Τη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο "Στάυρος Κώτσης" πραγματοποιήθηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ο αγιασμός και η επίσημη έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς για το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.).
Την εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: Ιωάννης Μυλωνάκης, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Δημήτρης Καράτζαλος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Ενεργού Τρόπου Ζωής, Πέτρος Διακογιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Ισότητας , ο Ιωάννης Σταθόπουλος, πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Νίκη Πολιτών", ο Βασίλης Σάρκουλας, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής της παράταξης "Αγία Παρασκευή η Πόλη μας", ο Οικονόμου Γεώργιος, Αντιπτέραρχος ε.α. και επικεφαλής “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”.
Έναρξη Προπονήσεων Ακαδημιών 2026 - 2027
Οι προπονήσεις των ακαδημιών μας ξεκίνησαν στις 18:00, με τους μικρούς αθλητές να γεμίζουν το γήπεδο με ζωντάνια και διάθεση για παιχνίδι και άθληση.
Στις 19:00 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της έναρξης της σεζόν, με παλιούς και νέους αθλητές να γνωρίζονται και να εξοικειώνονται με τους προπονητές τους προετοιμαζόμενοι για μία καινούρια χρονιά με υγεία χωρίς τραυματισμούς και επίτευξη των στόχων.
Περισσότερα για τις ακαδημίες μας ή το πρόγραμμα προπονήσεων μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα μας.
Φέτος θα έχουμε την τιμή να υποστηρίξουν το έργο του τμήματος Στίβου, έξι προπονητές δίνοντας έμφαση τόσο στα προγράμματα kids athletics στις μικρές ηλικίες, όσο και στα αγωνιστικά τμήματα μας, έχοντας πλέον εξειδικευμένους προπονητές ταχυτήτων, αλμάτων και ρίψεων.
Αγιασμός Αθλητικής Χρονιάς 2026 - 2027
Ο πατέρας Γεώργιος διάβασε τις ευχές του αγιασμού και ευλόγησε τις εγκαταστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, την ομάδα προπονητών μας, τους εφόρους και τους συνεργάτες μας, τα παιδιά των ακαδημιών μας, τους γονείς τους, τους αθλητές των αγωνιστικών ομάδων και τους δρομείς υγείας του Σωματείου μας.
Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Social Media του Σωματείου μας, Μαρία Γουργουρίνη, καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, αθλητές, αθλήτριες, γονείς, προπονητές, συνεργάτες, μέλη της διοίκησης του Δήμου και της αντιπολίτευσης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή και για τη στήριξη τους στο σωματείο μας. Ευχόμενη καλή αθλητική σεζόν σε όλους, έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Σωματείου μας, Διαμαντή Παπαπαναγή, ο οποίος αφού έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για τη σημασία του αθλητισμού στην καθημερινότητα, την πορεία του Σωματεία μας τα τελευταία χρόνια και ευχήθηκε μια καλή αγωνιστική σεζόν μακριά από τραυματισμούς.
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μυλωνάκης, ευχήθηκε να είναι μια χρονιά ακόμη καλύτερη από τις προηγούμενες και εξήρε το εξαιρετικό κλίμα και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του Σωματείου. Έπειτα, μίλησε ο Αντιδήμαρχος, Πέτρος Διακογιάννης, ευχήθηκε μια καλή χρονιά, τονίζοντας την καλή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και στο Σωματείο.
Ακολούθησε ο Ιωάννης Σταθόπουλος, πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Νίκη Πολιτών", ο οποίος μαζί με τις ευχές για τη νέα σεζόν τόνισε το όμορφο κλίμα του Σωματείου. Ο Βασίλης Σάρκουλας, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής της παράταξης "Αγία Παρασκευή η Πόλη μας" μίλησε για την πρόοδο και την ταχεία εξέλιξη του Σωματείου μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα, ευχόμενος τα καλύτερα σε όλους τους αθλητές και το Σωματείο. Τέλος, μίλησε ο επικεφαλής της "Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή", Γιώργος Οικονόμου, ευχήθηκε μια καλή αθλητική χρονιά με πολλές επιτυχίες.
Tο λόγο πήραν επίσης οι έφοροι των τμημάτων με σκοπό να απευθύνουν έναν χαιρετισμό και να δώσουν στους αθλητές και τους γονείς χρήσιμες κατευθύνσεις. Αρχικά μίλησε η Έφορος του Στίβου Ζήνια Σανούδου, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες για τα τμήματα στίβου, ακαδημίες και αγωνιστικό, και στη συνέχεια ο έφορος ποδηλασίας Βασίλης Τσαγκάρης με χαρά ανακοίνωσε την έναρξη των προπονήσεων και για τις ακαδημίες και το αγωνιστικό τμήμα ποδηλασίας.
Θα θέλαμε να τους ευχαριστούμε όλους έναν προς έναν για την παρουσία τους και τα όμορφα λόγια που μοιράστηκαν μαζί μας για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς.
Μετά τον αγιασμό, όλα τα παιδιά έλαβαν δροσιστικούς χυμούς από τον χορηγό μας ΕΨΑ, ένα καταπράσινο μπαλόνι και ένα αναμνηστικό δώρο για τη νέα χρονιά με μπρελόκ, μολύβι και μικρούς σελιδοδείκτες για τους μικρούς αθλητές, γεμίζοντας το γήπεδο με χρώματα και παιδικές φωνές.
Ανοικτή Προπόνηση Δρομέων Υγείας - Santa Running Team
Η όμορφη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με τους ενήλικους αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο και συμμετείχαν σε μια ανοιχτή προπόνηση τρεξίματος. Η Έφορος του Σωματείου Ζήνια Σανούδου, μαζί με την Έφορο της Santa Running Team, Ευγενία Μητρουλιά, παρουσίασαν στα μέλη της ομάδας μας το πλάνο για τις προπονήσεις της φετινής χρονιάς, καθώς και το πλάνο των αγώνων που θα συμμετάσχει η ομάδα μας φέτος. Επίσης πραγματοποιήθηκε και η γνωριμία με τους νέους προπονητές της ομάδας.
Το πρόγραμμα έκλεισε με τον πιο χαλαρό και φιλικό τρόπο: όλοι μαζί μοιραστήκαμε πίτσες και δροσερά αναψυκτικά της ΕΨΑ, σε μια βραδιά που συνδύασε τον αθλητισμό με την παρέα και την καλή διάθεση, έχοντας παρόντες αθλητές τόσο από το στίβο, όσο και από την ποδηλασία και το τρίαθλο. Φυσικά, δεν έλειψαν και τα αναμνηστικά δωρακία για τους αθλητές με βραχιόλια και στιλό στα χρώματα της ομάδας!
Η διοίκηση και οι προπονητές του συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλα τα παιδιά, τους γονείς, τους αθλητές και τους φίλους που έδωσαν το παρών και εύχονται σε όλους μια όμορφη και γεμάτη επιτυχίες νέα σεζόν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στο χορηγό τροφοδοσίας, την ΕΨΑ που μας κράτησε όλους δροσερούς!
---
H Santa Running Team στα Ημεράσια 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου «Ημεράσια 2026» στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026. Ο αγώνας οργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Αριστόβουλου Πετιμεζά, Ολυμπιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Η επιλογή των Κάτω Λουσών δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του Ολυμπιονίκη.
Η διαδρομή κατευθύνεται προς τους αρχαίους Λουσούς και τον ιστορικό Ναό της Αρτέμιδος, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα στο τοπίο των Αροανίων. Οι δρομείς κινήθηκαν σε ασφαλτοστρωμένες διαδρομές με ήπιες υψομετρικές εναλλαγές, σε υψόμετρο περίπου 1.070 μέτρων με θέα ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.
Ο προπονητής του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής Αλέξανδρος Σταυρακάκης είναι ένας από τους βασικούς εμπνευστές και διοργανωτές του συγκεκριμένου δρομικού γεγονότος που για δεύτερη χρονιά συμβάλλει με ανεξάντλητη ενέργεια, μεράκι και αγάπη ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας να κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση πλέον στο ελληνικό δρομικό καλεντάρι.
Ο αγώνας περιελάμβανε διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παιδικοί αγώνες 500μ και ενός χιλιομέτρου για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά, αντίστοιχα. Στον τερματισμό οι δρομείς απόλαυσαν δροσερά νερά, τοπικά εδέσματα και φρέσκα φρούτα από τους κήπους της περιοχής.
Η Santa Running Team ήταν εκεί και εκπροσωπήθηκε από δρομείς και μέλη της Διοίκησης του Α.Σ.Α.Π. και στις δύο διαδρομές. Οι μικροί αθλητές των Ακαδημιών του Σωματείου αγωνίστηκαν, επίσης, στις παιδικές διαδρομές.
Στη διαδρομή των 10χλμ η Έφορος του Σωματείου Ζήνια Σανούδου τερμάτισε 1η με χρόνο 0:52:29. Στους άνδρες, πρώτος από την ομάδα τερμάτισε ο Ηλίας Κρικώνης, με χρόνο 1:03:10. Στη διαδρομή των 5χλμ αγωνίστηκαν από την ομάδα η Γ. Γραμματέας του Σωματείου Μαρία Τζιβένη και η Έφορος της Santa Running Team Ευγενία Μητρουλιά οι οποίες έτρεξαν παρέα και τερμάτισαν με χρόνο 0:40:29.
Η συμμετοχή της Santa Running Team στα «Ημεράσια 2026» δεν περιορίστηκε μόνο στην αγωνιστική παρουσία. Για τα μέλη της ομάδας αποτέλεσε παράλληλα μια όμορφη ευκαιρία για μια μικρή διήμερη εκδρομή στην περιοχή των Καλαβρύτων, συνδυάζοντας το τρέξιμο με την εξερεύνηση, τη χαλάρωση και, πάνω απ’ όλα, την καλή παρέα. Το τρέξιμο γίνεται ακόμη πιο όμορφο όταν το μοιράζεσαι με φίλους!