Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

Paraktios Dromos Patras

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
01 Σεπ 26 ← πίσω

Μεσογειακοί 2026: Ασημένιος ο Μέρλος στο ύψος- γρήγορη Σπανουδάκη, στον τελικό η Γναφάκη

Με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ύψος από τον Αντώνη Μέρλο, μια εξαιρετική κούρσα της Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 200 μ. και την πρόκριση της Δήμητρας Γναφάκη στον τελικό των 400 μ. εμπ., ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των αγωνισμάτων στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες στον Τάραντα.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του στα 2,19 μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 2,15 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη και τα 2,19 μ., ενώ επιχείρησε μία φορά στα 2,25 μ. και, αφού ένιωθε καλά, δοκίμασε και στα 2,27 μ., αναζητώντας την υπέρβαση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Τζιανμάρκο Ταμπέρι. Ο Ιταλός επικράτησε τελικά με 2,25 μ., με τον Μέρλο να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στα 200 μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό. Με χρόνο 23.09, σημείωσε την κορυφαία επίδοση των προκριματικών, βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του τελικού.

Την πρόκρισή της στον τελικό των 400 μ. εμπ. εξασφάλισε η Δήμητρα Γναφάκη, η οποία τερμάτισε τέταρτη στη σειρά της με χρόνο 58.68. Η Ελληνίδα αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό με την 7η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Στη σφαιροβολία, ο Κωνσταντίνος Γεννίκης κατέλαβε την 8η θέση, έχοντας τρεις έγκυρες προσπάθειες. Η καλύτερη βολή του μετρήθηκε στα 18,89 μ., ενώ οι άλλες δύο ήταν στα 18,32 μ. και 18,56 μ. αντίστοιχα.

Αντίθετα, άτυχος στάθηκε ο Δημήτρης Λεβαντίνος ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στα 400 μ. εμπ. και εγκατέλειψε την κούρσα λόγω τραυματισμού.

Στα 200 μ. των ανδρών, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο 21.18, ενώ ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν 12ος με 21.29.


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Όταν το «θέλω» γίνεται «πρέπει»: Η απώλεια του κινήτρου στον στον αθλητισμό Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Behind the Track | Επεισόδιο 2: Μαρία Ραφαηλίδου «Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων!
Κάταγμα ισχίου. Και μετά τι; Ισχυαλγία
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

AtLife

Park Run Minos Kyriakou

Yannis Kouros Tripoli Run

Πρέπει να διαβάσετε
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
23 Αυγ 26
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας - Πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 το απόγευμα, στο χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β. - πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Run for the kids with disabilities - Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία».
21 Αυγ 26
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου «1st Prostate Cancer race – Τρέχουμε για την Πρόληψη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Προστάτη, η οποία τιμάται διεθνώς κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου , η Europa Uomo Hellas αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης του 1ου Αγώνα Δρόμου για τον Καρκίνο του Προστάτη, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
05 Αυγ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome