Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Night Run

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
21 Σεπ 26 ← πίσω

Ξανά στο βάθρο του ο Κ. Σταμούλης στα 30 χλμ. του Ioannina Lake Run. Ρεκόρ διαδρομής γυναικών η Αθανασία Κοκκόρου



Για έβδομη φορά o Κωνσταντίνος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) έκοψε το νήμα του τερματισμού των 30 χιλιομέτρων του Γύρου Λίμνης, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην 20χρονη ιστορία του Ioannina Lake Run.

Μετά την περσινή του απουσία, ο πολυνίκης του Γύρου Λίμνης και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες επέστρεψε στην ξεχωριστή για τον ίδιο διαδρομή και κάλυψε τη διαδρομή σε 1:37:04, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να σπάσει το δικό του ρεκόρ (1:36:19) που κατέχει από το 2024, καθώς στα τελευταία χιλιόμετρα κατέβασε ρυθμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός) σε 1:38:42 και τρίτος ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Puma) σε 1:39:31.

Το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο, κατέρριψε στις γυναίκες η Αθανασία Κοκκόρου από την Puma, που κάλυψε την απόσταση των 30 χιλιομέτρων σε χρόνο 1:50:11. Αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η Νάνσυ Κοκκορού κατέβασε κατά 2 λεπτά το ρεκόρ διαδρομής (1:52:36), που είχε πετύχει το 2025 η Ματίνα Νούλα. Δεύτερη έκοψε το νήμα η Παναγιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισός) σε 1:55:37 και τρίτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου σε 1:57:02.

Εκκίνηση στον Γύρο Λίμνης πήραν 2.920 δρομείς, 262 περισσότεροι από πέρυσι, ενώ στη διαδρομή βρέθηκαν συνολικά 3.044 δρομείς, καθώς 124 πήραν εκκίνηση και τερμάτισαν στο Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ.

Τις απονομές στον αγώνα των 30 χιλιόμετρων έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Ελένη Περιστέρη, ο άσσος των Vikos Φalcons Allerik Freeman, ο εμπορικός διευθυντής της neobank Snappi Κώστας Ξηραδάκης, ο business development manager του Πλαίσιο Αλέξανδρος Μήτσιος, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Misco Ηλίας Σταθακόπουλος και η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Πίνδος Ελευθερία Μασούρα.


Τα αυξημένα χρηματικά έπαθλα (1000 ευρώ για τους πρώτους, 500 ευρώ για τους δεύτερους  και 300 ευρώ για τους τρίτους), με αθλοθέτη την Τράπεζα Ηπείρου, απένειμε στους νικητές ο αντιπρόεδρός της Παύλος Χήτας, ενώ η Κοκκορού παρέλαβε και την επιταγή των 400 ευρώ για την κατάρριψη του ρεκόρ.

 

Χτίζει παράδοση ο Ν. Σταμούλης στα 10 χλμ.

Τη δική του παράδοση στον αγώνα των 10 χλμ. του Ioannina Lake Run συνέχισε ο Νίκος Σταμούλης, αδερφός του νικητή του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. Κώστα Σταμούλη, που έκοψε το νήμα σε χρόνο 31:12.

Ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), νικητής το 2019, 2021, 2022 και το 2023, δεν περιορίστηκε μόνο στον αγώνα των 10 χλμ, καθώς ήταν και ο φετινός νικητής του αγώνα των 5 χλμ, που προηγήθηκε το Σάββατο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Βεδουράς (Puma) σε 32:25, ένα λεπτό ταχύτερα από τον τρίτο, Διαμαντή Γεωργαλά (33:25).

Η περσινή νικήτρια των 30 χλμ., η πρωταθλήτρια Ματίνα Νούλα (Misko Running Team), ήταν εκείνη που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα των 10 χλμ., τερματίζοντας σε 35:17. Δεύτερη τερμάτισε η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Puma) σε 37:46 και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος Ρόδου), επίσης μια πρωταθλήτρια του Γύρου Λίμνης, σε 39:03.

Στα δέκα χιλιόμετρα τις απονομές έκαναν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης, ο διεθνής σέντερ των Vikos Φalcons Κώστας Γόντικας, ο πρόεδρος της Samsung Electronics Ελλάδας, Hansoo Kim, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Πέτρος Παλάσχας, ο εκπρόσωπος της Wapp Γιάννης Παπαγιάννης, ο εμπορικός διευθυντής της Blackroll Κίμωνας Κουρνούτης και ο εκπρόσωπος της Lavazza Ηπείρου Σπύρος Τσουμάνης. Και σε αυτόν τον αγώνα επιταγές με τα χρηματικά έπαθλα απένειμε στους νικητές ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Παύλος Χήτας.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 1324 αθλητές, 182 περισσότεροι από το 2025, και τερμάτισαν 1317.

 

Ένας τερματισμός που χώρεσε όλο το Ioannina Lake Run

Με έναν διαφορετικό, βαθιά συμβολικό τερματισμό έπεσε η αυλαία του αγωνιστικού διημέρου του 20ού Ioannina Lake Run.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας των 30 χιλιομέτρων, οι εθελοντές που είχαν ήδη ολοκληρώσει την αποστολή τους στους σταθμούς τροφοδοσίας και στα σημεία της διαδρομής, επέστρεψαν στην πλατεία Μαβίλη. Μαζί με όσους βρίσκονταν ήδη εκεί, συγκεντρώθηκαν λίγα μέτρα πριν από την αψίδα του τερματισμού για να περιμένουν την τελευταία δρομέα που παρέμενε στη διαδρομή, τη Φωτεινή Δημητρακοπούλου του ΣΔΥ Πάτρας, η οποία ολοκλήρωσε τα 30 χιλιόμετρα σε 5 ώρες και 3 λεπτά.

Στα τελευταία μέτρα, την υποδέχθηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και τη συνόδευσαν μέχρι την αψίδα, όπου την περίμεναν εκπρόσωποι της διοργάνωσης και φορείς της αυτοδιοίκησης. Εθελοντές, διοργανωτές και δρομείς πέρασαν μαζί τη γραμμή, σε έναν συμβολικό ομαδικό τερματισμό που έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο το επετειακό αγωνιστικό διήμερο.

Ήταν μια εικόνα που συμπύκνωσε τη φιλοσοφία του Ioannina Lake Run. Ένας αγώνας ολοκληρώνεται όταν περάσει τη γραμμή και ο τελευταίος δρομέας και μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι παραμένουν στη θέση τους, δίπλα του.

Η αυλαία συνοδεύτηκε και από δύο ιδιαίτερες τιμητικές στιγμές. Η διοργάνωση τίμησε τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ) για την πολύτιμη και διαχρονική συνδρομή της στο Ioannina Lake Run, με την απονομή να γίνεται στη μνήμη του Βασίλη Λάππα, επί σειρά ετών προέδρου της Λέσχης, που έφυγε από τη ζωή μέσα στη χρονιά.

Ξεχωριστό χειροκρότημα απέσπασε και ο 81χρονος υπερμαραθωνοδρόμος Κώστας Πεγιάζης του ΣΜΑΧ Φειδιππίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τα 30 χιλιόμετρα σε 4:48:31 και παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τη διοργάνωση.

 
Live αποτελέσματα 20ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 2026 (όλοι οι αγώνες Σαββάτου και Κυριακής).

1.619 δρομείς έγραψαν νέο ρεκόρ στα 5 χλμ. του ILR


**επίσης δείτε : Live streaming 5km Road Race & Fun Races | Ioannina Lake Run 2026 **

και **Live streaming Ioannina Lake Run, οι αγώνες της Κυριακής!**


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Βίντεο : Προαγωγή του Αθλητισμού - Πρόληψη και Αντιμετώπιση Αθλητικών Τραυματισμών Ποια αόρατη δύναμη μας παρακινεί να τρέχουμε;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ακατάλληλα παπούτσια, πως να τα καταλάβω; Τα απαραίτητα για το τρέξιμο: Ποια αξεσουάρ και εφαρμογές για κινητά αξίζουν πραγματικά
Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας Δυναμικό βάδισμα : η τεχνική του και τα μυστικά για να το κάνετε σωστά
Nutrition News

AtLife

Salomon

EEA Athens Run

Lefkas Half Marathon

Πρέπει να διαβάσετε
25 Σεπ 26
New Balance SuperComp Rebel: Αγωνιστική αίσθηση στο καθημερινό σου τρέξιμο
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
18 Σεπ 26
Amadeus Clements και ena athletics μαζί: Δέσμευση στο τρέξιμο, στην ανθεκτικότητα και στην Ελλάδα
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
02 Σεπ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Half Marathon

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome