Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

26 Ιουλ 26 ← πίσω

Τεράστια άλματα από τον Μίλτο Τεντόγλου 8.66 και ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ!

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 26: Τεράστια άλματα από τον Μίλτο Τεντόγλου και ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ


Η καταδίωξη του πανελληνίου ρεκόρ, μια αποστολή διάρκειας πολλών ετών για τον Μίλτο Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), έφτασε στο τέλος της. Ο τεράστιος Έλληνας άλτης του μήκους πέτυχε το μαγικό 8.66 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου κατά τη δεύτερη μέρα του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ και έγραψε το όνομά του στη λίστα με τους κατόχους των ρεκόρ Ελλάδας, εκπληρώνοντας το μοναδικό παιδικό του όνειρο που δεν είχε κάνει πραγματικότητα.

Από τη στιγμή που ο δις Ολυμπιονίκης του μήκους ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και έγινε σταρ διεθνούς βεληνεκούς, τα 8.66 του Λούη Τσάτουμα, μια επίδοση που σημειώθηκε από τον μεγάλο Μεσσήνιο άλτη το 2007, τον είχαν στοιχειώσει.

Και να που έμελλε να ισοφαρίσει το ρεκόρ στις 26 Ιουλίου 2026 στο Πανθεσσαλικό, σε μια χρονιά που είχε κάνει, πριν από το σημερινό, τέσσερις αγώνες πάνω από τα 8.40 με κορυφαίο το 8.61 στο Diamond League του Μονακό. Επόμενος στόχος πια, να μείνει το όνομά του μόνο του στη λίστα.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 8.52 (1.1), στο δεύτερο άλμα του ο πίνακας έγραψε ακριβώς 8.66 αλλά με άνεμο 2.7. Στο τρίτο άλμα του έπεσε ακριβώς στο ίδιο σημείο, όπως ο ίδιος λίγα λεπτά νωρίτερα και ο Τσάτουμας 19 χρόνια πριν. Ήταν μια στιγμή ανακούφισης, αλλά και αμηχανίας από τον ίδιο, καθώς έδειξε να ήθελε κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Μετά το μικρό διάλλειμα με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας, δεν μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό του στο τέταρτο άλμα, όπου απλά προσγειώθηκε στο σκάμμα, ενώ στο πέμπτο ήταν άκυρος. Έκλεισε τον αγώνα του με 8.64 (0.7), δηλαδή με τρία άλματα πάνω από τα 8.60 και τέσσερα πάνω από τα 8.50.

Φυσικά γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να τον απολαύσουν και αυτός τους αποζημίωσε χαρίζοντάς τους ένα μοναδικό θέαμα.

Δεύτερος με 7.84 (1.1) ήταν ο Νίκος Σταματονικολός (ΑΟ Μεγάρων), ο οποίος επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και τρίτος ο 19χρονος Αρσένης Κουλούρης με 7.69 (0.1), άλμα που έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση λίγο πριν ταξιδέψει για το Γιουτζίν και το Παγκόσμιο Κ20. Ο Κουλούρης έκανε μόνο δύο άλματα στον τελικό.



Φετινό ρεκόρ για Σκαρβέλη, νίκες για Παυλίδη και Μαγκούλια


Τα φαβορί επικράτησαν στα τρία πρώτα ριπτικά αγωνίσματα της δεύτερης μέρας του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Ο Δημήτρης Παυλίδης (ΑΣ Κιλκίς Αίας) δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στην τρίτη του σερί νίκη στη δισκοβολίας. Ύστερα από τρεις βολές κάτω από τα 60 μέτρα, βρήκε το… χέρι του στην τέταρτη ρίχνοντας πάνω από τα 62 μέτρα για έκτη φορά φέτος, καθώς ο δίσκος προσγειώθηκε στα 62.09, τα περισσότερα μέτρα που έχει ρίξει στη διοργάνωση. Οι δύο τελευταίες δεν ήταν καλύτερες, παρ’ ότι η τελευταία φάνηκε να φεύγει δυνατά από το χέρι του, αλλά ο δίσκος βρήκε στον κλωβό.

Δύο 23χρονοι του συλλόγου ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος των Χανίων, ο Κώστας Μπουζάκης και ο Αρτέμης Αδαμάκης τον ακολούθησαν με 54.47 και 53.88, ενώ τέταρτος ήταν ο έξι φορές πανελληνιονίκης Ιάσων Θανόπουλος (ΠΑΟ) με 52.82.

Η σφαίρα έγινε χωρίς τις Μαρία Ραφαηλίδου και Αναστασία Ανδρεάδη, που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το Γιουτζίν προκειμένου να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ωστόσο δεν έλειψε η συναρπαστική εξέλιξη.

Η Μαρία Μαγκούλια (Εν Καζώνης-Κάλυμνος 2000) πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της κερδίζοντας στον πόντο την Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) με 15.34 έναντι 15.33. Χάλκινο μετάλλιο για την Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14.40.

Τις οχτώ νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα έφτασε η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Η 31χρονη κορυφαία Ελληνίδα σφυροβόλος των τελευταίων ετών έριξε  67.55 στην τρίτη της προσπάθεια και βελτίωσε τα 66.61 με τα οποία ξεκίνησε, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη. Στην τέταρτη βολή της έριξε ακόμα πιο μακριά, 67.87 και στην τελευταία έβγαλε την καλύτερη φετινή της με 69.11, ξεπερνώντας τα 69.08 που είχε ρίξει στο μίτινγκ του Γουίμινγκτον.

Αυτή ήταν η πρώτη της φετινή εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος και πλέον μπαίνει με καλή ψυχολογία στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Πτολεμαΐδας ΓΕ) ήταν δεύτερη με 62.98 και τρίτη η Παρασκευή Πουλλή (ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου) με 62.58.





πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
«Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων! Βίντεο : Επιστημονική Ημερίδα «20 χρόνια Μαραθώνιος της Ιστορίας»

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιατί οι αλλαγές του καιρού προκαλούν πόνο στο μυοσκελετικό σύστημα; Έχει θέση η φυσική δραστηριότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου;
Pilates για σκελετική υγεία Ευβιοτικά και προβιοτικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

Kolokotronios Dromos

Almopia Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
01 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.


B2Run

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome