκη (ΑΟ Θύελλα Καλαθενών Κισάμου) με 11,68 μ.

Στο επί κοντώ, ο Άγγελος Σταμπολίδης (ΓΣ Σέρρες 93) κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 3,80 μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Βασίλειος Δανδίκας (ΓΣ Σέρρες 93) με 3,70 μ., ενώ τρίτος ο Φίλιππος Τζαχρίστας (ΓΣ Αρκαδίας) με 3,40 μέτρα.

Στο δέκαθλο, ο Φίλιππος Σύλλας (ΑΣ Έφηβος Χίου) πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατέκτησε την πρώτη θέση με 6.684 βαθμούς, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Οι επιμέρους επιδόσεις του αθλητή ήταν: 9.09 στα 80 μ., 6,05 μ. στο μήκος, 12,85 μ. στη σφαιροβολία, 1,66 μ. στο ύψος, 13,85 μ. στα 100 μ. εμπ., 48.50 μ. στη δισκοβολίο, 49,88 μ. στον ακοντισμό και 3:07.04 στα 1.000 μέτρα.

Πολύ καλή παρουσία με νέο ατομικά ρεκόρ πέτυχε και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάκης (Αμεινίας Μεσογείων – 6.516 βαθμοί), ενώ τρίτος ήταν Άγγελος Οικονομόπουλος (ΑΟ Κούρος – 5.485 βαθμοί).

Τα αποτελέσματα

Η βαθμολογία


---

Σάββατο 17/7 : Ταλέντο, ενθουσιασμός και καλές επιδόσεις στη διοργάνωση της Θήβας

Την ώρα που στο Ριέτι η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη για την ελληνική ομάδα, στη Θήβα, η αμέσως μικρότερη αγωνιστική κατηγορία, αυτή των Κ16, έστελνε το δικό της μήνυμα.

Το Δημοτικό Στάδιο Θήβας γέμισε σήμερα από εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας, συγγενείς και φίλους τους, που βρέθηκαν στις εξέδρες για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους. Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16 επιφύλασσε πολλές καλές επιδόσεις.

Το τετραπλούν κοριτσιών ήταν από τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την Αποστολία Βασδέκη (ΓΣ Ηλιούπολης), όπως και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, έτσι και σήμερα, να κατακτά την πρώτη θέση με 15,44 μέτρα. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τη μητέρα της και πρώην άλτρια του τριπλούν, Βούλα Σιδηροπούλου, πέτυχε μια σπουδαία επίδοση, λίγο κάτω από το ατομικό της 15,57 μ. της Χαλκίδας, που είναι η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Μάλιστα όλα τα έγκυρα άλματά της ήταν πάνω από τα 15,00 μέτρα. Η αθλήτρια έκανε 15,29 μ . στο πρώτο άλμα, ήταν άκυρη στο δεύτερο, σημείωσε 15,44 μ. στο τρίτο, ενώ άφησε την τέταρτη και έκτη επίδοση και στην πέμπτη σημείωσε 15,09 μ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κωνσταντίνα Πάσιου (ΑΟ Κάλλιστος) με 14,82 μ. (+0,5), που αύριο θα αγωνιστεί και στο ύψος. Η νεαρή εκτέλεσε να τρία από τα έξι άλματά της, ενώ είχε ακόμη 14,39 μ. και 13,75 μέτρα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ελπινίκη Τσίγκα (ΠΓΣ) με 14,74 μ., σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Ιωάννα Σακελλαρίου (Αθηναϊκός Όμιλος Αθλητισμού) ήταν από τα πρόσωπα της πρώτης ημέρας των αγώνων στη Θήβα, καθώς έκανε εξαιρετική κούρσα στα 300 μ. εμπόδια. Η νεαρή τερμάτισε σε 43.96, σε μια κούρσα τεχνικά καλή και με πολλές δυνάμεις στο τέλος. Η νεαρή πέτυχε την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα. Δεύτερη ήταν η Αναστασία Κατσίκα (ΑΓΣΙ) με 45.23 και στην τρίτη θέση η Ειρήνη Μπαλτζή με 45.98.



Δυνατό φινάλε είχε ο τελικός της σφυροβολίας, με τον Θανάση Πισκιλίδη (ΓΑΣ Εορδαίας) να επικρατεί με 62,60 μ. στην τελευταία του βολή, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής νωρίτερα είχε στείλει τη σφύρα στα 58,86 μ. και ήταν δεύτερος πίσω από τον Κώστα Διαμαντόπουλο (ΑΣ Ακρίτας 2016), που τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 60,36 μ. στην έκτη του βολή. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Χρήστο Τασουσίδη (Αίολος Πτολεμαΐδας) με 52,58 μέτρα.

Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 300 μ. πέτυχε ο Δημήτρης Τσιουρής (ΠΓΣ) με 35.23. Ο γιος του πρώην κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μ. Παίδων, Θανάση Τσιουρή, είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να τερματίσει πρώτος. Εξίσου σπουδαία επίδοση πέτυχε και ο Παναγιώτης Νταλ Μολίν με 35.77, ένας αθλητής που απασχόλησε θετικά και τη χειμερινή σεζόν. Αμφότεροι πέτυχαν ατομικά ρεκόρ και τις δύο κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην κατηγορία τους. Ο Γιάννης Νίκας (ΓΣ Πίνδαρος) ήταν τρίτος με 37.06.

Ωραία κούρσα έγινε στα 300 μ. εμπόδια, με τον Ιάκωβο Συναπάλο (Πελασγός ΑΣ Λάρισας) να κατακτά την πρώτη θέση με φοβερή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα και νέο ατομικό ρεκόρ, τερματίζοντας σε 40.34. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ανδρέας Μουτάφης (ΑΣ Έφηβος Χίου), ο οποίος σημείωσε επίσης ατομικό ρεκόρ με 40.38, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Εμμανουήλ Σαρατσόγλου (ΑΠΣ Πυγμή) με χρόνο 41.62.

Γρήγορη κούρσα έγινε στα 150 μ. αγοριών, με τον Αλέξανδρο Πλύτα (ΑΣ Έφηβος Χίου) να τερματίζει σε 16.48, πετυχαίνοντας την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και νέο ατομικό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Στυλιανός Φλεριανός (Παναξιακός ΑΟ), ο οποίος σημείωσε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ με 16.71, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Ροδίτης (ΓΕ Αγρινίου) με νέο ατομικό ρεκόρ και χρόνο 16.87.

Η Νικολίτσα Σάμικου (ΑΓΣ Άτλας Πατρών 2020) επικράτησε στα 300 μ. με 40.55, επίδοση κοντά στο ατομικό της 40.33. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ραφαηλία Καραγκούνια (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς) με 41.03, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Χρυσάνθη Μπελενιώτη (Ο.Φ.Η.) με χρόνο 41.44.

Μία από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών πέτυχε η Παρασκευή Μακατουνάκη (Ο.Φ.Η.) στα 150 μ. με 18.86, επίδοση που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ανδριάνα Ζαράνικα (ΑΓΣ Ιωαννίνων) με 19.26, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Κωτούλα (ΑΟ Βουλιαγμένης) με 19.27.

Φοβερές επιδόσεις έγιναν στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια, με τον Νίκο Παγκαλτζή (ΑΠΚ Νεάπολης) να επικρατεί με επίδοση 6:01.46, χρόνο πολύ κοντά στο ατομικό του 6:00.64. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αθανάσιος Τσακαρδάνος (ΓΑΣ Αγρινίου) με χρόνο 6:01.91 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μάξιμος Τζανέτος (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλαιού Φαλήρου) με επίδοση 6:07.41 και νέο ατομικό ρεκόρ. Οι τρεις νεαροί άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στο αγώνισμα στην κατηγορία Κ16. Ο Παγκαλτζής ήταν νικητής και στη διοργάνωση του 2025.


Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών, νικήτρια ήταν η Ηλέκτρα Κεντριανάκη (Άγιος Νικόλαος ΓΣ) με 7:03.03. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Φωτεινή Βαβίλη (ΑΓΣ Αγίου Στεφάνου «Το Οίον») με 7:22.99 και στην τρίτη η Νίκη – Ειρήνη Αναγνωστάκη (ΓΣ Βιτσέντζος Κορνάρος) με 7:34.61. Οι τρεις αθλήτριες βελτίωσαν τα ρεκόρ τους.

Με δυνατό σπριντ στα τελευταία 50 μ. και μια πτώση πάνω στη γραμμή τερματισμού, η Αμέλα Καλλιά (ΑΠΣ Πυγμή) έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 600 μ. με 1.37.97. Ωραία κούρσα έκανε και η Αλίκη Αναστασοπούλου (ΑΣ Σχολής Μωραΐτη), που ήταν μπροστά, όμως δεν άντεξε στην αντεπίθεση της Καλλιά, τερματίζοντας σε 1.38.35. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιωάννα Παπαδοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) με 1.38.57.

Στη δισκοβολία, η Μαρία Αβετισιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) κατέκτησε την πρώτη θέση με καλύτερη βολή στα 36,97 μ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Κυριακή Τσακίρη (ΓΑΣ Εορδαίας), η οποία σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 34,31 μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ζωή Δελή (ΓΣ Βόλου) με επίδοση 33,47 μέτρα.

Στα 600 μ., νικητής ήταν ο Ανδρέας Γρηγοριάδης (ΓΣ Κηφισιάς) με 1:26.17, με τους Θανάση Νοβάκη (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) και Διονύση Παπαδάκο (ΟΑ Κούρος Αίγινας) να ακολουθούν με 1:26.60 και 1:27.42 αντίστοιχα.

Κούρσα με συναγωνισμό ήταν τα 2.000 μ., με δύο αθλητές που ξεχώρισαν φέτος στη σεζόν, τον Αναστάσιο Βάρβαρο και τον Γιώργο Ζαμπέλη, να διεκδικούν την πρώτη θέση. Νικητής αναδείχθηκε ο Βάρβαρος (ΑΣ Σχολής Μωραΐτη) με 5:50.89, με τον Ζαμπέλη (ΟΑ Κούρος Αίγινας) να ακολουθεί με 5:51.67. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος (ΑΣ Άκρος) με επίδοση 5:52.75.

Ο Φοίβος Συρμακέσης (ΑΓΣ Ιωαννίνων) με ωραίο τρέξιμο και στρωτή κούρσα έφτασε σε άνετη νίκη με 2:38.00, με τον Βαγγέλη – Σπύρο Κοριτσίδη (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) να ακολουθεί με 2:40.75 και τον Νικόλαο Φασιανό (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας) τρίτο με 2:41.07.

Στη δισκοβολία, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτριος Παυλίδης (ΑΣ Κιλκίς Αίας) με 52.32 μέτρα, μπροστά από τον Γιώργο Καπετανάκη (Παναξιακός ΑΟ) με 49.46 μ. και τον Ορέστη Αναστασάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 49.08 μέτρα.

Στο επί κοντώ, την πρώτη θέση κατέκτησε η Αθανασία Καισοπούλου (ΑΠΣ Πυγμή) με επίδοση 3.50. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αργυρώ Καλανδρού (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλαιού Φαλήρου) με επίδοση 3.45. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Δήμητρα Καραφωτίου (ΑΠΣ Πυγμή) με επίδοση 3.35, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ (PB).

Η Ραφαέλα Σούρλα (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με επίδοση 2.57.46 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 1.000 μ., με μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών που έχουν σημειωθεί στο αγώνισμα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα Καλούτα (ΝΑΟ Κέκροψ) με 2.59.37 και στην τρίτη η Αναστασία Παλαιολόγου (ΟΚΑ Καβάλας) με 3.00.02.

Ο Φίλιππος Στύλος (ΓΣ Νίκη Βόλου), με το πέμπτο του άλμα στα 16.27 μ. (+1.1), αναδείχθηκε νικητής στο τετραπλούν, βελτιώνοντας το ρεκόρ του. Ο Ευάγγελος Ζαλοκώστας (ΓΣ Κερατσινίου) με άλμα στα 15.79 μέτρα (+0.1) ήταν δεύτερος και ο Βασίλης Πλαϊνής (ΑΟ Φιλοθέης) τρίτος με 15.63 μ. (-0.6).



Γρήγορη κούρσα έγινε και στα 2.000 μ., με τη Σοφία Βολιωνιτάκη (ΓΣ Γλυφάδας) να επικρατεί με 6:34.46, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Τον εαυτό της ξεπέρασε και η δεύτερη της κούρσας, Εύα Ρόκα (Πανιώνιος ΓΣΣ), με 6:35.18. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ινώ-Δήμητρα Παριάπου (ΓΣ Γλυφάδας) με 6:38.47.

Στον ακοντισμό, την πρώτη θέση κατέκτησε η Μαρία Μπαγγέα (Εδεσσαϊκή ΓΕ) με 39.05 και ακολούθησαν η Αναστασία Σωτηριάδη (ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης) με 38.90 μ.και η Ανδρονίκη Σωπασή (Ο.Φ.Η.) με 36.63 μέτρα.



Στα 3.000 μέτρα βάδην, την πρώτη θέση κατέκτησε η Σωτηρία Βασιλείου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 15.39.17, στη δεύτερη θέση ήταν η Δήμητρα Κατσιαφλιάκα (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 15:42.12 και στην τρίτη η Αθηνά Ρεβενικιώτη (ΑΠΚ Νεάπολης) με 15.53.42.

Στα 5.000 μέτρα βάδην νικητής ήταν ο Εμμανουήλ Βερβερόπουλος (ΑΕ Έσπερος 2004- 25:44.27) και ακολούθησαν οι Δημήτρης Δημητρίου (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών- 27:33.65) και Παναγιώτης Βελισσαρίου (Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης – 30:17.03).

Στο ύψος οι τρεις πρώτοι ήταν οι Φίλιππος Αγάλος (ΑΟ Φιλοθέης) με 1,75 μ., Κώστας Κοντές (ΑΣ Σίσυφος) με 1,72 μ. και Γιάννης Παπαδάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 1,68 μέτρα.

Στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, τον ακοντισμό, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Θανάσης Αυλωνίτης (ΑΟ Κέρκυρας 2015) με 56.87 μέτρα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παντελής Δελιντζόγλου (ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης) με βολή στα 54.31 μ. και την τρίτη ο Θεοχάρης Βερβαντίδης (ΑΝΟ Χανίων «Ο Κύδων») με 49.38 μέτρα.

Στις εξέδρες του σταδίου βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, καθώς και τα μέλη του συμβουλίου, Γιώργος Συμεωνίδης και Θανάσης Χασκής.


----

Live streaming - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 – Τελική φάση, Θήβα Α΄ημέρα - έναρξη μετάδοσης 15.45 





Live streaming Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 – Τελική φάση, Θήβα 2η ημέρα πρωί - έναρξη μετάδοσης 08.45





Live streaming - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 – Τελική φάση, Θήβα B΄Ημέρα Απόγευμα - έναρξη μετάδοσης 16.45






πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Behind the Track | Επεισόδιο 2: Μαρία Ραφαηλίδου «Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Αφιέρωμα : οι 20 Έλληνες δρομείς του EIGHT Star Finishers Hall of Fame (8 major marathons) Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, εμείς το κέφι μας κάνουμε! Πάντα να ξαναρχίζεις, είτε είσαι στο δέκα είτε είσαι στο μηδέν, στον αθλητισμό και στη ζωή.
Κόπωση: Μπορεί να βοηθήσει η διατροφή και η άσκηση; Οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

Kolokotronios Dromos

Vegina Beer Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
01 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.


B2Run

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome